Ga naar inhoud

Cultuurverschillen tussen West en Oost...


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik vrees dat je hier duidelijk te maken hebt met een tot decadentie vervallen sub groep die het nodige heeft geprofiteerd van de olie rijkdom. Geen reclame voor hun land natuurlijk. Denk dan ook dat je dit niet zou moeten generaliseren. Het betreft immers een verre van representatieve happy few

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je een deel van die verschillen zo op 'toeristen/bevolkingsgroepen' met een andere achtergrond kunt plakken, en een ander deel van de typische gedragingen vervangen door iets wat weer specifiek is voor die groep.

 

Ik weet dat m'n tekst wat vaag is, maar dat is om te voorkomen dat er naar bepaalde groepen gewezen wordt, terwijl dat in dit geval helemaal mijn bedoeling niet is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach allereerst zijn we allen mensen met in principe 1 hoofd 1 romp 2 armen en 2 benen en wat daarbij verder bijhoort.

Dan hebben we hierin weer wat verschillen met betrekking tot de huidskleuren.

En hierna wonen we allen weer op verschillende plekjes op die mooie aardbol en dus op verschillende continenten.

 

Tsja en hierdoor hebben we allen onze eigen cultuur met gewoonten waarmee we opgroeien en die we geheel normaal vinden zolang we op dat stukje aardbol blijven wonen.

 

Tsja en dan gaan al die culturen opeens reizen en emigreren over die aardbol omdat er een paar jojo's de boot en daarna het vliegtuig hebben uitgevonden en dus het massavervoer van de mens wel erg makkelijk gaat worden.

 

En vervolgens worden we allen geconfronteerd met anders denkende mensen met andere manieren en gewoonten.

En tjsa de mens heeft één nare eigenschap die we bijna allen hebben, de cultuur en manieren die jij hebt is de enige goede en al het andere word raar of gek gevonden zonder verder te kijken in hoeverre dat in die persoon zijn cultuur geheel normaal is.

 

En dan krijg je dus verhalen bijvoorbeeld over de arabische mensen, de russen of mensen uit china en hun manieren en rare gewoonten.

 

En worden er dus klakkeloos aannamen gedaan zonder zich verder te verdiepen in het waarom, want het is voor ons gek / raar asso etc etc maar is dat ook voor die mensen van dat deel van onze mooie aardbol....?

 

Nu leven we hier op dat kleine stukje van die bol wat Nederland heet en dat is een landje met heel wat culturen, en als je nu vrienden kennissen hebt met niet westerse culturen dan moet je eens vragen in een gesprek hoe zij tegen ons ollanders / belgen aankijken met hun gewoontens en rare / gekke en asso dingen.

 

Wel als er dan eerlijk en open tegen je word gesproken dan kun je nog wel eens voor verrassende uitspraken komen te staan die je van jezelf als ollander niet eens realiseert of er bij stilstaat.

 

Dus tsja eigenlijk moeten we niet meteen oordelen , maar ons eerst afvragen hoe het komt dat men zo doet of is....

 

 

Oja en Erik even voor de goede orde dit is geen aanval naar jou begin tekst toe, dus vat het niet persoonlijk op aub !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Waar ik op dit moment verblijf (Salzburger Land, Oostenrijk) is in de toeristische gebieden duidelijk zichtbaar hoe 'lastig' soms de cultuurverschillen zijn tussen Oost en West.

 

De laatste jaren is alhier het aantal toeristen uit de Arabische regio's enorm toegenomen. Vooral uit Koeweit, Dubai, VAER, e.d. komen naar verhouding best wel veel toeristen.

In het stadje Zell am See bijvoorbeeld staan er al menukaarten en teksten in de etalages in het Arabisch! Maar ook de Polizei heeft vaak problemen met deze mensen. Ze rijden veel in huurauto's (dure, grote types) maar gordels dragen doen ze niet. Ook kinderen worden niet in kinderzitjes vervoerd. M.a.w. regelmatig aanhoudingen en boetes. De Polizei moet vaak uitleggen dat het NIET de bedoeling is om met de voeten op het dashboard te hangen of de kinderen uit het raam te laten bengelen.

Ook stoppen ze wel eens middenin een tunnel, omdat ze ff iets moesten opzoeken... met de nodige risico's en gevaren.

 

Nog bijzonderder is het straatbeeld. Dan zie je groepjes Arabische mannen lopen, druk en luid converserend, onderwijl druk bezig met de nieuwste iFeun. Gekleed in de nieuwste trendy trainingspakken van de grote westerse merken, daartussendoor rennen hun kinderen schreeuwend en gillend in de rondte. Gevolgd door de vrouwen (gekleed in niqaab) en daar weer achter een nanny/kindermeisje (meestal fillipijns type) die boodschappentassen draagt...

 

Of hun manier om de bergen te aanschouwen:

Ze gaat met de kabelbaan omhoog (liefst die naar een gletscher gebied oid). Komen boven, lopen wat door de sneeuw, gooien een sneeuwbal naar de kinders, maken tig selfies in de sneeuw en gaan weer rechtsomkeert met de kabelbaan naar beneden. Dit alles vaak binnen 15 minuten. En ze worden boos als blijkt dat de kabelbaan net middagspauze heeft o.i.d.

 

Nog bizarder zijn de symbolen op de openbare toiletten (bij b.v. een restaurant of Seilbahn). Daar staan bordjes en symbolen met teksten en plaatjes waarop duidelijk gemaakt wordt dat de gewoontes hier anders zijn! Dat het NIET de bedoeling is om OP de WC-bril te gaan staan. En dat het WEL de bedoeling is om het WC-papier IN de toiletpot te doen en door te spoelen!

 

(dit alles met eigen ogen ervaren, dus niet van horen zeggen)

 

Wat ik van een paar hoteliers vernam:

Badkamers maken ze een enorme puinhoop van. Want ze douchen met de douchedeur open en veranderen de badkamer in een zwembad. Gooien vervolgens zaken als handdoeken en gebruikte zeepjes gewoon op de grond. In de veronderstelling dat alles maar achter hun opgeruimd wordt...

Ook in de kamers zelf. Prullenbakken schijnen ze niet te kennen, in ieder geval afval wordt gewoon op de grond gedeponeerd.

 

M.a.w. zullen we elkander ooit begrijpen?

Zullen die, al duizenden jaren (!) durende oorlogen in het Midden-Oosten ooit ophouden? 

 

Heb je in de Oostenrijkse hotels al de blauwe pijl richting Mekka aangetroffen  in je hotelkamer ?

Deze zgn. Kiblat bevindt zich meestal op de bodem van alle kledingladen, maar ook wel, discreet, op het plafond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@EdK: het is niet mijn mening en/of (be)oordeling he! Goed lezen, het is een constatering van wat er hier in Oostenrijk gebeurd. En wat de lokalen alhier ervaren met mensen uit die gebieden.

 

Maar dan nog, ik kan me niet voorstellen dat die mensen thuis ook zo onverschillig zijn... (????) Is dat dan de verdorvenheid van het geld?

aangepast door Captain Hook
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe