Recommended Posts

Als je dan nog eens in het "wie ben ik " topic je voorstelt zou dit helemaal leuk zijn voor alle leden en voor @MacManiac78  8-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb een weerstandje besteld, nu even wachten tot hij er is en dan gaan we het eens proberen. Ik vond de dealer ook wel erg makkelijk zeggen "ja, dan zijn ze vaak beide stuk". Uhu, nou, dat gaan we dan nog wel eens zien. Voor ±11 euro gaan we wel een uurtje klooien met positief of negatief resultaat, maar die 11 op de totale reparatie kan dan ook nog wel :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan mijn vorige post niet bewerken volgens mij, maar reparatie geslaagd! Wel een K-Klus om die weerstand weer vast te draaien. Ik heb hem voor 90% terug kunnen draaien en daarna zeiden mijn handen:"Doe maar niet meer". Komt mede door de lastige hoek waarin je hand zich al bevind en je er niet met 2 handen bij kan.

Wat op en aanmerkingen voor de te lopen stappen:
- Voordat je de schroeven van de airbag losdraait kan je nog voor de zekerheid van een papiertje, een soort gootje vouwen van de breedte van die klem, dan schuif je die erin tot bij de schroef zodat als je schroef toch valt hij niet weg is
- Voor het eruit halen van de airbag zou ik aanraden om dit via de onderkant te doen ipv de bovenkant. Naast dat het makkelijker ging heb je ook veel minder kans op beschadiging van het plastic. Ik heb het als volgt gedaan. 1. (Jammer dat ik geen foto heb) Je hebt een stalen frame waarop de airbag unit hangt en ook aan vast zit, dit lijken op in totaal 4 bochtjes die van je af naar boven lopen tegen de onderkant van de unit. Zet tussen de 3e (van links) een platte schroevendraaier tussen dat boogje en de unit. Dan zie je hem al wat omhoog komen. 2. Vervolgens pak je een dikke inbus (ik heb zo'n set met allemaal maten torx en inbus en heb daar de dikste van inbus genomen) en deze zet je tussen de linker boog en de unit. Eventueel met je linker of rechter hand de inbus op zijn plaats houden. Zodra hij er tussen komt moet hij al helemaal los komen. 3. De kier die hierdoor ontstaat, goede cm, kan je gebruiken om hem verder omhoog te tillen. Wees niet bang voor kapotmaken, het is vrij stevig allemaal.
- Het vastdraaien van de weerstand lukte bij mij grotendeels met een puntknijptang. Ik heb eerst het stuk waar de stekker in vast zit inzijn geheel proberen te draaien met de klok mee, dat ging een klein stukje. Vervolgens heb ik het ronde buitenste deel op ongeveer 1-2 u (kloktechnisch gezien) vastgepakt en naar 3u getrokken/gedraaid. Daarmee kwam hij nog wat verder maar niet helemaaal recht. Maar ik gok dat hij vast genoeg zit om niet los te komen of problemen te veroorzaken.

Al met al de meeste tijd verloren op het weer vastzetten van die weerstand (wat een geK^L^$^$). De rest was een fluitje van een cent dankzij het goed beschreven document! Top!

Geen idee hoelang de weerstand blijft werken, want als de kachelmotor zwaarder draait door vervuiling oid dan zal deze weerstand tzt ook wel een keer stuk gaan. Maar, na 7 jaar en 12euro is dit voor nu een prima oplossing!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • Door PC-fre@k
   Als je handmatig de snelheid van de ventilatie aanpast zie je dit netjes afgebeeld met streepjes rondom de knop. Zodra je op AUTO drukt verdwijnen de streepjes. Met de optie kan je zorgen dat de snelheid indicatie behouden blijft als hij op AUTO staat. Kortom, de indicator geeft weer waarop de boordcomputer op dat moment de snelheid op ingesteld heeft.
   VCDS vereist, werkt op de Octavia III, Leon III
   Stappenplan
   Open: Controller 08 - HVAC Ga naar: 07 - Coding Ga naar: Byte 11 inschakelen: Bit 6 - Blower Status Display in Auto-Mode active Alle wijzigingen die je aan je auto aanbrengt zijn voor jouw eigen risico, ik noch Skoda Forum Europe is verantwoordelijk voor fouten in dit document en de eventuele schade als gevolg.
   Voorbeeld van de Seat Leon

  • Door MacManiac78
   Beste mensen,
    
   Hierbij een HOW-TO ofwel WALKTROUGH om een kachelweerstand te vervangen.
    
   SuX-7
    
   MacManiac78Kachel weerstand vervangensmallpdf.com.pdf