Ga naar inhoud

VW Polo Cross 1.2TDI wegenbelastingvrij?


rocket
 Delen

Aanbevolen berichten

Je vraagt 'wie kent dit bedrijf'? Maar je hebt het over een bepaald type auto????

Wat betreft MRB vrijstelling:

Per 1 januari 2014 is het afgelopen met de goedkope belastingvrije dieseltjes (zoals de welbekende Skoda modellen)

Vrijstelling zeer zuinige auto's in MRB

De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting (MRB) voor zeer zuinige auto’s vervalt per 1 januari 2014 voor zowel nieuwe als bestaande personenauto’s. Vanaf 2014 zal de MRB hierdoor alleen nog op gewicht gebaseerd zijn. Tot 1 januari 2014 gelden de huidige CO2-grenzen voor de vrijstelling in de MRB voor zeer zuinige auto’s (benzine 110 gr/km, diesel 95 gr/km).

Je zult moeten weten of die Polo een nederlandse typegoedkeuring heeft, waaronder 'ie eventueel, tot eind dit jaar, is vrijgesteld van MRB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt er helemaal aan hoeveel CO2 hij uitstoot. Is dat gelijk aan de andere Fabia 1.2TDI Greenline modellen dan zal hij belastingvrij zijn tot 1-1-2014. Hierna zal er belasting betaald worden. Hoeveel is mij nog niet helemaal duidelijk.

Wat ik wel gehoord heb, eigenlijk gelezen, is dat per 1-1-2015 er geen onderscheid meer gemaakt wordt in de MRB tussen benzine en diesel. Die zou dan bij een gelijk gewicht hetzelfde zijn.

Hierdoor zou je maar een jaar iets meer moeten betalen.

aangepast door Busje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Neen deze is NIET belastingsvrij! De Polo Cross 1.2 TDI verbruikt net als mijn Fabia Combi 1.2 TDI in theorie 3,8l/100km, wat neerkomt op 99gr/km. Dit zijn de 1.2 TDI modellen die zonder Bluemotion/Greenline techniek worden geleverd in oa Duitsland maar ook hier in België. Maar wegens die paar grammetjes teveel zijn ze niet interessant voor NL.

aangepast door laagvlieger
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat er ook even om of deze Polo een exacte tegenhanger in Nederland heeft die reeds gekeurd is. Zo niet (door andere techniek etc.) zal die waarschijnlijk toch eerst gekeurd moeten worden. Dan wordt ook bepaald welke klasse hij heeft en of die schoon genoeg is. De datum van keuren zal dan van belang zijn en niet de productiedatum. Het kan dus gebeuren dat die 2 jaar geleden wel schoon genoeg was voor MRB vrij, maar nu niet meer...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe