Mijn eerste bier met whisky was de Gouden Carolus infused, dus ik was gelijk verpest, ik had toen ook nog een andere whisky infused meegenomen (ik geloof iets van 'Clarisse' of iets dergelijks) en die viel aardig tegen. Het aantal brouwerijen in NL is nog altijd iets van rond de 900, maar het loopt eindelijk iets terug, maar die aantallen geven wel aan dat het ook voor de insiders niet meer is bij te houden. Ik heb ook nog de tijd meegemaakt dat er maar een stuk of 5 Nederlandse brouwerijen waren waar ik niet binnen ben geweest.
Als het over bier gaat, ben ik nogal een allrounder, regelmatig een Belgisch roodbier, zoals bijvoorbeeld Rodenbach in diverse varianten heeft, maar ook dubbels, tripels, quadrupels/gerstewijn, witbier, weizen, allerlei 0.0% varianten (IPA, witbier, pils, blonde tripel), en af en toe ook wat bijzondere soorten zoals faro, lambiekbieren, gueuze enz. Eén van de weinige soorten die ik niets vind is gose/goose (een zout bier volgens Duitse traditie).