Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12/05/12 in alle zones

  1. In het kader van het opstarten van FabLab Flevoland ben ik ook gevraagd daar mijn medewerking aan te verlenen. Één van de dingen die men wil gaan promoten in het FabLab is 3D printen... ...De afgelopen weken heb ik een simpele cursus 3D design t.b.v. 3D printing gevolgd. En gisteravond was het dan zover. M'n eigen gemaakte 3D ontwerp zou in werkelijkheid geprint gaan worden. Ik had besloten het 2D (!) ontwerp van mijn fotografie website te gebruiken en dat opnieuw op te zetten in 3D, zodat het geschikt werd voor uitvoer naar een 3D printer. Logo heb ik ooit laten ontwerpen door een grafisch vormgever. Het weerspiegelt de naamgeving van mijn website. 'Chasa' = Retoromaans voor huis, gebouw 'Imago'= Grieks voor beeld, plaat, foto. M.a.w. een huis (met ionische zuilen) en daarin het symbool van een diafragma. Hetgeen weergeeft wat dat diafragma ziet. Er is een online 3D tekentool, Tinkercad.com genaamd die je prima kunt gebruiken om dit soort zaken op te zetten. En dit is het dan geworden in als 3D ontwerp. Als basisonderdelen heb ik eigenlijk alleen 'Box', 'Cylinder', 'Roof' en 'Hexagonal prism' gebruikt om deze hele tekening te bouwen. Vervolgens kun je het design exporteren als .STL file en dat bestand moet geconverteerd worden naar zogenaamde GCode. GCode is de 3D besturingstaal die de 3D printer begrijpt. Die converter bepaalt ook b.v. de minimale opbouwresolutie, of er steunmateriaal (een 3D printer kan niet zo in de vrije lucht printen) nodig is, of de boel massief of dat er holle ruimtes met een bepaalde versteviging gecreëerd mogen worden, etc. En dan wordt het wachten. In standaard resolutie deed de Ultimaker er ruim 1h40 over om dit 3D design te printen. Daarna moet je na afloop nog wat plastic 'spinrag' verwijderen en wat frutsels wegsnijden en/of beetje opschuren. De grootte van dit object: de basisplaat is 70x70mm en het geheel is zo'n 15mm hoog. Op zich wel heel leuk om te doen en geeft je ook een aardig idee wat de huidige (betaalbare) 3D printers kunnen en niet kunnen. Inmiddels ben ik er achter dat het materiaal dat gebruikt word om te printen in de Ultimaker nou niet echt je-van-het is. Het kan dan wel bio-degradable zijn. Het begint nu al te degraden... Het kunststof (voor zover het echt kunststof is), neemt vocht op! Ik had alle braampjes en uitsteeksels er af geschuurd en toen het object met warm water afgespoeld. En wat bleek, het materiaal neemt water op. En alleen al het warme water uit de kraan had tot gevolg dat het object krom trok! Hier wat plaatjes:
    1 punt
  2. Ook daarvoor is een schakelindicator heel handig. Dan is het tenminste de auto die zich er tegenaan bemoeid
    1 punt
  3. Neem mij maar een gewone hoor ben ik tevreden mee. Heb op de wagen zitten zoeken achter de stelling van Pythagoras maar vind ze niet terug.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe