Jump to content

Help


Toni9140
 Share

Recommended Posts

Heb oude radio willen wissellen met een scherm van skoda maar de bekabeling weet ik er niet veel van en kan het niet aansluiten heb foto van kabels gezet dat in mn nieuwe radio moeten ??

IMG_20220910_174911.jpg

IMG_20220910_174919.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dat gaat nooit passen. Heb nog nooit een radio gezien met alleen die aansluitingen. Waarom heb je deze aangeschaft? Komt deze van een Fabia van jou bouwjaar reeks?

Hieronder een linkje voor jou type/bouwjaar Fabia.

https://www.b-parts.com/auto-parts/electrical-and-electronic/radio-skoda-fabia-iii-nj3-10-skoda-6v0035871b-2014-8078367

Edited by VAG-man
Link to comment
Share on other sites

Jah idd ik vind het ook raar dat de nieuwe radio zo andere aansluitingen heeft ik kon het niet geloven dat zoveel kabels dan daar ergens in moeten passen in de nieuwe 😁

Link to comment
Share on other sites

Scherm dat Vag-man linkte,  lijkt van een Swing te zijn ik weet niet wat voor systeem jouw Fabia heeft? Dat zou iets kunnen verklaren, of jouw scherm komt niet uit een Fabia III maar bijvoorbeeld uit verkeerde generatie Polo of iets dergelijks.

Link to comment
Share on other sites

Wat voor scherm had je auto eerder @Toni9140? Had je ook navigatie (Amundsen), of had je zo'n klein display (Bolero als ik me niet vergis, in NL niet of nauwelijks geleverd), of een Swing.

 

Voorbeeldpic Swing:

FabiaCombi_int_013.jpg&f=1&nofb=1

Amundsen:

maxresdefault.jpg

Bolero:

Hier kan ik even geen foto van vinden, maar is een veel kleinere unit met een knop in het midden (en opbergbakje om het gat op te vullen als ik me niet vergis).

 

Link to comment
Share on other sites

Heb jij al eens in je handschoenen kassie gekeken ?
Bij de Fab 3 bestaat het media systeem uit twee delen !
Je hebt het scherm waar jij volgens mij nu alleen een foto van hebt laten zien en je hebt dus een unit aan linkerzijde van handschoenenkast.
Kans is dat je er ook een SD slot hebt zitten.

Doordat je geen NAVI hebt is de kans ook dat je je handschoenen kast moet verwijderen om die unit te zien !

Reden van tweedelig is dat in verleden de RNS units zeer gewild waren bij het dievengilde en dat kwam ook deels doordat ze erg makkelijk te demonteren waren !
Je had een schroevendraaier of lange nagels nodig om frontplaat te verwijderen en dan was het met torx schroevendraaier 4 stuks torx losschroeven en je had de gehele werkende unit in de handen.
Erg simpel en erg gewild dus omdat ze gewild waren !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat de Blues het apparaat was dat ik onder de naam 'Bolero' probeerde te vinden. Hou er rekening mee dat je de juiste onderdelen kunt monteren, maar dat het dan nog steeds niet werkt, of binnen 24 uur stopt met werken. Bij deze generatie is het zo dat de 'radio' aangemeld moet worden in de ECU en daar ook vrijgegeven worden. Dat vrijgeven van de 'nieuwe' radio is een specialistische job, waar bijvoorbeeld Rainesh (regio Den Haag) erg goed in is.

 

@EdK Deel ín het handschoenenkastje is volgens mij alleen bij de Amundsen (met navigatie), mijn Swing heeft dat in elk geval niet, en heeft SD-slot voor muziek voor de versnellingspook bij de 12V aansluiting.

 

Edited by Cordoba
Link to comment
Share on other sites

Helaas is er heel veel afgeschermd door de fabrikant, officieel om diefstal te bemoeilijken, maar bijvoorbeeld het toevoegen van een paar achterspeakers kan bij deze units ook niet meer zonder dit vrij te geven in de ECU.

Link to comment
Share on other sites

1 uur terug, Cordoba zei:

Deel ín het handschoenenkastje is volgens mij alleen bij de Amundsen

Ja en volgens mij is het juist de unit uitgesplitst in twee delen , ook dit ivm de diefstal gevoeligheid van de voorlopers !
En dat je dan geen SD in H kastje hebt is mogelijk
Ik heb ook maar 1 SD poort zichtbaar in kastje, totdat ik H kastje verwijder, dan komt er een tweede tevoorschijn die gewoon te gebruiken is.
Dus misschien zit er bij jou ook gewoon het tweede deel achter het H kastje en zitten daar ook nog evngoed twee SD poorten in die ze niet zichtbaar / bruikbaar  hebben gemaakt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe