Jump to content

Tijd voor winterbanden! ŠKODA geeft korting op wintersets


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Share

Recommended Posts

rssImage-fbd0fea225c1275679ad1bc976662555.jpeg

Je hoeft je auto maar vol te tanken of je energierekening te bekijken om te zien wat schaarste doet met de prijzen: die gaan stijgen. Het is bijna de vraag wat je nog wél gewoon kunt kopen. Ook banden staan inmiddels op de uitdijende lijst met schaarse producten. Maar terwijl je langer dan een jaar op je nieuwe elektrische fiets moet wachten, is een set winterbanden nog wel makkelijk te krijgen. En nog in de aanbieding ook. Heb je ze nog niet gekocht, doe het dan nu. Voor je het weet, zijn ze ook op…

Waarom winterbanden? Meer grip, kortere remweg

In februari 2021 ging het onverwacht sneeuwen. Dat zorgde voor glijpartijen en ongelukken op de weg. Het bleek maar weer hoe riskant het is om het hele jaar op zomerbanden te blijven rijden. Winterbanden presteren beter dan zomerbanden bij lage temperaturen, sneeuw en ijs. Dat komt door de zachtere rubbersamenstelling, waardoor ze meer grip bieden en beter tegen kou kunnen. De remweg is met een winterband aanzienlijk korter dan met een zomerband en je hebt veel minder kans op pirouettes op een gladde weg.

Korting op winterbanden

Goed nieuws in tijden van schaarste: ŠKODA heeft verschillende wintersets in de aanbieding. Een set bestaat uit vier lichtmetalen wielen, inclusief winterbanden. De actieprijzen variëren van 634 tot 2034 euro, afhankelijk van het type velg en de bandenmaat. Met een CITIGO, FABIA of RAPID ben je het goedkoopst uit, de kostbaarste sets zijn de imposante 19-inch winterbanden voor de ENYAQ iV. 

Zelf monteren of laten doen?

Je kunt natuurlijk zelf je winterbanden monteren, maar het scheelt je veel gedoe als je het klusje laat klaren door een officiële ŠKODA-dealer. Het is heel makkelijk om online een afspraak te plannen op een datum en een tijd waarop het jou uitkomt. Je betaalt pas als de winterbanden gemonteerd zijn. Bovendien slaat de dealer de zomerbanden desgewenst voor je op in het ŠKODA-bandenhotel, als je dat handig vindt.

Nog meer handige winterproducten met korting

Heb je ondertussen al plannen gemaakt voor je wintersport, dan hebben we nog meer goed nieuws. De ŠKODA ski- en bagagekoffer is in de aanbieding. Denk dan meteen even aan sneeuwkettingen, die in veel wintersportlanden verplicht zijn onder bepaalde weersomstandigheden. 

Waar je deze winter ook naartoe gaat, je doet er altijd verstandig aan om de bekleding van je ŠKODA te beschermen tegen modder, sneeuw en ander vuil met een stevige mattenset. Je krijgt tijdelijk 25 procent korting op alle rubbermattensets. 

Lees ook: In welke landen zijn veiligheidsvesten verplicht?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe