Sign in to follow this  
Wasmachineman

Octavia nummero IV

Recommended Posts

Bron: https://www.autoweek.nl/nieuws/nieuwe-skoda-octavia-naar-buiten/

NIEUWE SKODA OCTAVIA NAAR BUITEN

6shyg9ibibsp.jpg
ceyywkhb0oa4.jpg
 
 
 
6shyg9ibibsp_100c.jpg
ceyywkhb0oa4_100c.jpg
v1tyxdtblj2m_100c.jpg
40uynwibtw88_100c.jpg
b4iy7ehb46ae_100c.jpg
va1ywokbgq7j_100c.jpg
l8uymetbeye0_100c.jpg
9rxyty4bpmwd_100c.jpg
 

Het lijkt erop dat Skoda een vroeg testexemplaar van de nieuwe generatie Octavia op pad heeft gestuurd. De testauto combineert het heden met de toekomst. De huidige derde generatie Octaviawordt sinds december 2012 in het Tsjechische Mladá Boleslav geproduceerd. Begin vorig jaar werd de auto vooral op optisch vlak bijgewerkt. De ruime Tsjech keerde huiswaarts met een op bijzondere wijze aangepast front, waarbij de koplampen werden opgesplitst in twee ongelijke delen. Volkswagenliet al weten dat het volgend jaar de productie start van Octavia-broertje Golf en het lijkt erop dat ook Skoda al een nieuwe generatie Octavia voorbereidt. De huidige Golf werd in 2012 gepresenteerd, iets eerder dan de huidige Octavia. Het ligt derhalve voor de hand dat Skoda de productie van zijn nieuwe Octavia eind 2019, begin 2020 aanslingert. De nieuwe generatie die nu is opgedoken is verpakt in een koets die het oude met het nieuwe combineert. We lijken hier te maken te hebben met een zogeheten 'mule', een in elkaar geknutselde koets waaronder nieuwe techniek is verstopt. Met de voorzijde is in elk geval iets bijzonders aan de hand. De grille zit namelijk fors lager dan op de Octavia die momenteel in de showrooms van Skoda te vinden is. Of ook de nieuwe generatie weer dubbele koplampen krijgt, is nog niet met zekerheid te zeggen. Wel zal de Octavia ongetwijfeld weer een forse bak interieurruimte bieden. Leuk detail: de huidige Octavia oogt in China net even anders. Aldaar is de auto sinds eind vorig jaar voorzien van een Superb-bilpartij.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Precieze vorm van koplampen, uiterlijk van grill, buitenspiegels enz. kunnen minder dan een jaar voor de productie start, nog makkelijk veranderd worden. Dat zal ook afhankelijk zijn van de designstroming die Skoda dan volgt. Het lijkt erop dat deze mule de gesplitste koplampen heeft, waarbij één deel is afgedekt. Wat me wel fascineert is wat dat grijs/zwarte plastic op de voorbumper nu moet verhullen. Mogelijk dat hier iets van een nieuwe camera of radartechniek achter zit, en mogelijk dat die techniek wel door het plastic kijkt.

Wat me ook opvalt is de 'diverter' onder de voorbumper, onder de voorbumper zit ongeveer tussen de koplampen (qua breedte) een soort plank, mogelijk een verbeterde luchtgeleiding van de luchtstroom onderlangs de auto en langs de motor.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop dat die lelijke koplampen vervangen worden. Daarmee bedoel ik de LED variant met dubbele streep, die van de O3 FL vind ik echt niet mooi. Liever die enkele streep van mijn O3 ? 

Schermafbeelding 2018-06-30 om 11.30.14.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this