Ga naar inhoud

ADAC wijst Keyless-systeem met de vinger


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

De Duitse autovereniging ADAC toont met een filmpje aan dat het mogelijk is een auto te starten met een Keyless-sleutel die zich binnen in huis bevindt, gewoonweg door de golven te versterken.

Keyless-systemen, waarmee een auto geopend en gestart kan worden met de sleutel op zak, raken wijdverspreid. Nu blijkt het vrij eenvoudig te zijn een auto die uitgerust is met een dergelijk systeem,  te openen en te starten door de golf en de algoritmische code van de sleutel te 'kraken'. ADAC brengt daarmee een nieuwe techniek van technologische diefstal aan het licht. De golven van de sleutel en de code van de startonderbreker moeten dus niet meer 'afgeluisterd' en opgenomen worden wanneer de eigenaar zijn voertuig probeert te openen of te sluiten. De nieuwe methode is net iets discreter. Er is namelijk enkel een versterker nodig om de wagen te openen en te starten wanneer die niet te ver van de sleutel geparkeerd staat.

100 meter

In plaats van de enkele centimeters die het Keyless-systeem nodig heeft, zijn de teams van de autovereniging ADAC erin geslaagd het bereik van de sleutel op te voeren tot 100 meter. Daarbij worden via een radioversterker de golven van de sleutel, die zich op enkele tientallen meters van het voertuig bevindt, versterkt. De wagen kan dan geopend worden, starten en zonder sleutel verder rijden... tot wanneer hij opnieuw wordt stilgelegd. De auto kan dus op een zeer discrete manier gestolen worden. Ondanks de codes en versleutelingen die door de constructeurs ingebouwd werden, hebben de teams van de ADAC 24 modellen kunnen kraken. De vereniging vraagt dus met aandrang aan de constructeurs om de elektronische systemen van hun auto's beter te beveiligen.

Niet duur

Helaas is het geen verrassing dat er een techniek bestaat om auto's te stelen die uitgerust zijn met een Keyless-systeem. Het is echter wel verontrustend dat het nodige materiaal helemaal niet duur en makkelijk te vinden is. Met een budget van 200 euro kom je er al. Ook al zullen sommige 'amateurs' verrast worden door bepaalde antidiefstalsystemen en, na de binnenruimte te hebben leeggeroofd, de wagen gewoon achterlaten, eventueel met lopende motor.

 

 

https://www.adac.de/infotestrat/adac-im-einsatz/motorwelt/test_keyless.aspx

Bron:autogids.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe