Ga naar inhoud

Belg rijdt langer met zijn wagen.


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

De gemiddelde leeftijd van een auto bedroeg eind 2013 in België 8 jaar, 1 maand en 14 dagen. Vijf jaar geleden waren de voertuigen op onze wegen nog 7 jaar, 10 maanden en 21 dagen oud.

Dat blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac waarover L’Echo en De Tijd donderdag berichten. Bijna een derde van het Belgische wagenpark is ouder dan 10 jaar.

Een van de redenen voor de veroudering is dat auto’s steeds betrouwbaarder worden en onderhoud gemakkelijker is, luidt het. Daarnaast hebben de merken ook jarenlang genoten van de bijzonder snelle vernieuwing van de vloot bedrijfswagens. Door de crisis hebben veel bedrijven de duur van hun leasingcontracten echter naar boven bijgesteld.

En is dit in NL ook zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Er zijn eigenlijk meer manieren om dit te bekijken: de ene manier is kijken naar de gemiddelde leeftijd van het wagenpark, de andere is om te kijken bij welke leeftijd een auto (gemiddeld) uit het wagenpark verdwijnt.

 

In NL is jarenlang de leeftijd van de auto's omhoog gegaan, maar het laatste jaar zijn er zakelijk nogal wat auto's vernieuwd. Een ander aspect: in NL worden veel auto's ook geëxporteerd, omdat NL-auto's bij handelaren een goede naam hebben (gemiddeld goed onderhoud, en door het vlakke land weinig te lijden).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij zijn nu met onze 2e Panda bezig en die 1e Panda is alleen maar ingeruild omdat de 2e Panda veel luxer is. Technisch gezien nooit problemen gehad in 8 jaar, moet ik wel aangeven dat de Panda's nooit meer dan 5000 km per jaar rijden. Wel veel korte stukjes maar dat schijnt ons nu nog niet op te breken hahaa! Misschien de volgende eigenaar?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe