Ga naar inhoud

30e Editie Nationale Oldtimerdag. 15-06-2014


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

http://www.oldtimerdaglelystad.nl/algemeen

 

 

30e editie Nationale Oldtimerdag

 

 

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende festijn voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni. Ieder jaar weten ruim 400 vintage, veteran en classic cars de weg naar Lelystad te vinden. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is gratis toegankelijk. De presentaties van bijzondere en exclusieve automobielen, muzikale omlijsting, automobilia markt en aantrekkelijke vormen van straattheater maken het programma compleet en de moeite waard.

 

Nationale Oldtimerdag wederom op Vaderdag

 

Citroen_logo.pngbugatti_logo.pngPackerd_logo.png

‘Een feest van herkenning’. Zo mag je de Nationale Oldtimerdag in Lelystad wel omschrijven. Een overzicht van onze rijdende cultuurhistorie. De datum van de lustrumeditie is zondag 15 juni 2014. De auto’s van André Citroën (1919-1934) en de historie van het Amerikaanse automerk Packard vormen belangrijke thema’s in het dagprogramma met daarnaast een Bugatti presentatie en een historisch overzicht van de ANWB Wegenwacht ‘Gele Rijders’.

Zelfs steeds meer Belgische en Duitse eigenaren en collectioneurs weten de weg naar de Zuiderzeebodem in Flevoland te vinden. De 400 deelnemende automobielen ingedeeld in leeftijdsklassen zoals de FEHAC en de FIVA die hanteren, melden zich in een stoet bij de ingang van het opstelparcours, verwelkomt door de sfeervolle klanken van een blaaskapel. Vooroorlogse kleding (uit de charlestontijd), merkoveralls, klassieke helmen, stofbrillen, kleding bij de Amerikaanse limousines uit de rock and roll periode, ronkende en pruttelende motoren, genieten van hapjes en drankjes, nieuwsgierige bezoekers in grote getale en vele memorabele verhalen van trotse eigenaren, zijn de ingrediënten voor een aantrekkelijke dag onder het aansprekende thema ‘Erfgoed dat beweegt‘.

 

 

 


Er zal ook een McLaren 650s coupé te zien zijn:

12954920964_33d7048736_b.jpg

aangepast door Captain Hook
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist nog even met de 1mk tweewieler langs de Bataviahaven gefietst.

Alles is al in gereedheid. De vlaggenmasten zijn geplaatst, de horeca tentjes staan er al. De dranghekken staan te wachten op de prangende toeschouwers, de straat is geveegd, de cafe's hebben de ramen gewassen en er staan zelfs al een paar oude auto's geparkeerd.

Een De Dion-Bouton staat al te glimmen in een glazen container.

 

De weersverwachtingen zijn goed, dus kom je vergapen aan de oldtimers. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe