Ga naar inhoud

Spatlappen per 31 maart 2012 verplicht?


PC-fre@k
 Delen

Aanbevolen berichten

Aangezien we hier pas over hadden (Voor onder GL bijvoorbeeld) is dit best wel komisch:

De Europese Unie zet vaart achter een eerder genomen besluit dat in landen met een bovengemiddelde neerslag, rubberen spatlappen voor auto’s en aanhangers verplicht worden. Ook Nederland valt binnen deze regeling die direct na 31 maart van kracht wordt.

Veertien jaar na het natste jaar in Europa ooit, toen rubberen spatlappen voor het eerst op de vergaderagenda van de Europese Unie (EU) stonden, is het een feit: ze worden in een aantal landen verplicht. Het oorspronkelijke voorstel werd recentelijk door Ierland, een van de natste landen, letterlijk onder uit een la gehaald en bleek tijdens een matig bezochte vergadering van de EU zowaar een hamerstuk.

Rubberen spatlappen worden in eerste instantie verplicht voor auto’s en aanhangers (bouwjaar na 1 april 1988) in landen waar gemiddeld meer dan 675 millimeter neerslag per jaar valt. Aangezien officiele cijfers van het KNMI aantoonden dat het in Nederland om gemiddeld 690 tot ruim 900 neerslag-millimeters gaat, geldt het Europese besluit ook hier. De consument is eerst zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van rubberen spatlappen, voor per begin komende maand nieuw te leveren auto’s is de importeur verantwoordelijk. Het zou in het algemeen tot meer verkeersveiligheid moeten leiden.

Het officiele persbericht stelt dat er op de eerste dag van april, als de maatregel ingaat, van overheden nog geen controles worden verwacht. Uit het persbericht blijkt overigens ook dat de Nederlandse overheid intussen een vrijstellingsverzoek heeft ingediend voor het zuidoosten (midden-Limburg), dat bekend staat als de droogste regio in ons land.

De plotselinge EU-maatregel komt voor de autobranche als een verrassing, blijkt uit een snelle belronde.

Bron: http://www.autoweek....maart-verplicht

Dat is toch wel uiterst merkwaardig en gaat ze volgens mij in de praktijk nooit lukken... Tenminste, niet zo snel denk ik..

ik zal er even bij verklappen dat dit op 1 april geschreven is :lol:

aangepast door PC-fre@k
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe