Jump to content

robmcroy

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by robmcroy

 1. OK bedankt Codoba en Edk, ik wacht af en hou jullie op de hoogte.
 2. Weet niet of mijn 'post' hier op de juiste plaats staat? Sinds 1januari 2017 is de max toelaatbare snelheid buiten de bebouwde kom van 90 naar 70 km/h gebracht. Op de ingebouwde navigatie toestellen (Octavia oktober/2016) wordt rekening gehouden met een snelheid van 90km. Bij de berekening van afgelegde weg en tijd van aankomst zit hierop een discrepantie. Weet hier iemand raad hoe dat dit opgelost kan worden?
 3. We zijn al een winter periode voorbij ondertussen, is er nu al geweten waarvoor het pijltje staat ?
 4. Donderdag a.s. gaat hij binnen voor het 90.000km nazicht. Tot op heden nooit in de steek gelaten de motor draait als een naaimachientje zo zacht. Heb wel een intermiterende fout aan mijn rechter mistlicht vooraan. Is wel vervelend want telkens ik er in de garage over begin brandt het kreng naar behoren. In eerste instantie dacht men dat het lampje stuk was maar dat blijkt niet zo vermits op regelmatige tijdstippen de lamp haar werk naar behoren doet. Maar een aantal km verder is het weer uit met de pret. Mij hoor je niet klagen over deze oost europeaan. Hj heeft me veilig tot in het noordelijkste topje van Schotland gebracht en terug. Op naar de 120.000km.
 5. Een droom om mee te rijden en ja de kaap van de 20.000 km is vlot genomen. Tot op heden nog géén enkel probleem heeft zich voorgedaan. Nog even geduld en de zomerbanden mogen er weer op. Op naar de 30.000 km nu. Mvg, robmcroy.
 6. En? Voor de goeie gestemd hoop ik.
 7. Ik nader de 10.000 km en het wagentje rijdt subliem. Heb nu zowat alle mogelijkheden van de Columbus ontdekt en uitgeprobeert, werkt fantastisch. Wil hem niet meer ruilen voor mijn oude liefde de TomTom. De aut. versnellingsbak kende ik van in mijn vorige wagen (VW Passat) en biedt nog altijd het max. aan rijplezier. Op naar de volgende 10.000 km.
 8. Hello SkodaFrank, Heb je ondertussen al iets meer vernomen van je dealer met betrekking tot de dagrijlichten? Mvg, Rob McRoy
 9. Verleden week woensdag controle nazicht gehad van mijn SO'tje, halfuurtje werk, geen problemen. Ik ben nu aan 3.000 km en ben zeer tevreden over de prestaties van de motor. Leuk bakje om mee te rijden, geluid tijdens het rijden zeker binnen proportie. Alhoewel ik vroeger een verknochte TomTommer was en eigenlijk wat bang was om over te schakelen naar de Columbus navigatie moet ik mijn mening herzien. Heb ondervonden dat de Columbus in mijn wagen omzeggens bijna tot op de meter juist. Hij herrekend ook veel vlugger dan de TomTom wanneer je afwijkt van de door hem uitgerekende route. Het handsfree telefoneren gaat ook uitstekend. Kortom ik ben een tevreden man.
 10. Bedankt voor je aanmoediging. Tijdens mijn testrit bij de invoerder voor België zag ik die kleurcombinatie (binnen en buiten) en was direct verkocht. Heb er zeker geen spijt van. Groetjes.
 11. Ik heb vrijdag vorige week mijn SO 1.6 TDI Combi met DSG in ontvangst genomen bij de dealer. De wagen zou volgens de bestelbon de 2de week van maart geleverd worden. De wagen werd op 7 februari 2012 geassembleerd en is toegekomen bij de dealer op woensdag laatstleden (15 februari). Op 17 februari reed ik om 10.30 al fluitend de garage van de dealer uit. Een grote bravo voor het hele Skoda team van Cz en B. Mij hoor je niet klagen over lange wachttijden. (zie ook mijn blog voor recente foto's)
 12. Hip, Hip, Hoera !!! Gisteren mijn nieuwe Wagen gaan afhalen bij de dealer. Geassembleerd op 7 februari en toegekomen bij de dealer woensdag 15 februari en gisteren vrijdag mocht ik hem in ontvangst nemen. Een dikke proficiat voor het ganse Skoda team zowel in CZ (fabriek) als in B (invoerder en dealer) voor het nu reeds afleveren van een wagen die op de bestelbon voorzien was voor de tweede week van maart. De eerste rit verliep voortreffelijk zoals ik gehoopt had. Aangenaam gevoel, weinig rijgeluid, de navigatie werkt perfect, de telefoonverbinding werkt vlekkeloos en het vrouwtje was ook aangenaam verrast over de kleurcombinatie binnen en buiten. Dat wordt aangenaam cruisen de eerst volgende tijd. Voor de liefhebbers hierbij de eerste foto's van de nieuwe spruit.
 13. 'k Was woensdag even in de garage bij de dealer voor de wagen van mijn dochter en kreeg te horen van de verkoper dat mijn Octaviaatje reeds eind februari zou aankomen bij de dealer. Ze zullen bij Skoda in Tsjechië harder doorwerken nu met deze winterprik. Zeker goed nieuws, want niets is zo zenuwslopend als wachten op een nieuwe wagen.
 14. Wasmachineman je maakt me aan het watertanden, ik moet nog wachten tot begin maart 2012.
 15. Mijn echtgenote 60+ en risicogroep (MS patiënte) en ikzelf 60+ (mantelzorger) halen reeds 12 jaar de griepprik. Vroeger regelmatig de griep eens gekregen maar sinds we de prik halen geen enkele keer nog. Hebben ook veel minder een verkoudheid. Toeval of niet? Moet wel zeggen dat door de omstandigheden thuis we met veel minder mensen in contact komen dan voorheen. Ik deed de baan als commercieel afgevaardigde en had veel wisselende contacten per dag.
 16. Zo zal hij er dan gaan uit zien.....
 17. Moest vrijdag even langs de garage om een afspraak te maken voor een service beurt voor de wagen (VW Passat break) van mijn dochter. Al lachend vroeg ik Jan de verkoper of mijn wagen misschien al binnen was (LOL). Nee maar ik kan wel even checken op de pc of hij nog volgens schema loopt. Inderdaad na enkele seconden konden we zien dat hij nog wel degelijk op schema is en geproduceerd zal worden eind februari 2012. Zodus alle hoop voor de levering is nog op begin maart gevestigd.
 18. zZaterdag, 10/12/2011 omstreeks het middaguur een telefonische bevraging gekregen van het Skoda Service Center van de invoerder voor België. Het betrof een kwaliteitsonderzoek naar de eerder gereden testrit die mij voorgesteld werd door de Garage Peerlings te Lommel waar ik prijs liet opmaken voor de aankoop van een nieuwe wagen. Onderwerpen van de bevraging: Wie vroeg of stelde de testrit voor? Voldeed de testrit? Heeft de testrit uw eventuele keuze beïnvloed? Zou u een eventuele aankoop overwegen? Zo ja, bij welke dealer zou u dit doen? Welk is het waardecijfer dat u voor deze testrit zou geven? Wel mijn waardecijfer was 9 op 10 en ik heb de wagen in bestelling nu.
 19. Ja, de kogel is door de kerk ! Op 28 oktober de bestelbon ondertekend voor de aanschaf van mijn eerste Skoda Octavia. Door Garage Peerlings in de Stationstraat te B-3920 Lommel (België) werd een goed voorstel gedaan voor de overname van mijn huidige wagen en ik kende hen al voor het onderhoud aan mijn VW Passat. Gezien kleur combinaties van een wagen kiezen in veel gevallen een gok is als je ze niet in het daglicht kan zien stelde de verkoper voor om een zelfde model te gaan proefrijden bij de invoerder. In no time was de aanvraag gebeurd, en de dag erop kon ik gaan proefrijden. De wagen stond klaar gewassen en al, zelfde motor, leren binnenbekleding en binnen en buiten de door mij gekozen kleuren. Wagen specificaties: Octavia Combi Versie Elegance Model 2012 CRTDI 1.6L 77kW-105 pk DFP, DSG 7 Cilinder inhoud 1598 en Fiscaal 9 Opties: Buitenkleur: Rosso Brunello Metallic Binnenbekleding:Leder Supreme Ivory Pack Communication Pack Elegance Columbus Interieur met houtafwerking Verzilverde dakrails Cargo Platform Concept Leveringsdatum volgens Skoda: MAART 2012 In afwachting studeer ik maar op de gedownloade handleidingen van de wagen en de Columbus.
 20. Hello Skoody Boo, je bedoeld de pijlstormvogel vermoedelijk, die komt alleen voor in de gebieden rond de Stille oceaan. Zie niet goed in wat dat met Skoda in Tsjechië als verband heeft. De pijlstormvogel vliegt wel gemakkelijk 64.000 km per jaar, misschien een hint naar de hoge kwaliteit van de Skoda's nu. Mvg,
 21. Als onlangs bekeerde skodadromer (1ste wagen is besteld in begin november) vraag ik me af welke symboliek steekt of stak erachter bij het ontwerp van het Skoda logo? Weet hierover iemand een zinnige verklaring?
 22. Mijn echtgenote behoort tot een risicogroep en ikzelf ben al een tijdje 55+. Beiden hebben we de griepprik reeds 11 jaar na mekaar gehad. Al die tijd niet noemenswaardig ziek geweest van de griep. Toeval of niet maar voor die periode hadden we geregeld last van een griep. Dus wij zijn overtuigde griepprikkers.
 23. Ok bedankt EdK, zal ik onmiddellijk doen.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe