Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 06/04/14 in Berichten

  1. Vlaggetjesdag op Urk: https://www.flickr.com//photos/chasa-imago/sets/72157644998689413/show/
    1 punt
  2. Zelf ontbijtkoek maken. Benodigdheden: cakevorm 250gram (volkoren)bloem (liefst vers gemalen spelt) 250ml karnemelk 250gram lichtbruine basterdsuiker 2 theelepels bakpoeder (natriumbicarbonaat oftewel 'baking soda') 2-4 eetlepels vers gemalen kaneelstokjes + kardemon + nootmuskaat (of kant en klare speculaaskruiden/koekkruiden). Opmerking: vers gemalen kaneelstokjes/kardemon/nootmuskaat is veel smaakintensiever! Let op: gebruik het liefst Ceylon kaneel (Cinnamomum verum), deze bevat veel minder coumarine dan de reguliere Cinnamomum cassia blume. Coumarine is een stof die je niet teveel moet binnenkrijgen. 1 ei scheutje olijfolie beetje zout voor een wat complexere smaak kun je nog wat vanille(extract), citroenrasp (of citroenzuur) toevoegen. Voor een vulling eventueel wat gewelde rozijnen, cranberries of wat nootjes (naar gelang je smaak) Oven voorverwarmen op ca. 150 graden. Cakevorm invetten en bestuiven met een weinig bloem.In een kom het ei, basterdsuiker, scheutje olie, beetje zout, goed mengen totdat een homogeen mengsel ontstaat.Je kunt een kom gebruiken en een garde, maar een keukenmachine met roergarde is natuurlijk veel makkelijker.Voeg het kruidenmengsel en de karnemelk toe (let op, eerst zachtjes mixen, anders stuift het kaneel door de keuken)Voeg nu rustig de bloem met daar doorheen gemengd, de 2 theelepels bakpoeder toe.Kort, maar goed mengen.Stort dit dun vloeibare mengsel in de ingevette en bestoven cakevormPlaats in het midden van de oven en wacht rustig 45-60 minuten af. Het mengsel zal langzaam stollen en rijzen. Geniet ondertussen van de heerlijke geuren die zich door de keuken verspreiden.Het moet enigszins vochtig blijven. Controleer de gaarheid eventueel met een breinaald (vochtig, maar niet kletsnat).Haal de gebakken koek uit de oven.Laat 'm grotendeels afkoelen in de vorm (krimpt een beetje en komt los van de bakvorm)Haal 'm uit de bakvorm en smullen maar! Wat betreft het verschil tussen de beide kaneelsoorten. Ceylon Kaneel zijn van die fijne opgerolde stukjes bast. De smaak is veel verfijnder, en heeft een tot wel 200x lager coumarine gehalte dan de goedkopere 'Kassie' kaneel. De 'Kassie' kaneelstokken zijn van die dikke, niet verfijnde opgerolde holle pijpjes. De minder goede kaneel 'Kassie': De betere Ceylon kaneel:
    1 punt
  3. http://youtu.be/wXSTe9YMCKo
    1 punt
  4. Groen! Behalve de achterlampunits natuurlijk.
    1 punt
  5. Hobbel? Met sojaproducten dus geen last van? Klinkt alsof je die papaja ook nog zou kunnen gebruiken om zuivelproducten koemelkallergieproof te maken. Maar ik wil natuurlijk niemand op slechte ideeen brengen
    1 punt
  6. Idd! Een waar woord!
    1 punt
  7. Jammer van het commentaar op de yoghurt. BTW: wat is er dan zo waardevol aan die papaja pitten? Imho is het niet verstandig om papaja te mengen met b.v. een zuivelproduct, maar om geheel andere redenen. Papaja bevat namelijk een eiwitsplitsend enzym (analoog aan het menselijke pepsine) wat als gevolg heeft dat zuivelproducten worden gesplitst in een waterige substantie en een enigszins viezige smaak krijgen. Hetzelfde effect treedt op bij b.v. verse ananas
    1 punt
  8. De Papaya is het toverwoord ! De Papaya in het vak dient wat geel verkleurd te zijn , anders er niet aan beginnen. De Papaya is ineens zomaar vrij verkrijgbaar, geen idee waarom. Maar: deze vitaminabom is in gepureerde vorm gecombineerd met een milde boerenyogurt het ultime antwoord op vrijwel al uw tekorten op lichamelijk gebied. En .. het smaakt ook nog ergens naar. Voor de liefhebbers: gooi de pitten niet weg, droog ze in de oven en vanwege de verkregen conserverende eigenschappen, zijn de zaden tot onschatbare waarde getransformeerd en als zodanig verhandelbaar !
    1 punt
  9. Ja, zeg, als ik konten wil zien..........
    1 punt
  10. 1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe