Ga naar inhoud

Dit slimmigheidje van Škoda wil je liever nooit gebruiken


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-f77e2aaab19f1c00ed5273f7c92a5070.jpeg

Wereld Paraplu Dag is in het leven geroepen als eerbetoon aan Samuel Fox. Deze Britse zakenman en eigenaar van een staalfabriek ontwierp in 1851 de paraplu zoals je die anno 2023 nog steeds kent. De constructie van zijn paraplu bestond uit lichtgewicht stalen baleinen in plaats van de tot dan toe gebruikte houten baleinen. En in plaats van canvas, een sterk, grof weefsel, gebruikte hij katoen of linnen. Hierdoor was zijn paraplu lichter om te dragen, maar desondanks sterk. De paraplu’s van Samuel Fox gingen al snel de hele wereld over.

Ouder dan je denkt

Paraplu’s zijn veel ouder dan je wellicht denkt. Ze bestonden al in de oudheid en in het oude Egypte. Hij was vooral bedoeld om je tegen de felle zon te beschermen (parasol). Vanaf de 18de eeuw werd de paraplu ook als regenscherm gebruikt. Het is handig om altijd een paraplu dicht bij de hand te hebben. Daarom maakt de paraplu deel uit van de standaarduitrusting van bijna elke nieuwe Škoda.

Škoda Superb heeft paraplu-primeur

De Škoda Superb is in 2002 de eerste Škoda die is uitgerust met een paraplu in het portier. Hij zit verstopt in de achterportieren van de luxere uitvoeringen. Daarmee volgt de betaalbare Škoda Superb het voorbeeld van de peperdure Rolls-Royce Phantom die ook een paraplu aan boord heeft. Tegenwoordig is elke Škoda Superb uitgerust met twee paraplu’s, in elk voorportier één.

Elk Škoda-model heeft ‘m

De Simply Clever-paraplu van Škoda vind je eveneens in andere Škoda-modellen. Voorbeelden zijn de Škoda Fabia en de Škoda Kamiq waarbij de paraplu in het portier van de bestuurder zit. Het parapluvak is zodanig ontworpen dat water naar buiten afgevoerd wordt en het interieur droog blijft.

Tweede leven

De Škoda-paraplu gaat met zijn tijd mee. Škoda maakt het handvat tegenwoordig van hennepvezels, een natuurlijk materiaal. En binnen niet al te lange tijd zal de paraplu volledig uit gerecycled materiaal bestaan. Als je hem dan zo vaak gebruikt hebt dat-ie aan vervanging toe is, wordt de paraplu gerecycled door het Oostenrijkse paraplumerk Doppler. Zo krijgt de paraplu een tweede leven.

Als de paraplu aan vervanging toe is of onverhoopt kwijt is geraakt, kun je hem natuurlijk in de Škoda-webshop bestellen. 

Altijd bij de hand

Škoda hoopt dat je de paraplu van alle Škoda-modellen nooit nodig hebt. Nou, vooruit, alleen om je tegen de zon te beschermen dan. Van regen wordt niemand blij. Maar het gebeurt nu eenmaal, vooral in Nederland. En dan zul je altijd zien dat je op dat moment geen paraplu bij de hand hebt. Behalve als je Škoda rijdt, natuurlijk …

Lees ook: 8 perfecte Simply Clever-oplossingen voor in de winter

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 11-2-2023 om 16:04, Fabia123 zei:

Altijd leuk om te vertellen aan mensen die denken dat ze een luxe premium auto hebben.

Ja, want een paraplu maakt je auto echt tot "luxe premium"... 😄

aangepast door MarcoO2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe