Jump to content

ŠKODA opnieuw hoofdsponsor van de Tour de France


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Share

Recommended Posts

rssImage-540db9621259ae8405e2674352b60da1.jpeg

  • ŠKODA ondersteunt Ronde van Frankrijk al sinds 2004
  • Volledig elektrische ENYAQ iV SUV commandowagen voor Tour-directeur Christian Prudhomme
  • ŠKODA sponsort voor zevende jaar op rij groene trui voor leider in puntenklassement

Martin Jahn, ŠKODA-bestuurslid voor sales en marketing, benadrukt dat de lange geschiedenis van de onderneming onlosmakelijk is verbonden met fietsen. “Om deze reden zet ŠKODA zich in om een​​ lange-termijnpartner te zijn van de internationale wielersport. Het ondersteunen van de Tour de France is sinds 2004 één van de hoekstenen van onze activiteiten op het gebied van sportsponsoring. Het biedt ons de mogelijkheid om ons merk en onze producten zichtbaar en duurzaam te positioneren in een passende setting. Ik ben zeer verheugd dat de ENYAQ iV, onze eerste volledig elektrische SUV, gaat worden gebruikt als ‘lead’ auto in de Tour de France.”

De 108e Ronde van Frankrijk start op 26 juni met de Grand Départ in Brest. De Tour omvat 21 etappes over een totale afstand van meer dan 3.300 kilometer, waaronder zes bergetappes. Het peloton bereikt op 18 juli de finish op de Champs-Élysées in Parijs. ŠKODA zet ongeveer 250 auto’s in. Naast de ENYAQ iV, OCTAVIA en OCTAVIA iV kunnen de organisatie en wedstrijdleiding ook gebruikmaken van de SUPERB iV, net als de OCTAVIA iV voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. ŠKODA biedt ook VIP-vervoer aan de jaarlijkse wedstrijdwinnaars, die opnieuw de kans krijgen om de Tour de France van dichtbij mee te maken. 

Dit jaar wordt het peloton geleid vanuit een ŠKODA ENYAQ iV. De directeur van de Tour de France, Christian Prudhomme, gebruikt de volledig elektrische SUV als zijn mobiele commandocentrum. Hij zwaait aan het begin van elke etappe met de gele vlag door het zonnedak en leidt vervolgens de race vanuit de auto met behulp van geavanceerde communicatietechnologie. 

Tijdens de Ronde van Frankrijk is het ŠKODA-logo wederom ook te zien op de groene trui voor de leider van het puntenklassement, dat de autofabrikant sinds 2015 sponsort. De winnaarstrofee van de Tour is dit jaar een creatie van ŠKODA Design en Peter Olah, Head of Interior Design bij ŠKODA.

Altijd op de hoogte

Als partner van de officiële Tour de France-app zorgt ŠKODA ervoor dat wielerfans in de gaten kunnen houden wat er langs de route gebeurt. Naast de actuele rankings en een live ticker biedt de app ook realtime GPS-tracking, rijdersprofielen en nog veel meer. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor Android en iOS.

ŠKODA en fietsen

ŠKODA heeft al sinds de oprichting een sterke band met fietsen. Václav Laurin en Václav Klement richtten in 1895 een fietsenfabriek op in Mladá Boleslav. Daarmee legden zij het fundament onder ŠKODA AUTO zoals we dat vandaag-de-dag kennen. Als ‘motor achter de fietssport’ promoot ŠKODA het fietsen op verschillende niveaus. Naast de Tour de France en de Ronde van Spanje (‘Vuelta’) sponsort ŠKODA tal van andere internationale wielerwedstrijden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 uren geleden, PC-fre@k zei:

 (anders staat ie opeens bij de snellader 😉 )

Wel dan hoop ik maar dat de camerawagens er geen gebruik van maken, anders krijg je nog livebeelden van een laadproces.....😎

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe