Sign in to follow this  
Wasmachineman

Skoda verkoopt erg goed maar wel nipt iets minder dan 2018

Recommended Posts

Bron: www.autoweek.nl

SEAT & SKODA SAMEN GOED VOOR BIJNA TWEE MILJOEN AUTO’S

SEATS JAARVERKOOP STEEG, SKODA IETS GEDAALD

 

MITCHEL VAN ESSEN

16 januari 2020 om 12:48

 

 

NA MEERDERE MERKEN VOLGEN NU SEAT EN SKODA MET HUN VERKOOPCIJFERS OVER 2019. SEAT WEET HET JAAR MET POSITIEVE CIJFERS AF TE SLUITEN, BIJ SKODA SCHIETEN ZE DAARVOOR NIPT TE KORT. 

BEGINNEND BIJ SEAT BLIJFT DE VERKOOPTELLER NA TWAALF MAANDEN OP 574.100 AUTO’S STEKEN. DE WERELDWIJDE VERKOOP STEEG DAARMEE PROCENTUEEL MET 10,9 PROCENT. THUISLAND SPANJE BLIJFT MET 108.000 AUTO’S VERUIT DE BELANGRIJKSTE MARKT. HET IS NIET VEEL, MAAR DE VERKOOP STEEG MET 0,2 PROCENT. HET VERENIGD KONINKRIJK VOLGT VERRASSEND GENOEG MET 68.800 NIEUWE SEATS (+ 9,5 PROCENT). DE GROOTSTE PROCENTUELE STIJGING NOTEERT SEAT IN DENEMARKEN, WAAR DE VERKOOP MET 47,2 PROCENT STEEG (7.100 AUTO’S). OOK DE KLANTEN IN ITALIË EN NEDERLAND LIEPEN WARM VOOR EEN NIEUWE SEAT MET VERKOOPSTIJGINGEN VAN RESPECTIEVELIJK 30,8 EN 22,6 PROCENT. DE LEON BLIJFT ONDANKS ZIJN LEEFTIJD DE POPULAIRSTE SEAT MET EEN AANTAL VAN 151.900 AUTO’S. 
 

De Skoda-afdeling is binnen de Volkswagen Group een stuk drukker dan Seat met 1.242.800 verkochte auto’s. Toch is dit nipt minder dan in 2018, want toen verkocht Skoda 1.253.700 auto’s. Een procentuele daling van 0,9 procent dus. De Chinese markt heeft veel invloed op de totale verkoopcijfers, want door 282.000 Chinese klanten daalde het marktaandeel daar met 17,3 procent. In Europa ging het anderzijds een stuk beter met Skoda met een gemiddelde stijging van 5,7 procent. Ook de Russische afdeling eindigde in de groene cijfers met een plus van 8,8 procent. Opvallend genoeg is ook bij Skoda een oud model de meest verkochte van het gamma. De Octavia is met 363.700 exemplaren namelijk met afstand de populairste Skoda. Hij wordt gevolgd door de Fabia (172.800), Kodiaq (171.800) en Karoq (152.700). 

Moederbedrijf Volkswagen kende een recordjaar door de wereldwijde afzet van 6,28 miljoen auto’s.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben ook wel benieuwd naar de cijfers voor de andere Skoda modellen, en ik zou ook wel eens de verhouding tussen Citigo, Mii en Up willen zien.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 uren geleden, Cordoba zei:

ik zou ook wel eens de verhouding tussen Citigo, Mii en Up willen zien.

Volgens mij scoort de UP hier veruit het beste. Dan onze Citigo en Mii zal het hek sluiten! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk ik ook Frank, maar zou toch wel eens willen zien of ook de verhoudingen veranderd zijn. Ik heb het idee dat het aantal Ups naar verhouding meer is gestegen dan de andere twee, en dat de Mii nog minder wordt verkocht dan in het verleden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tsja als je de citygo alleen maar elektrisch kunt krijgen van heden en de UP alleen nog met brandstof en je wil VAG rijden , dan blijft er natuurlijk weinig keuze over denk ik zo....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this