PC-fre@k

Skodaforum voortaan enkel versleuteld bereikbaar

Aanbevolen berichten

Vanaf nu wordt al het verkeer van en naar skodaforum.eu versleuteld. Voor de meeste mensen waarschijnlijk herkenbaar aan HTTPS voor de URL en het (groene) slotje linksboven.

Naast deze verandering geven we voortaan ook de voorkeur aan skodaforum.eu i.p.v. www.skodaforum.eu. de WWW prefix is enigzins achterhaald. Edge geeft deze al niet eens weer ook al wordt hij wel getypt.

Dit maakt het makkelijker en veiliger.

Ok, en wat schiet ik er mee op?

HTTPS is de toekomst van het internet. Het moet jou, je mede bezoekers en ons beschermen. Zoals als het gaat om privacy als veiligheid. Door het verkeer te versleutelen is het voor een buitenstaander niet meer mogelijk om mee te kijken/luisteren.

Dit geldt voor bijvoorbeeld hackers maar zeker ook voor instellingen die bijv. gratis internet aanbieden, denk aan de trein of zelfs op je werk. Elke website die je bezoekt gaat door hun apparatuur welke vrij eenvoudig een overzicht kan genereren van de bezochte websites.

Zie ook: https://developers.google.com/web/fundamentals/security/encrypt-in-transit/why-https

Wat merk ik er van?

Als het goed is niks, het kan zijn dat je in het begin wat problemen hebt met icoontjes. Dit komt door je cache, deze kan je wissen maar na een tijdje zal dit ook vanzelf gaan.

Afbeeldingen die gelinkt worden proberen we lokaal te cachen zodat deze geen fouten geven op de versleuteling, Het is namelijk niet toegestaan HTTP content te mixen op een HTTPS pagina.

aangepast door PC-fre@k
typo :P
  • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hmm, versleuteld en nog weet je wat ik er mee bedoel :P Zag dat m'n plaatjes het ook niet zo leuk vonden, of dat was na de edit... voor nu maar even weggehaald :)

  • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen