PC-fre@k

Octavia III VCDS Verzamel Topic

Aanbevolen berichten

Ondertussen een kleine update in de eerste post met een stapeltje nieuwe functies die ik gecontroleerd heb

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Gerelateerde inhoud

  • Door Dr Nick Asch
   Ik ben nu al een tijdje op zoek naar het antwoord op volgende vraag:
   kan ACC geactiveerd worden in een O3 waar Front Assist en CC reeds aanwezig zijn?
  • Door PC-fre@k
   Voor wie tijdens het rijden gebruik wil maken van de DVD-speler kan gebruik maken van de VCP kabel om via ZDC het VIM limiet van 1 km/uur naar 255 km/uur te zetten.
   Getest op Skoda Octavia III (met en zonder DAB+), Seat Leon III (met DAB+), Superb III (met DAB+)
   Benodigdheden
   VCP (onmogelijk met VCDS) ZDC: VIM bestand voor de Discovery Pro - Let op DAB verschil! Wat is VCP?
   Geschikt voor
   Discovery Pro (met en zonder DAB+) Columbus II (met en zonder DAB+) Seat Media System Navi Plus (met en zonder DAB+) Stappenplan
   Start VCP Ga naar "Guided Functions" Selecteer "Other" rechts onder Kies "Upload parameter data" (in oudere versies staat hier iets over ZDC bestanden) Zorg dat de auto aan is, maar niet gestart. Kies de juiste controller, 5F is voor het infotainment system Klik op "Open ZDC file" Browse naar het juiste bestand. Kies nu het juiste ZDC bestand voor deze auto.
   Met of zonder DAB maakt verschil! Eventueel is er ook default file voor de sufferds onder ons... (foute file = weg DAB+) Kies "Upload selected data" Selecteer het juiste model uit de lijst en klik op "Select and Close"
   Het kan voorkomen dat jouw auto er niet tussen staat, kies dan de auto die er het meeste op lijkt (eigen risico). Heb dit zelf ondervonden bij een Seat Leon III, werkt wel gewoon naar behoren Links onderaan zie je nu de status. Als alles geslaagd is herstart je navigatie direct.
   Bij de Seat Leon III klonken een aantal irritante klikjes in de speakers, niet van schrikken. Maak de wizard af en sluit VCP voor je de kabel er uit trekt en VIM test.  
  • Door PC-fre@k
   Jullie kennen het wel, elk jaar moet je alle klokken in en om het huis voor- of achteruit zetten. Zo ook sommige auto's... Nou zou je denken dat ze daar ondertussen wel iets op bedacht hebben. En dat hebben ze ook, alleen staat het standaard uit!
   Getest op de Skoda Fabia III, Octavia III en Superb III, grote kans dit ook werkt op de Leon III en overige wagens.
   Stappenplan
   Ga naar: Controller 5F - Information Electr. Ga naar: 10 - Adaptations Selecteer: "Summertime-automatic"
   Verander de waarde van "Manual" naar "Europe". Do It! Sluit de auto af en wacht twee minuten totdat echt alles uit is (anders gaat de Columbus enkel in slaapstand) Start nu de auto weer, als je het geanimeerde Skoda logo op de Columbus ziet kan je doorgaan. Zo niet dan moet je echt langer wachten! Ga naar de Datum en Tijd instellingen van de auto (Car > Setup > Datum en Tijd) Zet de tijdbron op GPS
   Vink "Zomertijd automatisch instellen" aan
    
  • Door PC-fre@k
   Bijzonder opmerkelijk, er is geen lijst met met lampjes te vinden in de handleiding van de nieuwste Skoda Octavia III. Met hulp van onze vrienden bij Briskoda bij deze een lijstje:
   Standaard verlichting voorzijde (niet led) per zijde
   Dimlicht H7 Grootlicht en DRL H15 Mistlampen H8 Knipperlichten voorzijde PWY24W Standaard achterlicht (niet LED) per zijde
   Achterlicht (2 per unit) W5W Remlicht P21W Mistlamp H21W Achteruitrij verlichting P21W Knipperlicht PY21W Kentekenplaat verlichting W5W Overige
   Interieur verlichting (2 voor, 3 achter) W5W Portieren voor (rode veiligheidslicht) W5W Spiegelverlichting (onderzijde t.b.v. Coming Home/Leaving Home) W5W Kofferbak verlichting W5W (2 stuks)  
   Nog aanvullen: Dit lijstje moet nog aangevuld worden voor de auto's met Xenon verlichting, LED DRL voor en LED achterlichten.