Ga naar inhoud

Reistips


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

10 Driveaholic reistips voor een succesvolle vakantiereis

 

De vakantie staat voor de deur. Je hebt je route gepland, de veiligheidshesjes liggen op de achterbank, je auto is voorzien van verse sappen en voor je kids heb je de iPad meegenomen. De zon lonkt. What can go wrong. Niets toch? Of toch wel? Lees snel onze 10 Driveaholic reistips. Deze tips lees je niet bij de ANWB.

 

Tip 1: There is an invention called ‘het vliegtuig’!

Is het echt nodig dat je vrouw en kinderen met je meereizen? Reizen is tegenwoordig zo goedkoop, je kunt zonder moeite een ticketje naar Milaan scoren voor 4 tientjes per persoon. Stel je het volgende eens voor: geen gejank op de achterbank, geen onnodige plasstops, geen misselijke kindertjes en vooral geen gezeur rechts naast je dat je te hard rijdt. Klinkt verleidelijk toch? Het kan. Gewoon lekker in je eigen zone, met je eigen muziek in je eigen ritme. Je kunt zelfs je hobbyauto meenemen. Iedereen blij!

delta-500x375.jpg

Kijk, een hele grote auto met vleugels mama!

 

Tip 2: Je kunt ook caravans huren

Laten we eerlijk zijn tegen elkaar. Je kampeert niet voor je eigen lol. Misschien vinden je kids en vrouw het leuk, maar jij zit ook liever in een hotel waar je met één druk op de knop roomservice kunt bestellen. Waar ze een gestreken krantje onder de deur schuiven en je auto voor je parkeren. Luxe en service. Dat je kampeert kan drie dingen betekenen. Je zit onder de plak, je bent een vrek of – in het meest waarschijnlijke geval – allebei! Toch heb ik goed nieuws: je hoeft niet per se zo’n sleurhut achter je auto te slepen en de rest van het verkeer te hinderen met je treurige 86 kilometer per uur. Je kunt ter plekke ook gewoon een caravan of kampeerunit huren. Jij kunt dan lekker planken onderweg naar je vakantieadres. Wil je toch met je eigen sleurhut op pad? Stay on the loserlane!

roomservice-500x375.jpg

Roomservice: dit heb je op de camping niet, stumperd!

 

 

Tip 3: Zwarte zaterdag, echt?

‘Als we vlak voor de Gotthardtunnel overnachten staan we als eerste voor de Gotthard’. Sure. En jij bent de enige die dit kunt bedenken? Think again. Rijd gewoon op maandag. Scheelt je veel files, scheelt je veel hoofdpijn. Moet je echt op zaterdag aankomen?

lege-weg-naar-Gotthard-500x375.jpg

Zo ziet het verkeer er op maandagmorgen uit

 

 

Tip 4: In sommige landen ben je vogelvrij als automobilist

Kan het erger als in Nederland? Nauwelijks. Alleen hebben wij iets moois als Flitsmeister en weet je uit ervaring vaak wel waar de flitsers staan. In Frankrijk weet je dat niet en daar worden ieder jaar vele flitspalen bijgeplaatst. Uitkijken geblazen! De Fransen zijn overigens wel zo sportief om de flitsers aan te kondigen. Dat kun je in andere landen wel vergeten. Kijk met name uit als je door Zwitserland reist. Het land puilt uit van de flitskasten en de boetebedragen zijn draconisch. Het gebruik van Stingers en andere anti-radardetectoren is bijna overal strafbaar. Iets om over na te denken.

287-500x277.jpg

Met dit soort snelheden kun je in veel landen wel de voorpagina van de krant halen

 

 

Tip 5: Check bij welke snelheidsoverschrijding je rijbewijs wordt ingenomen

In Nederland verlies je op de snelweg bij een overschrijding van 50 kilometer per uur of meer je rijbewijs. Daarom rijden we met 185 op de teller over de de snelweg. Met de tellerafwijking en de foutmarge van de flitsapparatuur ga je het wel redden. In het buitenland gelden andere verkeersregels en is die limiet vaak wat minder ruim. Check dus vooraf even de regels. Het is toch lullig als je ter plekke je rijbewijs moet inleveren.

 

 

Tip 6: pak de Autobahn

Moet je echt per se naar Frankrijk? Doe je graag aan zelfkastijding? Vind je het fijn als je onbeschoft wordt behandeld? Is ‘Bella Italia’ niet veel leuker? Of het pittoreske Oostenrijk? Dan kun je lekker nog even wat Autobahnkilometers meepakken. Heerlijk stressvrij rijden. Niet constant moeten loeren op de vluchtstrook of er een mobiel flitsteam staat. Onbezorgd autorijden. Je doet er wel goed aan om vooraf de tips en tricks van rijden op de Autobahn door te nemen.

autobahn-grensovergang-beek-500x281.jpg

Freie Fahrt!

 

 

Tip 7: Ook in het buitenland verkopen ze aardappels

Is het echt nodig dat je een kilo aardappelen meeneemt naar het Gardameer? Soms zie ik volgepakte auto’s met twee skiboxen op het dak. Such a shame. Een skibox kost je kostbare topsnelheid en de extra herrie van die boxen is goed voor een stevige koppijn. In de jaren 80 was je het mannetje met je skibox (kijk eens, ik kan de wintersport betalen!), maar inmiddels zie je ze ook op de gemiddelde Kia Venga zitten. Wees niet zo’n vrek. In andere landen hebben ze ook supermarkten en winkels. Accepteren ze ook je creditcard (ok, op de Grieken na dan). Be smart, travel light!

 

 

Tip 8: Vermijd de Aires en Raststattes

Uitgedroogd eten onder de vitrinelamp. Je weet dat het niet te nassen is en toch trap je iedere keer weer in dezelfde valkuil. Damn!

raststatte-500x281.jpg

Serieus, dit geef je niet eens aan je hond!

 

 

Tip 9: Rijd overdag

Er zijn mensen die een voorkeur hebben om ‘s nachts te rijden. Geen files en geen stress. Je maakt twee denkfouten. Allereerst is het onverantwoord om zonder slaap door te rijden, dus geef je het stuur uit handen aan je vrouw en vriendin. Zij kan niet rijden (is door het DNA zo bepaald) en dus is het levensgevaarlijk. Verder is het zicht overdag  beter en kunnen jij en andere weggebruikers de snelheidsverschillen beter inschatten. Dat is toch wel handig als je met 250 plus komt aanjakkeren op de Autobahn. De mensen die ‘s nachts rijden zijn over het algemeen mensen die hun auto kopen vanwege de bijtelling en boven de 130 km/h in de stress schieten. Jij en ik zitten anders in elkaar.

seat-oberalp-3-500x325.jpg

Omrijden loont!

 

 

Tip 10: Verlaat de saaie snelweg eens

En knal die lekkere bergweg eens op om jezelf eens lekker te verwennen. Dit werkt overigens het beste in combinatie met tip 1.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij dingen die ik post haal ik alle verwijzingen weg.

Doe ik al vanaf het begin en ook toen ik deze tekst van die website kopierde en plakte hier...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe