Ga naar inhoud

Ook Skoda snijdt banden door met wielerploegen?


Witte Yeti
 Delen

Aanbevolen berichten

Skoda_Tour_de_France_04.jpg

De Tour de France is voor sponsors een lucratieve manier om je in de kijker te rijden bij 2 miljard TV-kijkers, maar wanneer de wielersport onder vuur ligt en bewezen wordt dat spelersbussen rijdende apotheken zijn, met die van Lance voorop, kán het een marketingnachtmerrie worden. Skoda Nederland had echter al maatregelen genomen.

Vandaag maakte de Rabobank bekend om te stoppen met de wielerploeg die zij voor 100% in handen hebben. Dit naar aanleiding van het rapport van USADA omtrent de dopingperikelen in de internationale wielerwereld. Ironisch wel, bankiers die een tak van sport ‘verziekt‘ noemen.

Dit zou natuurlijk de eerste dominosteen kunnen zijn waardoor meer sponsors afhaken. Skoda bijvoorbeeld, al sinds 2004 autoleverancier van de Tour de France met zo’n 350 wagens. Of zij er ook tabak van hebben op mondiaal niveau is ons niet bekend, maar Skoda Nederland stopt per 31 december wel met de sponsoring van wielerploegen. Skoda laat weten dat dit niets met doping te maken heeft, en schermt met het feit dat ze dit al in augustus hebben besloten. Tja, net op tijd dus.

Skoda Nederland blijft nog wel actief bij individuele wielrenwedstrijden. Of we de de bekende Skoda’s vol reservefietsen ook dit jaar weer in de Tour de France zullen zien? De tijd zal het leren.

Wat vinden jullie: moet Skoda ook op wereldwijd niveau de stekker uit alle wielrenactiviteiten trekken, of standvastig achter de sport blijven staan?

PS. Zou Jaguar nog steeds zin hebben om auto’s aan Team Sky te leveren?

Bron: http://www.autoblog....chive/tag/skoda

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.autoweek....ielerploeg-meer

Ook Skoda Nederland stopt met de sponsoring van de professionele wielerploeg, het contract wordt na 31 december niet meer verlengd. Volgens Skoda heeft dat totaal niets te maken met de dopingkwesties, in augustus is het besluit al genomen en besloten het contract niet meer te verlengen. Skoda wil via andere wegen aan naamsbekendheid werken. Zo heeft het merk zijn naam al verbonden aan de Wielerclinics en de World Port Classic wielerklassieker.

Oja! Gister was ik bij Pon en 20 x werden we doodgegooid met materiaal over sponsoring van de wielrenners! En nu blijkt dat allang bekend was intern dat ze ermee willen stoppen??

Doen we deze ook maar hierbij!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe