Jump to content

Hoe kun je het beste autobanden opslaan?


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Share

Recommended Posts

rssImage-c50d2ab642776c728cc4d7daf7e99cf8.jpeg

De beste plek om autobanden op te slaan, is in een droge, goed geventileerde ruimte waar geen direct zonlicht komt. Dit is vaak een berging in het huis of een garage die aan de woning vastzit en bij voorkeur te verwarmen is. Leg autobanden niet direct naast een radiator of een andere hittebron, want dan worden ze te warm. Een tuinschuurtje is al snel te vochtig. De zolder kan ook een prima bewaarplek zijn, maar val niet van de vlizotrap. En leg de autobanden niet direct onder een dakraam waar zonlicht doorheen valt.

Controleer je autobanden op beschadigingen

Als je autobanden opslaat, is het slim ze meteen te controleren op beschadigingen. Dat gaat een stuk gemakkelijker dan wanneer ze nog om je ŠKODA liggen. Verwijder het vuil dat mogelijk aanwezig is met een borstel en maak de banden schoon met water en eventueel een beetje sop. Dan houd je de banden langer in een goede conditie.

Optimaal beschermd met bandenhoezen

Met de bandenhoezen van ŠKODA zorg je er ook nog eens voor dat opgeslagen banden optimaal beschermd zijn. Bepaalde oliën in de autobanden houden het rubber in conditie en een bandenhoes helpt deze oliën te beschermen. Simply Clever: de bandenhoezen zijn voorzien van een handgreep en een tekening voor de positie van de velg onder de auto.

Hoe sla ik autobanden op?

Heb je de plek eenmaal bepaald en zijn de banden schoon, dan komt de vraag: hoe sla ik autobanden op? Dit hangt af van de velg. Als de band om een velg zit, moet je banden gestapeld opslaan. Een mooie ronde toren. Wat ook kan, is dat je banden met velg hangend opslaat, bijvoorbeeld aan een haak in het plafond. Dan houd je de vloer van je berging of garage vrij.

Voorkom vervorming

Als de autobanden geen velg hebben, is het advies ze staand op te slaan, met de zijkanten tegen elkaar. In dit geval is het wel verstandig de autobanden eens per maand te draaien. Hiermee voorkom je vervorming van de banden.
Wie dit allemaal maar een hoop gedoe vindt, kan zijn autobanden ook door de ŠKODA-dealer laten opslaan. Dan hoef je er zelf niet mee te zeulen. En op het moment dat de jaarlijkse bandenwissel zich aandient, liggen de banden klaar. Simply Clever!

Winterbanden: meer grip, kortere remweg

Ten slotte: nu de winter eraan komt, is het slim de zomerbanden van je ŠKODA op te slaan en voor winterbanden te kiezen. Winterbanden bieden al bij een temperatuur van zeven graden Celsius of minder meer grip op nat wegdek dan zomerbanden. Daarbij is de remweg korter, zelfs drie meter op droog wegdek bij een snelheid van 60 km/h en een buitentemperatuur van rond het vriespunt.

In de webshop van ŠKODA vind je winterbanden voor elk ŠKODA-model.

Meer info over winterbanden onder je ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Weet iemand waarom je banden droog op moet slaan? Gevoelsmatig heb ik het idee dat in  wat vochtige lucht het uitdrogen van de band minder hard gaat. Voor een velg wil je natuurlijk wel droge lucht om corrosie van de velg te voorkomen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe