Ga naar inhoud

Witte lak met remstof en remschijfdeeltjes


FABJE
 Delen

Aanbevolen berichten

Hi Guys,

 

FF een benauwd momentje. Heb voor de vrouw een witte 500 gekocht, schitterend karretje. Maar lees net op het 500 forum dat ze daar een bekend probleem hadden. Door loslatende remstof en schijfrem deeltjes, die door de vormgeving en turbulentie neerslaan op de achterzijde, ontstaat plakroest of contact corrosie. Deze vreet zich in op de lak. Heb het ook op de Fabia gehad toen ik vaak over een weg vlak moest rijden wat een paar dagen ervoor was afgeschaafd. Dit kon ik toen oplossen door met de nagel er af te krabben en te waxen.

 

Dit is echter een te grote klus denk ik en we hebben natuurlijk garantie, maar fiat nl doet alsof de neusbloed. Vaak krijgt de nabij gelegen spoorbaan de schuld of het vervoer van de auto. Het kan echter niets anders zijn dan lang niet gebruikte remschijven waar veel rommel afkomt.

 

Er bestaat een middel voor dat heet Ironx, daarna kleien en waxen.

 

Weet iemand van jullie waar ik dat voordelig via een internet shop kan laten thuis sturen?

 

De handige links bieden voor als nog geen uitkomst.

 

Thx Fabje

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iron-X wordt door diverse bedrijven geleverd o.a. Steve levert het. (misschien zelfs afhalen, of thuis bezorgen, Steve woont in 'jouw hoek' van het land)

 

Volgens tests zou Monello Nonferro een nog beter (en soortgelijk) product zijn, en het stinkt ook veel minder (je ruikt het nog wel). Dat laatste kun je o.a. hier bestellen.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar dit treedt toch ook op met andere lakkleuren? Alleen zal het waarschijnlijk niet zo zichtbaar zijn, als op een witte auto...

 

Want neerslag van b.v. teerdeeltjes, vooral op de achterzijde van een stationwagen-model, zie je wel vaker. Heeft blijkbaar te maken met de aerodynamische eigenschappen van zo'n auto.

Heb vroeger wel eens meegemaakt, een ritje over een pas geasfalteerde weg en je kon de hele achterzijde gaan schoonkrabben...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe