Ga naar inhoud

Eerste grote beurt 1.2 TDI (2de software update?)


laagvlieger
 Delen

Aanbevolen berichten

30.000 km na 22 maanden (dat heb je als je met de fiets naar het werk kunt gaan, alsook de kleine verplaatsingen) en tijd voor de eerste grote beurt van mijn Fabia. Enkele punten aangehaald zodat ze er naar kunnen kijken. Zoals de motor die sinds enkele duizenden kilometers stationair onregelmatig liep (900 - 1100 - 1000 - 1100 - 900 ...) en ookal liep die volgens de toerenteller gelijk, hoorde je hem toch dansen en niet mooi lopen. Je zou denken dat dit de regeneratie voorstelt van de roetfilter, maar dat houdt niet zolang aan, snelle en lange ritten brachten geen verbetering.

Daar hadden ze niet echt een antwoord op. Er was nergens een foutmelding te vinden. Ze hebben wel een nieuwe softwareupdate uitgevoerd. Ik heb er de vorige beurt al 1 gehad, toen niet veel van gemerkt. Maar nu lijkt het een ingrijpende update te zijn geweest. Wat loopt die motor opeens zijdezacht! Bij het koude weer was het net een tractor maar vanochtend (en het was echt koud) spinde dat motortje alsof die al 100 km gedaan had. Mooi. Ook trekt die beter onder de 2000 toeren. Maar dat kan ook slechts een beleving zijn omdat die mooier klinkt en het feit dat er nieuwe olie en oliefilter in zit.

Klinkt dit voor iemand van de 1.2 TDI rijders bekend? Ik kijk wel goed dat dat dansende toerental weg blijft want in 2 maanden verloopt de garantie ...

aangepast door laagvlieger
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe