Ga naar inhoud

Eerste electrische ŠKODA


Witte Yeti
 Delen

Aanbevolen berichten

11 januari 2012

Eerste electrische ŠKODA: Octavia Green E Line

post-117-0-34181300-1326365946_thumb.jpg

Met de ŠKODA Octavia Green E Line laat ŠKODA opnieuw zien dat aandacht voor duurzaamheid en vergroening hoog in het vaandel staan. De Green E Line is de eerste elektrische auto van ŠKODA. Sinds kort rijdt in Tsjechië een testvloot van 10 exemplaren rond. Het doel is helder: praktijkervaring opdoen.

De test met de Octavia Green E Line geeft ŠKODA inzicht in de ins en outs van elektrisch aangedreven auto’s.

Momenteel rijdt deze electrische auto alleen nog maar in Tsjechië.

Kijk verder voor meer informatie over de Octavia >

Elektrische power en ruimte voor vijf

De Octavia Green E Line is gebaseerd op de Octavia Combi. Het platform is ideaal om plek te creëren voor de accu’s, regelunits en elektromotor. Die laatste levert een piekvermogen van 85 kW. Het maximum koppel van 270 Nm is van meet af aan beschikbaar, zoals gebruikelijk bij elektrische auto’s. Dat maakt dat de Green E Line vlot optrekt, wat met name in stadsverkeer prettig is. De Octavia sprint in ongeveer 12 seconden van 0 naar 100 km/h. De top is begrensd op 135 km/h.

Het lithium-ion accupakket van de Octavia Green E Line is goed voor een actieradius van maximaal 150 kilometer, waarmee de auto voldoet aan de gebruikseisen van de meeste Europese forensen. De accu’s bestaan uit 180 cellen die samen 26,5 kW genereren. Het 315 kilogram wegende accupakket is in het middendeel en achteraan de bodem geplaatst. Ook is een stukje van de bagageruimte gebruikt. De auto biedt plek aan vijf personen.

Onderweg blijft de bestuurder van de Octavia Green E Line op de hoogte van alle belangrijke informatie over vermogen, verbruik, accucapaciteit en actieradius. Het scherm van het navigatiesysteem toont de actuele energiestromen. Zo ziet de bestuurder of en hoeveel elektriciteit de auto consumeert en dat tijdens remmen en uitrollen energie terugvloeit.

De specs van de Octavia Green E Line op een rij

post-117-0-38195500-1326365999_thumb.jpg

Vermogen 60 kW

Piekvermogen 85 kW ged. 60 secs

Koppel 270 Nm Topsnelheid 135 km/h

Acceleratie 0-100 km/h 12 secs

Actieradius max 150 km

Accutype lithium-ion

Accugewicht ca. 315 kg

Accucapaciteit 26.5 kWh

Oplaadtijd 8 uur | 230 V - 2 uur |400 V (krachtstroom)

Link naar reactie
Delen op andere sites

150 km is inderdaad genoeg voor woon-werkverkeer een ook voor de meeste sociale ritjes. Toch hoop ik ooit op een grotere actieradius en heel veel vermogen, zodat je elektrisch kan gaan caravannen. Ooit vindt men de ultime accu uit of een antigravitatiemotor als een soort perpetuüm mobile. Het blijft toch een beetje futuristisch dromen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe