Ga naar inhoud

Kire

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Kire won de laatste dag op 16 mei 2014

Kire had de meest gelikete inhoud!

Profiel Informatie

  • M/V
    Geheim
  • Woonplaats
    Vlaanderen

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Superb berline
  • Uitvoering
    L&K
  • Motor
    2.0CRTDI 170pk
  • Transmissie
    DSG-6 4x4
  • Kleur
    Black Magic
  • Bouwjaar
    2013-10
  • Eigenaar sinds
    2013-11
  • Kilometerstand
    0
  • Opties
    MDI, Airbags achteraan, Privacy Glass 95%, trekhaak
  • Radio- / Navigatiesysteem
    Columbus; HW09/SW5238; kaart 7690
  • Zomervelg / -band
    225/45/18
  • Wintervelg / -band
    Continental 205/55/16
  • Spritmonitor ID
    610875

Kire's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In Zeldzaam

Recente badges

11

Reputatie

  1. Zo'n lijstje is pure kul: mijn Superb heeft fabrieksopgave van 5.6/100km. Mijn langdurig gemiddelde is 7.4. Op een ritje Brussel-Groningen haal ik 5.8 (5.3 op de boordcomputer), door me aan de snelheid te houden en te anticiperen.
  2. Kire

    iwe ben ik

    Welkom Bert. Welke hoek van 't mooie Drentse land? Ik heb zelf jaaaaaren in Emmen gewoond. Zoals gewoonlijk is Rosinfield (een van) de eerste(n) om nieuwe leden welkom te heten. Ik denk dat hij dolgraag zou willen weten of je toevallig bij een Skoda garage werkt
  3. @the bone collector Vanuit de Vlaamse Ardennen zou ik eerder verwachten dat je Rijssel/Reims/Metz zou doen (of wordt het Halle/Reims/Metz?). Eens Brussel voorbij wordt het niet echt beter: op dit moment 4 werkzones tussen Brussel en Luxemburg. Op een vrijdag namiddag heb je dan ook nog vervroegd weekendverkeer. Sicilië is ook aan te raden hoor. Er moet wel een hoekje bij je af zijn om dat te rijden, geef ik direct toe. Het alternatief vliegen + lokaal huren is met 4 personen echter veel duurder dan rijden. Voor mij geldt, rijden is ook vakantie.
  4. Kire

    Ruiten tinten

    61 cm tov Yeti
  5. #post 17: Firenze is voor mij "maar" 1200 km. Verandert niets aan de inhoud, gelukkig. Blijft een teringeind rijden
  6. Deze zomer naar omgeving Trapani. Zal dus de eerste dag misschien tot Orvieto doorrijden om de volgende dag "nog maar" 1100 kilometer te moeten doen. Is altijd een feest om naar het zuiden te cruisen. In vorige jaren vaak naar Messina en Syracusa geweest, een enkele keer naar Otranto/Taranto in Puglia, verder de neus van de laars, Reggio Calabria.
  7. Kire

    Ruiten tinten

    De mijne is bij aflevering door D'Ieteren gedaan. Ik denk dat zij een aparte lokatie in Kortenberg hebben waar ze dit soort aanpassingen doen. Misschien net iets te ver van Aalst....
  8. @the bone collector: ik neem aan dat jullie vanuit de Vlaamse Ardennen via Frankrijk rijden en niet via Bergen, Namen, E411 naar Luxemburg. Deze route is namelijk op vrijdagnamiddag een catastrofe. Als je een tussenstop maakt halverwege is het misschien leuk om via Metz/Nancy te rijden en daarna via de binnenwegen naar Mulhouse/Basel. Leuke omgeving en je vermijdt de files rond Straatsburg. Zaterdagen in jui kunnen nogal druk zijn in Zwitserland. Gotthardtunnel is een knelpunt. Als je in Basel al hoort dat er file staat (Zwitserse omroep geeft meestal lengte en tijd aan) kun je overwegen om via Bern/Lausanne naar Domodossola (IT) te rijden. Daarna richting Milaan en Florence. Is een valabele optie als er 10km of meer voor de Gotthard staat, anders gewoon aanschuiven Wij rijden jaarlijks naar Italië, waarbij Firenze ongeveer halverwege is. Vertrektijdstip ligt dan ook rond 3.00 uur en zijn dan met de nodige pauzes tussen 5 en 6 's avonds Firenze voorbij. In de jonge(re) jaren nog wel eens hard gereden op dit traject, maar naast meer vermoeidheid en verbruik levert dit weinig tijdswinst op over 1400 kilometer.
  9. "Eindoordeel De 1,6-liter TDI-motor houdt hier niet over." Ik neem aan dat "hier" Nederland is. Waarom zou je een grotere motor nodig hebben? Om sneller in de volgende file te staan? Heb zelf overigens een 2.0, maar puur omdat dit de enige motorisatie 4x4 +DSG is. Weet overigens niet meer welke van de twee kip of ei is Ik word een beetje ziek van die reviews waarbij ze eerst lovend zijn over de auto in z'n geheel en 'm dan afschieten omdat de motor niet overhoudt. "Geen al te directe besturing en een onderstuurd karakter maken er een auto van waarmee je heerlijk kilometers kunt vreten, maar een bochtig parcours pak je niet voor het plezier. En dat is helemaal niet erg. Bovendien verwerkt de lange wielbasis vrijwel alle oneffenheden met gemak. " Ik heb de mijne ook juist vanwege het heerlijk kilometers vreten, de ruimte en noem maar op. Hoeveel bochtige parcourtjes zijn er in Nederland, waar je even het volledige vermogen kunt aanspreken, zonder daarbij het risico te lopen een flitskast, -container of -paal voorbij te vliegen of, erger, een fietser/voetganger de schrik van z'n leven te bezorgen. Als ik in NL een wagen zou moeten nemen op de criteria bijtelling, cataloguswaarde, ruimte/comfort kom ik allang niet meer uit bij cirkeltjes, ster of theedoek. In België zijn we die kant ook op aan het gaan, ik ben al voorbereid.
  10. Kire

    Whatsapp

    @MarcoO2: helaas moet ik toegeven dat je gelijk hebt. Vanaf nu dus alleen email en SMS vanaf de blackberry. Had ik maar de gebruiksvoorwaarden (beter) gelezen......
  11. Kire

    Whatsapp

    te laat met desinstalleren dus, zie http://www.telegraaf.nl/digitaal/22330463/___Illegale_actie_WhatsApp___.html ik denk dat ik het maar bij email houd en misschien eens een sms'je :-(
  12. Kire

    Whatsapp

    @CaseyBasey: Kiezen tussen Zuckerberg of Telegram is een beetje zoals moeten kiezen tussen doodgeschoten of opgehangen worden. Voor mij is het dus "njet". Van zodra ik hoorde dat FB Whatsapp had overgenomen, heb ik Whatsapp van mijn Blackberry gehaald. Met >700 zakelijke contacten kan ik me niet veroorloven dat FB gaat lopen met al deze informatie (in ieder geval niet via mij). Eerst maar eens rustig oriënteren welk alternatief er is. Viber bestaat ook nog en BB-messenger zou ook een alternatief kunnen zijn.
  13. @snelle: nu de kogel door de kerk is, wordt het misschien tijd om de noorderburen eens te vertellen waar de goede fritkotten staan. Mijn eerste is in Brussel, Jourdanplein, Maison Antoine (heb geen aandelen in deze tent, gewoon de eerste die bij me op komt)
  14. Kire

    Nieuwe superb

    Blij dat ik net een nieuwe Superb heb en voor de komende 3,5 jaar onder de pannen ben.
  15. Ik heb koplampsproeiers voor de xenons. Ik houd mijn lampen en voorruit graag schoon. In de Ardennen werd al begin december preventief gestrooid. Gaat heel snel op het glaswerk vastzitten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe