Jump to content

PC-fre@k

SFE Management
 • Posts

  9,151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  137

Blog Entries posted by PC-fre@k

 1. PC-fre@k
  Met dank aan mijn administratie in Spritmonitor van zo'n beetje alles wat mijn BC me te bieden heeft, zijn dit de feiten na 40.000 km/555 dagen.


  In totaal hebben we samen 742,5 uur met draaiende motor doorgebracht, dat zou betekenen dat we een hele maand (30,94 dagen) aaneengesloten aan het rondtoeren zouden zijn. In die periode is er 1928,76 liter diesel doorheen gegaan met een totale waarde van 2568,75 euro. De gemiddelde prijs voor een liter diesel was 1,296 euro. Per uur reden we gemiddeld 54,8 kilometer. De dagelijkse afstand lag gemiddeld op 73,2 kilometer, hierbij verbruikte we 3,57 liter diesel tegen een prijs van 4,62 euro per dag. In totaal hebben we 56 keer bij de pomp gestaan, waar er meestal zo'n 34,79 liters in gingen tegen een prijs van 45,07 per keer. Per tankbeurt konden we gemiddeld 714,18 kilometer rijden, goed voor 9,75 dagen en 13,03 uren rijplezier. We reden 148 dagen op winterbanden, en 407 dagen op zomerbanden. In 555 dagen zijn we 0,0 euro kwijt geweest aan MRB en reden we met 4,76l/100km ofwel 1 op 21,0 best wel zuinig. De zuinigste tankbeurt was op 6 juli 2011, die tank reden we 1 op 25,8 (3,87l/100km). Het minst zuinig reden we op 25 april 2012, maar liefst 1 op 17,6 (5,69l/100km), grappig genoeg was dat de dag waarop ik je een klein extratje gaf. Echt succesvol was dat niet, want na 120 dagen had je er alweer genoeg van, toevallig ook weer rond een schade (garantie) van maar liefst 2975 euro! In al die tijd is er 1x een poging tot inbraak geweest, dit heeft je wel een nieuwe ruit, verf en wat andere vervangende onderdelen opgeleverd (heerlijk zo'n alarm!). Je bent 2x aangereden, 1x van voren en 1x van achteren, gelukkig in beide gevallen zonder schade en incl. camerabeelden voor het plakboek.
  En samen gaan we nog vele Skodameters verder!
  Rekenfoutjes voorbehouden....
 2. PC-fre@k
  Regelmatig krijg ik de vraag hoe je Mac OSX kan herstellen bij aanschaf van bijv. een nieuwe SSD.
  De (wat mij betreft) snelste methode is door middel van de Recovery Tool. Deze kan je downloaden en op je USB stick zetten. Vervolgens hier van booten en via internet (met je Apple ID) OSX opnieuw downloaden/installeren.
  http://support.apple.com/kb/DL1433
  Om het nog net even wat makkelijker te maken zit ik hier ook meteen de download bij (in .zip).
 3. PC-fre@k
  Ik wilde graag een Amerikaans Apple ID maken zodat ik Amerikaanse Apps kan kopen. Beetje stom natuurlijk als je fysiek wel alles kan kopen...
  Hier vind je de belangrijkste info: http://www.appletips.nl/een-amerikaans-itunes-account-aanmaken/
  Benodigdheden:
  Ander e-mail adres
  US Gift Card
  iTunes op de PC of Mac
  1. Maak een account aan, het zij online via de apple store of via iTunes (zie ook de link hier boven). Gebruik een amerikaans adres en telefoonnummer als hier om gevraagd wordt (google gewoon even een adres)
  2. Koop een giftcard op bijv. itunescode.nl Ter info! 30 sec klopt niks van, bij mij duurde het 6 uur voor ik de code kreeg (foto van de giftcard)
  3. Open iTunes op de mac/pc, wijzig de taal (zie link), en log in. Vul alle gevraagd gegevens in (vul gewoon een adres van een bedrijf in dat je kent, bijv. een hotel). Geef aan dat je GEEN creditcard wilt gebruiken, vul het giftcard nummer in als betaalmethode.
  !! Probeer niet in te loggen met je Europese Creditcard, doe je dat wel dan krijg je een foutmelding, wordt je kaart door de bank geblokkeerd en word je door de bank gebeld om te vragen of alles wel goed gegaan is. Dat overkwam mij dus
 4. PC-fre@k
  Vanmiddag eens met iets heel anders bezig geweest. Ik heb al jaren een videocamera met harde schijf (60 GB). De serie net voor de HD HDD camera zeg maar (waren toen gewoon veel te duur).
  Ergens half 2011 gaf het apparaat een rare storing. Terwijl ik aan het opnemen was kapte opeens de opname er mee. Meteen je hele filmpje waar je mee bezig was naar de haaien. Hoe dan ook die dag afgemaakt aangezien ik niks anders bij me had. Bij het opslaan van de beelden bleken er 2 bestanden niet leesbaar, waarvan 1 behoorlijk groot was. Bovendien vroeg iemand ons naar een stuk van de beelden, en laat die nou net daarop staan....
  Ding open gemaakt. Kan ik die disk niet uitlezen omdat er een rare niet standaard aansluiting op zit (geen IDE/SATA of zo). Hmm, balen en nog een stukje plastic gebroken ook...
  Dus, weer dicht en de beelden er gewoon op gelaten (het deel van de disk dat niet goed werkt is dan bezet) en verder zonder problemen gebruikt.
  En toen... ik zocht enige tijd geleden een raar USB adaptertje (female USB en female mini-usb) voor ene Belg genaamd Snelle. Ik heb meteen even rondgekeken in die shop (als je toch bezig bent...) en laat ik daar een ZIF naar 2,5 Inch IDE convertor vinden. Was een euro geloof ik. Vaag lag me bij dat ik het ergens voor nodig had, maar ik wist het niet zeker...
  Maar goed dat ik het ding besteld heb, want vandaag dacht ik er opeens weer aan. Camera open geschroefd, beetje rommelen met dat lint. Originele lint was niet goed (mist wat aders), lint die bij de convertor zat leek eerst niet te passen (zaten er 2 in, verschillende dus), toen startte de disk niet... A fijn, na een minuut of 10 kloten had ik rood licht (activiteit op de USB-IDE controller), groen licht (stroom op de ZIF-IDE), en een disk die draaide.
  Fouten op de disk hersteld (15 minuten werk) en alle bestanden veiliggesteld. Werkt als een tierelier!
  Disk weer terug in de camera. En ja hoor, door de filmpjes bladeren en formatteren kan ook weer.
  Per ongeluk op die ZIF convertor gekomen, toch maar mee besteld voor die ene euro, camera gefixt.
 5. PC-fre@k
  Ergens vorig jaar zomer heb ik een aantal setjes Osram Nightbreaker gekocht. Tot op heden hoopte ik steeds dat er een lampje kapot zou gaan zodat ik een aanleiding had om ze te wisselen. Maar je zal natuurlijk zien dat dat niet gebeurt.
  Dus, afgelopen weekend de voorbereidingen getroffen; foto's maken van de lampen (in het pikkedonker) om te zien wat het verschil is.
  Maar dan, ik begon met het grootlicht. Deze hebben vrij veel ruimte rondom, rubberen kap eraf, draaien aan de fitting en hupsa de lamp/fitting in je hand Overigens goed opletten dat je NOOIT de lampjes met je handen aanraakt, gebruik altijd een schoon en droog doekje.
  Vervolgens het dimlicht. Eerst linksvoor, duidelijk krapper. Eenmaal losgedraaid (wat een stuk moeilijker ging - andere montage) kreeg ik het lampje er niet uit! Ik ben zeker 10 minuten bezig geweest om het lampje met beleid los te krijgen. Uiteindelijk door het hele lampje beet te houden en een flinke ruk te geven kwam hij los.
  De lamp rechtsvoor was duidelijk nog veel krapper! Er zit een soort expansievat in de weg waardoor je hand niet goed bij de lamp kan. Ik ben zeker 40 minuten aan het rommelen geweest, m'n handen helemaal rood, wat schaafwondjes en behoorlijk zere vingers en nog geen resultaat. Vervolgens mijn broertje en mijn vader het laten proberen, ook geen sjoege. Uiteindelijk maar het linkerlampje ook weer naar origineel hersteld.
  Vandaag had ik een afspraak bij de dealer om even na te praten over de M&G van afgelopen weekend 26 mei. Dus, meteen maar vragen naar dat lampje. De hoofdmonteur Adem liep even mee, en binnen een minuut of 2 lag het lampje er al uit. Hoewel hij moest toegeven dat het echt flink vast zit lukte het hem dus wel. Kosteloos mijn lampjes geplaatst en wederom een tevreden klant. Top Adem! Zo gaat dat dus bij De Waal (Tiel).
  En nu hoop ik natuurlijk van harte dat ze niet zo snel kapot gaan...
 6. PC-fre@k
  Weer eens wat anders, de Opel aan de laptop met OP-COM.
  Wilde ik de service melding resetten... Maarja, die kloon bevat helaas niet alle opties.
  De simpele methode om het service interval te resetten bij o.a. een Opel Zafira A (Y22DTR):
  1. Dagteller reset indrukken (en houden)
  2. Contact maken (stand 2, alle lampjes gaan aan incl. fan)
  3. Wacht tot 'Insp' veranderd in '---'
  4. Dagteller knop loslaten.
  5. Sleutel uit contact halen
  6. Testen door nogmaals in stand 2 te gaan.
  Tada, kan je er weer even mee vooruit
  p.s. je moet natuurlijk wel het onderhoud gedaan hebben
 7. PC-fre@k
  29.800 kilometers verder, tijd voor de grote beurt.
  In mijn geval houd dat verder ook in:
  - Trommels achter weer even opruwen en zwart spuiten (beginnen toch wat roest te vertonen, mogelijk door velgenreiniger)
  - Schroefje in de kofferbak vervangen, komt steeds los (is zo'n soort plastic plugje)
  - Schroefje bij dashboard weer vast zetten (was men vergeten bij laatste demontage)
  - Auto zuigen/wassen, bijplekken, polijsten, poetsen en in Wax Guard zetten.
  - Nieuwe velgen plaatsen (MSW 20-5)
  Ofwel, ik maak me op voor de 2e aflevering
  Ondertussen rij ik in een Fabia Combi Fresh, en die is zo fris dat er eigenlijk niks aan zit. Werkelijk waar alle opties zijn achterwege gelaten
 8. PC-fre@k
  Dit keer geen berichtje over Skoda, maar gewoon iets algemeen wat ik toch even de wereld in wil helpen.
  Voor wie problemen heeft met ophalen van mail via IMAP op o.a. een Mac/iPad of iPhone, laat bij de beheerder van je website/server een nagaan hoeveel connecties IMAP toestaat. Want wat blijkt, die staat in veel gevallen op maximaal 4 connecties per IP adres. Met al die Apple spullen in huis gaat dat natuurlijk wel snel (als je gebruik maakt van IMAP)
  Gekke is dat je op de iPhone/iPad steeds meldingen krijgt al 'Kan geen verbinding maken met ... server'. Op je Mac verschijnt in plaats daarvan een uitroep teken naast de mailbox. Als je er op klinkt zegt Mail dat de mailbox offline is, als je hem online wilt zetten weigert hij. Mail blijft zo nu en dan wel binnen komen, er lijkt geen lijn in te vinden.
  Sluit je WIFI, dan doet de mail het opeens wel weer. Logisch want intern (WIFI) heb je een ander IP-adres dan via 3G bij je provider...
  Wat blijkt, alles heeft te maken gehad met het aantal IMAP connecties. Alleen de foutmeldingen zijn nogal knullig. Of ik was gewoon te beroerd om de logs van IMAP door te spitten. Grote kans dat het daar gewoon in staat
  Hoe dan ook...:
  Als je die max. van 4 wilt aanpassen. Pas dan de IMAP Deamon configuratie aan. Dit voorbeeld gaat uit van een Linux server (met bijv. Plesk):
  Open dit bestand (met vi bijv.)
  /etc/courier-map/imapd
  Wijzig dit:
  MAXPERIP=4
  In bijvoorbeeld, dit:
  MAXPERIP=15
  En herstart hierna de IMAP deamon.
  /etc/init.d/courier-imap restart (onder root account of d.m.v. sudo)
 9. PC-fre@k
  Zoals jullie inmiddels wel meegekregen hebben heb ik op de 18e mijn auto opgehaald.
  Helaas verliep niet alles zoals gepland maar inmiddels is vrijwel alles gereed. Dealer heeft de dinsdag na de aflevering de auto opnieuw gewassen, de instellingen alsnog ingesteld, de kentekenplaat en de slotbout-doppen geplaatst.
  1e tank, 742 kilometers alleen maar binnendoor gereden. 1 op 17,9
  2e tank, 790 kilometers vrijwel alleen binnendoor, paar keer kort snelweg. 1 op 20,9
  3e tank, 527 kilometers, vrijwel alleen snelweg, flink doorgereden. 1 op 19,6 (alleen Duitsland, vandaar zo snel getankt; om verbruik te meten).
  Dat maakt een gemiddelde van 1 op 19,5 na 2100 gereden kilometers. Hierbij zitten flinke stukken 80 en 100 maar ook in Duitsland vrijwel alleen 130-150 gereden en zelfs een keer of 4-5 richting 160 en 1 keer de top 170 kilometer per uur!
  Ik heb de auto inmiddels 2x gewassen en 1x gestofzuigd.
  Wat me hier met name bij opvalt is dat de auto nogal statisch is (nieuwigheid?) en dus veel los stof/vuil aantrekt. Ook de velgen voor (binnenzijde) zijn snel vies en die krijg je niet direct schoon d.m.v. de hogedrukspuit. Maar een keertje goed met de hand poetsen dus.
  Nu alleen nog een afspraak maken om mijn Sony navigatiesysteem te laten plaatsen, zal wel ergens volgende week worden.
  En wat ik van de auto vind? Echt super! Voldoet aan alle verwachtingen.
  Zit heerlijk, goed in te stellen. Goed zicht op de weg en rondom de auto. Zachte vering, rijdt behoorlijk stil, schakelt direct lekker. PDC is echt fantastisch! Meer dan voldoende ruimte om spulletjes op te bergen (tot jaloezie van mening bijrijder). Echt een top auto, kan niet anders zeggen
 10. PC-fre@k
  November 2010 zag ik op ibood een aanbieding voorbijkomen om voor 50 euro 3 uur in een mercedes een anti-slip cursus te volgen. Destijds 4 stuks gekocht (€50 ipv €100) en die heb ik afgelopen oktober verzilverd om vandaag (28 januari 2012) met z'n vieren te gaan rijden.
  De cursus begint met een theoriedeel, hierbij wordt nog eens duidelijk gemaakt wat de grote gevaren zijn op de weg. Maar ook dingen die je bewuster laten rijden als; je reactie tijd, afstand in meters per seconden. Er zitten ook interactieve filmpjes bij en scenario's die je dan met de groep (van ongeveer 20 man/vrouw) kan bespreken. Leuk gedaan om je toch nog eens wat te laten onthouden.
  Ofwel, stuur doorgeven maar dan niet in hapjes van 10 cm, maar gewoon je halve stuur in 1x door met 1 hand te trekken en tegelijkertijd met de andere hand naar het midden te gaan. Verder niet 10 voor 2, maar kwart voor 3 !
  Daarna rondjes rijden om een parcours met pionnen en andere obstakels. Leuke manier van je voertuig leren kennen, gaat niet heel snel maar is toch nog moeilijk zat met die lange neus.
  De remproef, met 35, 45, 55 km per uur aan komen rijden. Op zijn teken vol de rem intrappen (helemaal tot op de bodem! - net zo ver als de koppeling dus) en lichtjes naar rechts sturen zodat je 'de kinderen' niet ramt. Echt doortrappen op die rem is nog een hele klus, we denken wel dat we hard remmen maar dat is niet zo! Dus na 3x had ik pas echt de smaak te pakken. Met 50 km vol in de ankers, het remlicht begon al te knipperen. Doe je dat bij 55+ dan gaan ook de alarmlichten knipperen. Dat laatste is alleen mijn broertje gelukt door met 60 km/h dwars over de pionnen te scheuren terwijl hij vol op de rem trapt...
  De eeuwige rotonde... Over en onderstuur voelen, beleven en acteren.
  En dan toch stug je wielen nog verder naar links blijven sturen. Nee, hij krijgt echt niet meer grip. Dus, gewoon wat minder ver sturen, gaspedaal los en hupsa; grip! Bij de BMW is het overigens ook wel leuk dat je dankzij de achterwiel aandrijving zowat haak de baan over kan. Leuk om nog eens een dagje te proberen
  Overall een zeer leuke, leerzame cursus. 100 euro had ik wel wat veel gevonden, maar huur maar eens 2 uur een lesauto (nog los van de intro en gebruik van de baan).
  De Mini.
  Een kleine compacte auto. Erg krap, zowel voorin als achterin. vreemde plaats voor de knoppen, o.a. raambediening zit onderaan het middenconsole op een lelijk verchroomde plastieken flight similator. De auto wiebelt erg als je flink op de rem trapt. Heeft weinig vermogen, die 55 km/h halen is al lastig. Onoverzichtelijk zooitje met die grote klok. En achterin is het helemaal behelpen. Ben echt niet zo groot maar je zit echt met de knieën door de stoel van je voorganger. Nog een gek detail, de pedalen zijn een beetje vreemd opgesteld, er is amper ruimte tussen de pedalen en de zijkant en het koppelingspedaal komt veel te ver naar voren ten opzichte van de rem en het gaspedaal.
  De BWM.
  Toch ook wel een kleine krappe auto. Erg lage zit maar wel lekker volle stoelen en bekleding op de vloer. Als je eenmaal zit heb je er niet zoveel last van, dat komt wel als je uitstapt. Deze ligt veel strakker op de weg, ook bij het flinke remmen. Bij de cirkel reageert hij i.v.m. die achterwielaandrijving wel compleet anders.
  Voor de geld zou ik geen van beiden willen hebben. Wat een verademing om weer in mijn eigen ruime Fabia te stappen. Lekker veel beenruimte, alles leek soepeler te gaan van sturen, schakelen tot koppelen. Heerlijk
  GeSlaagde dag !!! :notworthy:
 11. PC-fre@k
  Nog grofweg 1 maandje te gaan en dan is ze jarig. Ze ja, want Fabia is een romeins-italiaanse meisjesnaam en betekend 'Boon'.
  Inmiddels rond de 25.000 op de teller, iets minder dat verwacht aangezien hij een aantal weken stil heeft gestaan door diverse omstandigheden (kom ik zo op terug) en aangezien ik niet met de auto op vakantie ben geweest. Ik gok dat er dan zo'n 6 tot 8000 bij had gestaan op 18 februari.
  In vogelvlucht
  Na nog geen maand een schroef linksvoor (netjes gemeld door de boordcomputer), achterbumper al na een maand vervangen door foutje bij de montage, navigatie ingebouwd, 15K beurt, spijker rechtsachter, inbraak (alarm heeft goed zijn werk gedaan - geen buit wel veel schade), ruzie met carglass (nu wel een echte ruit..), deur opnieuw gespoten, winterbanden op de orginele velg, en inmiddels alweer richting de 30K voor de grote beurt.
  Tot op heden bevalt de auto mij zeer goed. Ze is van alle luxe voorzien die ik altijd op mijn verlanglijstje had staan. De climate control is echt heerlijk, geen gedoe gewoon temperatuur instellen en gaan. PDC is een super uitvinding, nooit meer gedoe met parkeren, uitstappen om te kijken bijv. Cruise Control is ook een mooie aanvulling, gebruik het vrijwel elke rit. Stuur bediening niet te vergeten en natuurlijk een ingebouwd navigatie systeem met alle toeters en bellen (Sony XNV).
  Verbruik ligt nu rond de 1 op 21,2. Wat mij betreft gezien de rijstijl en het type ritjes dat ik dagelijks afleg een prima prestatie. Mijn record staat op 1 op 31,2 (ritje van 100 km, wind mee, achter een vrachtwagen).
  De auto rijdt lekker soepel, stuurt lekker, prima zicht op de weg (ook aan de zijkanten en via de spiegels), alle knoppen zitten op een logische plaats, behoorlijk stil (op wat windgeruis na), tot op heden geen cent MRB betaald, vakjes genoeg om dingen in te doen.
  Nadeel?
  - Bij flinke regen komt er zoveel water met de ruitenwissers mee dat het aan de linkerzijde over het zijraam loopt i.p.v. via het dak omhoog.
  - De achtervering is vrij zacht, ofwel, als je een aso drempel tegenkomt (al dan niet met meerdere inzittenden) moet je uiterst voorzichtig de drempel afrijden om te voorkomen dat de trekhaak beugel de grond raakt. Dit levert overigens verder totaal geen schade op aan de auto/trekhaak, enkel de beugel tikt even tegen de drempel.
  - Soms heb je het gevoel dat er een raam open staat. Zeer waarschijnlijk hebben ze omwille van gewichtsbesparing zo min mogelijk geluidsisolatie geplaatst waardoor je (doordat de rest van de auto nogal stil is) soms denkt dat er iets op een kier staat.
  Wish list!?
  - In principe helemaal niks.
  Natuurlijk zijn er functies die leuk zijn als regensensor, parkeersensoren voor, stoelverwarming, inklapbare spiegels, automatisch dimmende binnenspiegel, coming home, leaving home, corner lights. Maar uiteindelijk zijn dit allemaal hebbedingetjes en ben ik uiterst tevreden met mijn Skoda Fabia Combi GL!! :notworthy:
  TODO
  Ga eerdaags aan de slag om de microfoon van mijn Sony te vervangen voor de originele van Skoda. Ik heb hem namelijk bovenin bij de verlichting geplaatst maar de Sony MIC is daar niet echt geschikt voor, hoort te veel ruis van het chassis.
  Ik ben bezig om CAR TV in mijn auto te krijgen. Voor de afwisseling eens RTL7 nieuws onderweg i.p.v. altijd maar de radio. Ook leuk voor de bijrijders en voor op vakantie. Alle voorbereiding is er, alleen nog even de juiste onderdelen voor de juiste prijs krijgen, voeding aansluiting maken en kijken maar.
  Ik ben blij dat ik voor Skoda gekozen heb. Prima merk, prima auto, zeer fijne dealer (De Waal Tiel), zeer sociale mede Skoda-rijders, en natuurlijk alle fantastische mensen op dit forum! Ik had niet anders gewild! :wub2:
 12. PC-fre@k
  Ik heb het bijna uit de dealer moeten slepen, maar ik weet het nu zeker. De auto wordt a.s. vrijdagmorgen 18-02-2011 om 10:00 opgeleverd.
  Zoals jullie weten twijfelde ik nog tussen de Sony XNV-L66BT en de L77BT, hierover heb ik afgelopen week met Sony gebeld. Was het zat dat ze wel iets verkopen maar volhouden er niks van te weten. Wat een kolder is dat... Dus stug volhouden, ik ga een Sony kopen dan gaat Sony mij ook van informatie voorzien en zometeen ook van support voorzien. De jongen aan de lijn was even overrompeld maar gaf uiteindelijk aan het hier wel mee eens te zijn en zou mijn vragen (mbt inbouw in skoda) bij de afdeling verkoop neerleggen. Ik moest mijn telefoonnummer achterlaten en zou binnen enkele dagen teruggebeld worden, je raad het al. Dat is dus nooit gebeurd... (Heb gelukkig nog wel ergens een call nummer)
  Dus dan maar navragen bij mijn dealer, De Waal in Tiel. Ik belde afgelopen dinsdag op. Mijn vaste verkoper Leon was helaas niet aanwezig. Is een stagiar maar dat is niet aan hem te merken, erg professioneel en is niet voor één gat te vangen. Zoekt van alles voor me uit en antwoord hier altijd erg stipt en uitgebreid op, de volle 10 punten zou ik zeggen. Kreeg uiteindelijk Vincent (volgens mij tevens zijn begeleider/meerdere binnen verkoop) die direct een praatje met me aan ging. Ik zou de vragen even doormailen zodat hun afdeling inkoop (in dit geval Tonnie) er naar zou gaan kijken. Natuurlijk ondertussen erg benieuwd naar mijn GL, dus probeer net te doen alsof ik me ineens bedenk waar mijn auto eigenlijk is. "Nou", zegt Vincent, "Ik heb je sleutel ergens voorbij zien komen, dus dan moet de auto hier ook ergens staan". En hoe geniaal, hij loopt dus direct maar even naar buiten om te zien of hij er daadwerkelijk staat. "Oh, deze is het dus niet, maar daar staat nog een Satin Grey". "Klik-Klak, Ja, dit is hem hoor. Hij staat hier op ons terrein". Inplannen zou dan voor de week erop gebeuren.
  Ondertussen was het vrijdag, Leon zou weer aan het werk zijn. Ik denk, ik geef hem ook even een belletje want ik wil die auto natuurlijk wel z.s.m. hebben en nu heb ik nog de tijd om één en ander te regelen. Vervoer naar de dealer en een vrije ochtend/dag bijvoorbeeld. Helaas, volgt vandaag een cursus. En nee, ook Vincent is er helaas niet. Hmm, jammer. Maar u kunt eventueel ook morgen bellen, dan zijn ze er allebei. Zo gezegd zo gedaan. Vanmiddag rond een uur of 14:00 gebeld met Leon. Legde hem even kort uit dat ik tijdens zijn afwezigheid wat vragen doorgestuurd had, inmiddels antwoord had op de meeste vragen maar me alleen nog even af vroeg of ik de radio ook zelf mag aanschaffen en zij de rest doen (scheelt 225 euro..). En dat ik natuurlijk wil weten hoe het zit met de auto. Hij staat nu al zo'n beetje een week bij jullie... "Ja, dat klopt. Ik las vanmorgen een mailtje dat ik ze mag gaan inplannen, momentje dan regelen we het meteen". Binnen een paar tellen kon hij me vertellen dat er eventueel vrijdagmorgen plek is om af de aflevering in te plannen, 10:00. En hoewel ik nog niet eens weet of ik echt kan (moet eigenlijk werken vanaf 8:30) kon er alleen maar JA uit mijn mond komen Gok dan ook dat het geen enkel probleem gaat worden om de vrijdagmorgen of nog beter, de hele dag vrij te krijgen. Mooi een lang weekend om met mn nieuwe speeltje
  Kenteken heb ik ook meteen gevraagd, maar kon hij me helaas niet geven... Omdat deze nog niet bekend is. En daar ben ik best blij mee, dat zou moeten betekenen dat ik dus een vers kenteken krijg. Eentje die nog niet in de reeks zit die de RDW al uitgegeven heeft, op dit moment zou de laatste 76-PLH-4 moeten zijn. Zou dus zomaar iets van 11-PLH-7 of 11-PHB-1 kunnen worden.
  Verzekering? Ga denk ik maar voor AllSecur. Moet hier wel iets van 150 euro per maand neertellen maar heb daar iets meer vertrouwen in dan de goedkopere CentraalBeheer (21% korting via werkgever, komt dan neer op iets van 110 euro). Bij CB staan een hoop zaken niet in de voorwaarden vermeld, zowel dingen in mijn voordeel als nadeel. En bij een flinke schade heb ik geen zin om ook nog met CB te gaan bakkeleien over hoe of wat... AllSecur is duidelijk, kan direct antwoorden op al mijn vragen, vergoed gratis sterretjes in je ruit (bij CB gaat altijd je B/M er aan!) vergoed vandalisme - wat helaas nogal weleens voorgekomen is in Cborg - en je hebt geen eigen risico. Na 3 jaar stap ik dan over naar een andere maatschappij die goedkoper is maar geen 3 jaar nieuwwaarde kan aanbieden. Ditzo of InShared bijv. Of ik koop een nieuwe Skoda natuurlijk, tijd zal het uitwijzen.
  Maak de weg a.s. vrijdagochtend dus maar alvast vrij, dan kan ik mooi een dagje rondtoeren in mn nieuwe Greenline (H)
  Nog 6 nachtjes slapen! :zzsoft:
 13. PC-fre@k
  Donderdag nog druk in de weer geweest met een andere offerte (Kreijne Midland).
  De offerte ziet er best goed uit maar helaas komt Kreijne net wat punten te kort. Zo konden ze standaard geen vaste trekhaak plaatsen, gezien de vele verhalen rondom dit punt en PDC zit hier nogal een risico. Daarnaast zit Kreijne in Amersfoort, daar werk ik ook maar Tiel is toch wel een stukje gemakkelijker (ook in het Weekend).
  Uiteindelijk de knoop doorgehakt toen De Waal (Tiel) al snel hapte op mijn verzoek om €70 euro te zakken met de prijs van de 12v aansluiting, dit i.v.m. de toch al te plaatsen trekhaak. Ze gaven me inmiddels 8% korting op zowel auto als opties, iets wat ik nog niet eerder had gezien (ook niet in een lagere kortingspercentage). Heb er verder dan ook geen extra vragen over gesteld, alleen nog even vastleggen dat de prijs niet wederom verhoogt gaat worden.
  Zo beloofd, zo gedaan. Omstreeks 11:30 Fabia Combi Greenline Satin Grey besteld!
  Opties:
  Gordijnairbags
  Maxidot
  Dakrailing
  Multifunctioneel stuurwiel
  Rokerspakket (rook overigens niet)
  Climatronic
  Elektrisch bedienbare ramen achter
  Middenarmsteun voor
  Park Distance Control
  Sunset
  Metallic lak
  Klein lederpakket
  Accessoires:
  Trekhaak vast, 13 polig incl. adapter en afstellen PDC
  Klasse 3 SCM alarm systeem
  RVS Pedalen
  RVS Dorpellijsten
  Beschermstrip achterbumper
  Matterset Velours
  Bagagenet verticaal (2x)
  Reservewiel voorbereiding (schuim, krik, bout)
  Kofferbak schotten L + R
  Pioneer AVIC-F9210BT (vervangt dus bluetooth en MDI)
  Pioneer kabels t.b.v. Iphone en aansluiten van SCART apparatuur (bijv. wii)
  12v aansluiting in de kofferbak
  Instellingen:
  Anti-carjacking (na xx KM deuren op slot)
  1x openen alleen bestuurdersdeur, 2x alle deuren.
  Besteld bij De Waal in Tiel. Levering vermoedelijk eind dec. 2010, afhalen eerste week 2011. Details krijg ik nog te horen.
  Nu nog even iets van 105 dagen geduld hebben...
 14. PC-fre@k
  2 weken geleden werd dan eindelijk vanuit mijn dealer bevestigd dat het definitie productie week 4 zou worden. Dat is even wat anders als week 50, maar hé als je al zo lang wacht dan vind je het al snel goed Week 37 besteld dus, week 4 productie en dan rond week 7 ophalen. Ik kan haast niet wachten
  Ondertussen begin ik ook met andere zaken rondom de auto weer wat kriebels te krijgen. Zo heb ik op het laatste moment de Pioneer set incl. kabels gecancelled. De prijs (1499 incl. montage en kabels) vond ik toen al wat aan de hoge kant en nu door veranderingen op de markt en wellicht nieuwere betere modellen vind ik het al helemaal te duur. Eruit dus, kijk nu naar de Sony XNV-L66BT of L77BT. De 77 is misschien een beetje groot, de 66 heeft een 6,1 en toch nog wat grotere knopjes en zelfs een draaiknop t.b.v. volume. Belangrijkste is eigenlijk de ingebouwde TomTom, gelijk aan bijvoorbeeld de TomTom Live 940 die ik nu heb met online file info en al die toeters en bellen. Toppie dus. Vervelende is alleen dat het toetsel pas sinds dit jaar op de Nederlandse markt beschikbaar is en zelfs Sony er eigenlijk niks over weet te vertellen. In afwachting op info over een Faceplate (skoda > 2 din) en de koppeling met het multifunctionele stuurwiel moet ik het dus nog maar even doen met de Afabriek Swing.
  Ook nog even 2 bakjes onder de stoelen bij laten plaatsen en bij de leeslampjes een zonnebrilvakje. Natuurlijk oer Hollands, alles wat ik al betaald heb en eruit is gehaald wil ik in de kofferbak terugvinden in de bak 'reserve' Overigens ook niet te vergeten, toch maar slotbouten er bij. Als ik lees dat ze al stalen velgen onder een Ford KA uit stelen dan kan ik me wel voor m'n kop slaan als 'n nieuwe velgjes opeens weg zijn.
  Dat laatste bracht me natuurlijk ook bij de verzekering. Aangezien ik wel netjes schadevrij heb gereden maar niet zo slim was dit op eigen naam te doen heb ik 0 schade vrije jaren en betaal ik overal de hoofdprijs. Gelukkig nu wel over de 24 grens heen, dus dat scheelt weer een procent of 20 die erbovenop zat. Goedkoopste verzekering met 3 jaar nieuwwaarde (dus, waarde van een op dat moment nieuwe naar merk, type en specs gelijke auto met gelijke accessoires) is voor mij nu Centraal Beheer. Ik krijg namelijk 21% korting via mijn werkgever, dat maakt een totaal van €100,74 per maand excl. assurantie belasting. Welke dit jaar met 7,5% begon, maar vanaf 1 maart 9,7% zal worden. Gelukkig bij een ongeluk, voor 1 maart afgesloten? Dan het hele jaar gewoon 7,5%.
  Komt er eigenlijk op neer dat ik er nog niet helemaal uit ben, de voorwaarden zijn niet perfect maar wel 40 euro goedkoper en zo te zien een beter Bonus Malus tabel...
  Wordt vervolgd!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe