Ga naar inhoud
  • entries
    14
  • comments
    18
  • views
    3540

Lampjes vervangen...


PC-fre@k

1577 weergaven

 Delen

Ergens vorig jaar zomer heb ik een aantal setjes Osram Nightbreaker gekocht. Tot op heden hoopte ik steeds dat er een lampje kapot zou gaan zodat ik een aanleiding had om ze te wisselen. Maar je zal natuurlijk zien dat dat niet gebeurt.

Dus, afgelopen weekend de voorbereidingen getroffen; foto's maken van de lampen (in het pikkedonker) om te zien wat het verschil is.

Maar dan, ik begon met het grootlicht. Deze hebben vrij veel ruimte rondom, rubberen kap eraf, draaien aan de fitting en hupsa de lamp/fitting in je hand :) Overigens goed opletten dat je NOOIT de lampjes met je handen aanraakt, gebruik altijd een schoon en droog doekje.

Vervolgens het dimlicht. Eerst linksvoor, duidelijk krapper. Eenmaal losgedraaid (wat een stuk moeilijker ging - andere montage) kreeg ik het lampje er niet uit! Ik ben zeker 10 minuten bezig geweest om het lampje met beleid los te krijgen. Uiteindelijk door het hele lampje beet te houden en een flinke ruk te geven kwam hij los.

De lamp rechtsvoor was duidelijk nog veel krapper! Er zit een soort expansievat in de weg waardoor je hand niet goed bij de lamp kan. Ik ben zeker 40 minuten aan het rommelen geweest, m'n handen helemaal rood, wat schaafwondjes en behoorlijk zere vingers en nog geen resultaat. Vervolgens mijn broertje en mijn vader het laten proberen, ook geen sjoege. Uiteindelijk maar het linkerlampje ook weer naar origineel hersteld.

Vandaag had ik een afspraak bij de dealer om even na te praten over de M&G van afgelopen weekend 26 mei. Dus, meteen maar vragen naar dat lampje. De hoofdmonteur Adem liep even mee, en binnen een minuut of 2 lag het lampje er al uit. Hoewel hij moest toegeven dat het echt flink vast zit lukte het hem dus wel. Kosteloos mijn lampjes geplaatst en wederom een tevreden klant. Top Adem! Zo gaat dat dus bij De Waal (Tiel).

En nu hoop ik natuurlijk van harte dat ze niet zo snel kapot gaan...

 Delen

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe