Ga naar inhoud

Buster

Members
  • Aantal items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door Buster

  1. De afgelopen jaren heb ik op dit forum nog af en toe gelezen, zelden meer iets gepost. De Octavia Elegance (1Z3/1.6 BGU) is deze maand ingeruild voor een Ford Focus wagon: ik neem voorlopig afscheid. Tot ziens!
  2. Update na ruim 2 jaar (zie hierboven): 1 jaartje naar mijn werk gefietst, toen weer 60 km per dag met de auto, inmiddels de teller op ongeveer 229000 staan.....en ik heb hem deze week ingeruild voor een Octavia uit 2005.
  3. Inmiddels staat de teller op 196.000 km. Zojuist is er een kleine beurt uitgevoerd en ik heb de airco laten legen, vullen en reinigen. En vanaf september ga ik op de fiets naar mijn werk; als ik nog 10.000 km per jaar ga rijden houdt het op. Kortom; deze auto mag lekker oud worden bij mij.
  4. Is het dan nu echt open? De website heb ik al eerder gezien, maar er stond -en staat !- "...dat de verbouwing volop bezig is..." Die tekst staat er al sinds najaar 2012. Er staan toch ook nog geen openingstijden? Maar er vanuit gaande dat het nu open is, dan 'moet' daar een Meet&Greet komen!
  5. Navraag bij de dealer leerde dat een nieuwe motor 150 Euro kost ; is een enigszins bekend euvel. Voor het vervangen moet het dashboardkastje verwijderd worden. Als ik het laat doen kost het me 200 Euro. Nu heb ik de stekker van die stelmotor losgehaald. Storend geluid is weg! Als ik eens zin en tijd heb probeer ik 'm nog eens los te halen en kijken of het ding schoongemaakt kan worden.
  6. Mijn stoelverwarming is slim genoeg om een thermostaatfunctie te hebben, en stand 1 tot 5 (en heb hem nog nooit boven stand 1 gehad). Alleen 'aan-uit' zal dus voortdurend maximale warmte geven; zou wel eens heel oncomfortabel kunnen zijn.
  7. Als eerste stap moet onderzocht worden of de bedrading voor de stoelverwarming aanwezig is. Dan komt pas de vraag voor bediening ervan.
  8. Buster

    Skoda Octavia

    4500 Euro http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/oldtimers/m668542053-skoda-octavia-1962-origineel-nederlands-46-562-km.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr
  9. Helemaal rechts, naast het dashboardkastje zit een electromotor die met twee kunststof stangen de klep(pen?) omzet als de re-circulatiestand wordt gekozen van de ventilatie. Geregeld blijft deze enigszins heen-en-weer bewegen wat een storend geluid maakt. Ik heb al wat gezocht naar deze motor via een ETKA-online, maar kan hem nog niet vinden. Vervangen is misschien een oplossing, al is de ruimte daar klein en zal het dus wat priegel-prutswerk worden. Zijn er hier mensen bekend met dit probleem? Suggesties voor een oplossing?
  10. Buster

    Skoda Octavia

    Oh...wat issie mooi; een Octavia uit 1962.........TeKoop (Marktplaats)
  11. Vandaag een kleine reparatie uitgevoerd. De schakelaar voor het raam bij de bestuurder kende alleen de stand 'in 1 keer door naar beneden'. De stand 'alleen zakken terwijl ik druk' werkte niet. Voorzichtig heb ik de schakelaarmodule losgehaald, wat isopropanol ingespoten en jawel hoor....werkt weer.
  12. Aangezien mijn motor wat olie verbruikt [pakweg 1 op 2000; schijnt heel normaal te zijn voor een 2.0 liter AQY-blok van met bijna 180.000 op de teller] ben ik op zoek gegaan naar een winkel waar ik voordelig een voorraadje kon kopen. Voor wie ook weleens wat moet bestellen; Ik heb nu een goede ervaring met webwinkel DiamondOlie: Om 17.02h besteld, volgende dag geleverd, hele nette prijs.
  13. Aha. Is langs me heengegaan. "I stand corrected" Ah! Nu begrijp ik je! Ik maakte er uit op dat je alleen bedrijven bedoelde! Maar inderdaad; je pc netjes beveiligen is wel een beetje 'hip' maar technisch ingewikkelder dan menigeen denkt.
  14. Ik heb vernomen dat bij een beperkt aantal banken betalen via iDeal niet mogelijk was. Ik heb de dagen dat er bij ING problemen waren gewoon geld van-en-naar mijn rekening zien gaan. Dat is toch iets anders dan 'betalingsverkeer platgelegd' dacht ik. Ja, beveiliging is belangrijk en bedrijven zijn zich daar bewust van; ik heb meer dan 10 jaar projectmatig in de IT-sector gewerkt en daar werd technisch en procedureel veel aandacht aan besteed. Captain Hook; kan en wil je de zin ' Door het jarenlang veronachtzamen van ICT security in vrijwel de hele wereld....' toelichten?
  15. Die 15 staat voor 15 inch en is de diameter van de velg, niet van de band.
  16. ...overigens is het document wat Cpt.Hook aanhaalt zo te zien een voorschrift voor toelating van een voertuig; toelating op basis van emissie-eisen.
  17. Uiteraard wordt er een luchstroom voorgeschreven; die simuleert rijwind als luchtaanvoer. Als je die lucht niet met een ventilator aanvoert kan de auto niet voldoende lucht binnenzuigen en gaat dus minder goed verbranden. En inderdaad: alleen onder gestandaardiseerde condities kun je auto's vergelijken, en dat is nu het enige wat je hebt aan de fabrieksopgave. Het wordt wat mij betreft hoog tijd dat er realistische verbruikscijfers gegeven gaan worden. Maar laten we wel wezen: de huidige fabriekscijfers worden onafhankelijk onder gestandaardiseerde condities bepaald. En ik meen toch nog een misverstand te ontdekken in dit topic: Een Panamera kan een A-label hebben omdat hij in vergelijking met gelijksoortige auto's een gunstig verbruik heeft. Maar omdat zijn emissie hoog is zal hij als lease 25% bijtelling hebben. Samengevat: - energielable is voor vergelijk met auto's uit dezelfde klasse (al is het dan onduidelijk wat de 'standaard is waaraan gerefereerd wordt) - bijtelling gaat op basis van emissie (en staat volledig los van het energielabel)
  18. Buster

    Het Nieuwe Rijden

    Precies. "Soepel is snel" geldt ook voor autorijden. En verkeer moet doorstromen. Daar is anticiperen zeer belangrijk voor. Het helpt als we onszelf ruimte geven (afstand houden) en een ander ruimte geven (afstand houden) en zorgen dat het soepel loopt (anticiperen, duidelijk zijn naar andere weggeberuikers). Voeg daar rustig optrekken aan toe en klaar zijn we naar mijn mening.
  19. Onzin: de fabrieksopgave wordt bepaald op een rollenbank. Afplakken heeft dan geen, evenmin als het verwijderen van een aandrijfas.
  20. Ik heb die set gekocht omdat ik het leuk vond om originele accesoires/onderdelen voor deze auto te kopen; mijn Octavia is een klein beetje hobby. Zodoende.
  21. En dan ben ik nog vergeten te melden dat ik een nieuwe VAG-krikset -die in het reservewiel past- van Marktplaats geplukt heb; die kunststof bak was verdwenen. Die radio vind ik trouwens wel heel leuk; het display dimt netjes mee met de dashboardverlichting.
  22. Inmiddels is er een leren pooknop en -hoes bijgekomen; van een demontagebedrijf waar bij dit artikel stond "uit Octavia 2004, 15 km gereden". De pook is ook echt zo goed als nieuw. Ook een orgineel bagage- dan wel hondenrek heeft achterin een plaatsje gevonden. En ik heb een Skoda Symphony radio-CD gevonden zoals die in 2002 geleverd werd; moet morgen door TNT bezorgd worden.
  23. De grill van een Mack vrachtwagen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe