Ga naar inhoud

Welk merk heeft de meest verkochte electrische auto??


Wmm is er niet meer
 Delen

Aanbevolen berichten

https://www.nu.nl/economie/6138013/skoda-zoeft-tesla-voorbij-als-meest-verkochte-elektrische-auto.html

Tesla is niet langer de meest verkochte elektrische auto in Nederland. Het bedrijf van miljardair Elon Musk is in de eerste vijf maanden van dit jaar voorbijgestreefd door onder meer SKODA en Kia. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG en RAI Vereniging, waarover Het Financieele Dagblad(FD) maandag publiceert.

Tesla was de afgelopen jaren telkens de meest verkochte elektrische auto. Zo had het in de eerste vijf maanden van 2018 een marktaandeel van 28,3 procent. Dat was vorig jaar al gekrompen naar 18 procent, al was het daarmee nog steeds de grootste. In de eerste vijf maanden van dit jaar blijft het aandeel steken op 4,8 procent.

Maar liefst vier modellen van andere fabrikanten werden tot en met mei vaker verkocht dan de Tesla's. Populairst is de SKODA ENYAQ, waarvan er 1.209 zijn verkocht in die periode, wat neerkomt op een marktaandeel van 11,8 procent. Het aantal Tesla's kwam uit op 494. Ook Kia, BMW en Volvo hebben elektrische modellen die dit jaar meer zijn verkocht dan de voormalige marktleider.

BOVAG is niet verbaasd dat Tesla in de voorbije maanden voorbijgestreefd is. "Dit zag je aankomen. De markt voor elektrische auto's is volwassen geworden en andere fabrikanten hebben ook goede modellen op de markt gebracht. Daarom ben je niet meer afhankelijk van één pionier."

RAI Vereniging voegt daaraan toe dat het ook te maken heeft met bijtellingsregels die begin dit jaar zijn gewijzigd. Daardoor betalen zakelijke rijders nu meer belasting voor een Tesla Model 3, terwijl dat voor veel andere auto's niet geldt.

Als niet wordt gekeken naar autoverkopen maar naar autobezit, dan is Tesla nog altijd met afstand de grootste. Bijna een op de drie elektrische auto's is een Tesla (29,29 procent). Nummer twee Volkswagen komt niet verder dan 13,48 procent.

 

5BB2F794-E9C4-4BF5-9394-B607E6591B39.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tesla kennende gaan die knallen in het laatste kwartaal en verpulveren de “competitie” zoals elk jaar. Maar elk jaar wordt het wel moeilijker voor Tesla. Wat we nooit mogen vergeten is dat Tesla de pionier is geweest in electrisch rijden en standaards neer heeft gezet lang geleden die nu nog steeds moeilijk te kloppen zijn zoals actieradius. Daar draait het toch om met electrisch rijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe