Ga naar inhoud

KODIAQ SCOUT


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

Onthuld: de Skoda Kodiaq Scout!

26 januari 2017

Skoda heeft nu ook de extra ruige versie van de Kodiaq onthuld: de Scout. Naast een stoerder uiterlijk, heeft de Kodiaq Scout ten opzichte van de standaard Kodiaq ook betere terreincapaciteiten.

 
Skoda heeft nu ook de extra ruige versie van de Kodiaq onthuld: de Scout. Naast een stoerder uiterlijk, heeft de Kodiaq Scout ten opzichte van de standaard Kodiaq ook betere terreincapaciteiten. De Skoda Kodiaq Scout

 

De Skoda Kodiaq ScoutDe Skoda Kodiaq ScoutDe Skoda Kodiaq ScoutDe Skoda Kodiaq ScoutDe Skoda Kodiaq ScoutDe Skoda Kodiaq Scout

 

Skoda voorziet de Kodiaq van een extra off-road sausje. Wat het eerst opvalt is het stoerdere uiterlijk, met gewijzigde bumpers en meer zilverkleurige details. Daartoe behoort ook extra bodemplaatbescherming voor en achter. Dat is niet alleen show, want de Scout is daadwerkelijk terreinvaardiger dan de standaard Kodiaq. De Kodiaq Scout staat desondanks niet hoger op de poten dan de standaardversie. De overloophoek van de Scout is 19,7 graden, met een aan- en naloophoek van respectievelijk 22 en 23,1 graden. De onderkant van de auto is voorzien van extra bescherming.

Uitrusting

 

De Scout heeft ook zijn eigen 19-inch velgdesign. Het uitrustingsniveau van de Scout is gebaseerd op de Kodiaq Ambition. Verder bestaat de standaarduitrusting uit onder andere extra getinte zijruiten en achterruit. Dit alles wordt afgemaakt met enkele subtiele Scout-emblemen binnen en buiten. Ook is er standaard Off-Road Assist aanwezig, met het Rough Road-pakket dat extra bodembescherming en parkeersensoren bevat. Zo kan je zonder al te veel moeite ook over lastig begaanbaar terrein komen. Verder zijn de gewone rijmodi ook in de Scout beschikbaar. Ook de overige veiligheids- en assistentiesystemen zijn hetzelfde.

Motoren

Het motorenaanbod bestaat uit twee benzinemotoren en een diesel. De benzinemotoren zijn de 1.4 TSI en 2.0 TSI met respectievelijk 150 en 180 pk. De dieselmotor is de 190 pk sterke 2.0 TDI.

Vierwielaandrijving is standaard. Over de transmissies wordt niets gezegd, maar wij verwachten daarvoor hetzelfde als bij de gewone 4x4-uitvoeringen.

Op de Autosalon van Genève in maart zal de Kodiaq Scout zijn livedebuut maken. In diezelfde maand staat de Kodiaq bij de Nederlandse dealers. De Scout volgt in de zomer.

 

Bron: autovandaag

aangepast door EdK
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe