Ga naar inhoud

Dit kan ook nog op de oprit staan


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

Pininfarina vindt het fietswiel opnieuw uit

Je hebt fietsen en fietsen. De ene categorie laat je zonder enig pardon voor het café staan na een avondje doorzakken. Bij het andere soort, waartoe deze Pininfarina Fuoriserie Bike behoort, bezorgt alleen al de gedachte aan een Halfords-hangslot acute jeuk. Ware kunst dus die een plek aan de muur van je loft of penthouse verdient.

Dat Pininfarina een aardige lijn kan zetten, behoeft geen uitleg. Zelfs het eenvoudige lijnenspel van een fiets wordt een cachet mee gegeven waar je ú tegen zegt. Deze Fuoriserie Bike bewijst het! Al moet erbij vermeld worden dat het de hulp kreeg van 43 Milano, een van de betere fietsenmakers.

Als we het affiche van de Pininfarina Fuoserie Bike lezen is ons veel onduidelijk vanwege de technologische processen die eraan te pas komen om elk van de maximaal 30 exemplaren te maken. Wij vinden de walnoothouten coating daarom vooral erg fraai.

Pininfarina draait al eventjes mee, sinds de jaren '30 om precies te zijn. De wens was dan ook om de Fuoriserie te laten lijken op een rijwiel (toen nog gemeengoed) uit die vooroorlogse periode. Het stuurwiel herinnert daaraan misschien nog wel het meest.

Het viel al te ontdekken op het apart gevormde stuur en ook het zadel is bekleed met een speciaal geweven leder. De natuurlijke stof met ruitjes-motief luistert naar de naam The Bridge en is geïnspireerd op dat van de zeer zeldzame Lancia Astura Bocca uit 1936.

De Pininfarina Fuoriserie Bike mag dan doen denken aan vervlogen tijden, feitelijk is ‘ie heel modern. Er is zelfs een versie met elektromotor verkrijgbaar, al moet daarvoor nóg dieper in de buidel getast worden. Voor € 3.000,- minder moet je het van louter spierkracht hebben. Die versie kost € 6000,-. Maar pak alsjeblieft de Ferrari als je op pad gaat!

Bron:Autowereld.com

post-677-0-72825400-1415085582_thumb.jpg

post-677-0-12815900-1415085592_thumb.jpg

post-677-0-37568200-1415085602_thumb.jpg

post-677-0-93184600-1415085612_thumb.jpg

post-677-0-30761700-1415085625_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe