Ga naar inhoud

Denen kunnen auto dronken chauffeur verkopen


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

Chauffeurs die in Denemarken achter het stuur worden betrapt met een promillage van meer dan 2, riskeren vanaf dinsdag de inbeslagname van hun auto. De politie kan de wagen dan verkopen. De opbrengst vloeit in de staatskas, zei een woordvoerster van de regerende sociaaldemocraten maandag voor de Deense radio.

Chauffeurs die al eerder met te veel alcohol achter het stuur zijn betrapt, moeten er bij een promillage van 1,2 al rekening mee houden dat hun auto in beslag wordt genomen en verkocht. Volgens een woordvoerster van het ministerie van Justitie in Kopenhagen kunnen ook buitenlanders op deze manier hun auto kwijtraken. „Het maakt niet uit of je Deen bent of niet”, zei zij. Wel moet de bestuurder ook de eigenaar van de wagen zijn. Daarom vallen huurauto's en leasewagens niet onder de maatregel.

De situatie in Denemarken lijkt op die in Italië. Daar kan een auto in beslag worden genomen en worden verkocht, als de bestuurder 1,5 promille alcohol in zijn bloed heeft. Ook daar geldt dat de bestuurder ook de eigenaar van de wagen moet zijn.

Strengere regels

Nederlandse vakantiegangers moeten er niet alleen in Denemarken en Italië rekening mee houden dat de regels voor alcoholmisbruik in het verkeer strenger zijn dan in eigen land. In Tsjechië, Roemenië, Slowakije en Hongarije geldt dat een chauffeur geen druppel alcohol mag hebben gedronken. Zweden, Polen en Estland leggen de grens bij een promillage van 0,2. In de meeste EU-landen, zoals Nederland, is maximaal 0,5 promille toegestaan.

Bron:Telegraaf nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe