Ga naar inhoud

MdL77

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

MdL77 won de laatste dag op 26 februari 2021

MdL77 had de meest gelikete inhoud!

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Kodiaq

MdL77's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputatie

  1. Plan week 12 tm 16 maar vrij om demo rondes te rijden langs forum deelnemers 😂
  2. @PC-fre@k Ik kreeg dit bericht van webcare: bedankt voor jouw vraag. De ENYAQ iV 80X zal later dit jaar beschikbaar komen en zal dan ook modeljaar 21 zijn. De exacte datum is nog niet bekend. Deze zal inderdaad onderdeel zijn van de SPORTLINE. De fabrikant heeft ons geïnformeerd dat de Crystal Lightning in de voorgrill (Licht plus pakket) nog even op zich laat wachten. De verwachte productiedatum voor auto's waarop deze optie gewenst is, is daarom uitgesteld naar september 2021.
  3. Hoi @Ons Skoda Nieuwsmeisje komt de 80x alleen in sportline of komt er ook een reguliere 80x?
  4. Ik hoop dat je dat startgeluid niet hoort als je in de auto zit. Ik vind het ronduit verschrikkelijk Intertoys geluid. Anders ben ik toch benieuwd of dit geluid niet te vervangen is desnoods door iets dat meer op een ICE lijkt. Terwijl het juist zo lekker is om in stilte weg te rijden. Juist dat het geluid hoog is, is irritanter dan laag imho.
  5. Dank je! Ik ga eens in die Noorse kijken. Vraag me wel af wat je dan in België voor zijramen krijgt als je *niet* voor akoestisch kiest. Gewoon zonder ramen 🙂 En wat die 'overige isolerende maatregelen in het interieur' zijn. Ik heet Maarten, eigenaar van een full options 1.5 TSI Kodiaq van juli 2019 met daarbij beige ventilated leather. Ik overweeg switchen naar electrisch. 2 jaar geleden kon ik niet een elektrisch model vinden dat zowel de stijl in interieur, de ruimte, de range en de prijs had die ik zocht. Weleens proef gereden in Model X (te duur en te lawaaiig), i-pace (geen snellaadmogelijkheid en ook duur) tot de Kona (geen premium gevoel). Het mooie aan Skoda vind ik hun move van 'goedkoop' naar 'value' en dat als je hem goed spect je meer auto krijgt dan een 'premium' brand met minder specs. De opties vind ik bij de Enyaq ook veel meer mogelijkheden bieden dan bij de broer VW ID4. Ik durf wel te zeggen dat ik de Enyaq een luxere wagen vind als je de juiste boxjes aanvinkt en ook van buiten. Helaas lange wachttijd voor die verlichte grille. Een bijkomende reden voor switchen is dat ik nu nog een courante auto heb (27K op de teller door Corona) en verwacht dat over 3 jaar de markt voor 2e hands auto's er echt heel anders uitziet door electrificatie. Het is wel weer een investering, maar voor de total costs of ownership maakt het niet veel verschil.
  6. Twee vraagjes. 1) In de Belgische en Duitse configurators kom je andere pakketten tegen. Op zich is dat niet vreemd. Sommige elementen uit die pakketten lijken echter niet los bestelbaar of niet te bestaan. Nou maakt dat in veel gevallen niet zoveel uit, maar een van de dingen in het Duitse/Belgische comfort pakket maken voor een EV wel uit, namelijk akoestische maatregelen. Er wordt gesproken over zowel 'akoestisch glas' en 'diverse maatregelen in het interieur om geluid te reduceren'. Wel belangrijk bij een EV, want er is geen motorgeluid. Iemand een idee of dit mogelijk wel in de Nederlandse versies zit, maar niet separaat wordt benoemd? Andere dingen die niet bestelbaar zijn (maar waar wel mee te leven is) zijn beide stoelen elektrisch instelbaar (ipv alleen de passagiersstoel), massagestoel en slaap hoofdsteunen achterin. Jammer trouwens dat een full options auto in NL al gauw 8% duurder is dan daar, terwijl ze daar zelfs wat rijker uitgerust zijn met bovengenoemde opties. 2) Tweede vraag: iemand een idee vanaf wanneer de vierwiel variant bestelbaar wordt en wat doorgaans het prijsverschil is tussen achterwiel en vierwiel en of er ook andere opties die met rij-eigenschappen te maken hebben standaard worden wanneer je kiest voor 4x4 ipv achterwiel aandrijving?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe