Ga naar inhoud

maxx007at

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

maxx007at won de laatste dag op 30 januari 2021

maxx007at had de meest gelikete inhoud!

Over maxx007at

  • Verjaardag 01/06/1986

Profiel Informatie

  • M/V
    Man
  • Beroep
    ICT Engineer
  • Interesses
    VAG, Electronica, Duiken

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Octavia III
  • Uitvoering
    Greenline Business
  • Motor
    1.0 TSI 115pk
  • Transmissie
    Hand-6
  • Kleur
    Zwart
  • Bouwjaar
    2019
  • Eigenaar sinds
    Juli 2020
  • Kilometerstand
    34000
  • Opties
    Amundsen Navi, 18" LM, Winterpakket
  • Accessoires
    Afneembare trekhaak
  • Radio- / Navigatiesysteem
    Amundsen
  • Zomervelg / -band
    18"

Recente bezoekers van dit profiel

384 profielweergaven

maxx007at's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputatie

1

Community antwoorden

  1. Dat zou heel goed kunnen. Je kunt voor de jouwe eens de Passat proberen, die heeft een Discover Pro welke gelijk is aan de Columbus. De datum op de VW website bij de download is helaas niet juist, want de kaarten zijn van later.
  2. Gedaan (ik hoop ook op de juiste plek) Ik weet niet of dit ook met de Columbus kan, die is gelijk aan de Discover Pro weet ik. Maar die kan ik niet proberen, daar ik niemand met een Columbus in de buurt heb. Bij de Amundsen weet ik het alleen als deze ook gelijk is aan de Discover Media (MIB2) daar ik dat getest heb. Andere modellen weet ik niet zeker.
  3. Op aanraden van @PC-fre@k even een topic aangemaakt hiervoor. Daar Skoda trager is dan VW met het uitgeven van updates voor onze navigatie, ben ik gaan zoeken of dat de map update van VW niet gebruikt kon worden. En wat blijkt: dat kan 😀 Daarom hier even een handleiding voor de Amundsen: (Getest/gedaan in mijn Octavia van 2019) Ga naar: Map updates ( of plak deze in je adresbalk: https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/int/en/index.html) Kies voor de Amarok. Kies voor de Discover Media (is ook de enige keuze die je hebt 🤪) Kies voor European Countries – Bundle 1 door op de download knop daarbij te klikken. Nadat deze volledig gedownload is, pak deze uit in een map die je makkelijk terug kunt vinden. Stop nu de originele navigatie SD van je Amundsen in de computer. Kopier de map “maps” naar je hardeschijf toe (maakt nief uit waarnaar toe, is gewoon om een backup te hebben. Als het kopiëren klaar is, verwijder dan de map “maps” van de SD kaart. Ga nu naar de map waarin je de update van VW uitgepakt hebt. Hierin zie je ook de map “maps”. Kopieer deze naar de SD kaart. Nadat het kopiëren klaar is, verwijder dan de SD kaart uit je computer. Stop de SD kaart weer in je navigatie. Zet het contact aan en klik op de navigatie knop. Je navigatie zal even de kaart controleren, waarna hij je jouw huidige locatie zal laten zien. Klaar!
  4. Net even de navigatie geüpdatet met de laatste kaarten. Hoewel deze nog niet beschikbaar zijn via Skoda, kun je deze wel vanaf de VW site downloaden. (Kies voor Amarok, dan krijg je de Discover Media download) Ik heb eerst een backup gemaakt van de SD kaart en daarna de map "maps" weggegooid. Vervolgens heb ik uit de update van VW de map "maps" op mijn SD kaart gekopïeerd. Net de SD kaart in de navigatiecomputer gedaan en hij herkend hem netjes.
  5. Met mijn kabel kan ik dat inderdaad ook niet meer, maar een maatje van mij heeft de HEX-V2 en daarmee kan het wel. Hij heeft ook de laatste versie + kabel van VCP en kan op het MQB platform ook de Carplay/Android auto vrijgeven 🙂 (Nu heeft mijn auto dat al, maar hij gaat kijken of we Wireless Carplay kunnen activeren.)
  6. Ik heb trouwens ook al de eerste modificatie gedaan: De kofferbak lampjes heb ik vervangen door LED's. Dat geeft een bult meer ligt en is 's avonds wel prettig.
  7. @PC-fre@k Dit is hem (op de achtergrond de Passat B8 Variant van een maatje van mij.) Ik geloof dat deze kleur Blackmagic heet?
  8. Hallo allemaal, Ik ben Martijn en rij al een tijdje met een Skoda Octavia Combi vanuit mijn werk. Ik rij deze auto met veel plezier. Mijn voorgaande auto's zijn: Mazda 323 Sedan 1.4 (BJ 1990) VW Golf MK2 1.6 CL (BJ 1986) Caddy MK2 1.9 SDI (omgebouwd naar 1.9 TDI) (BJ 1998) VW Passat 3B Variant Comfortline 1.9 TDI (BJ 1999) VW Passat 3B Variant Highline 2.5 V6 TDI (BJ 1999) VW Golf MK4 1.9 TDI (BJ 1999) VW Caddy MK3 1.9 TDI (Door Hartog Tuning (Alkmaar) getuned van 105 naar 145 PK) (BJ 2005) VW Passat 3C Variant 2.0 TDI CBDC ComfortLine BlueMotion (BJ 2009) VW Golf MK5 1.4 (BJ 2005) VW Passat 3C Variant 2.0 FSI Zoals jullie kunnen zien ben ik redelijk VW gek 😉 Ik hoop op dit forum, net als het Passat Forum waar ik ook lid van ben, genoeg te kunnen vinden over de auto. (En natuurlijk ook mijn bijdrage te kunnen leveren 🙂 )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe