Jump to content

Škoda al 21 jaar onafgebroken hoofdsponsor van de Tour de France


Recommended Posts

rssImage-ebb9c25b75584a8b8713f1fff9e58929.jpeg

  • Dit jaar levert de Tsjechische autofabrikant 205 voornamelijk elektrische en plug-in hybrideauto’s aan de organisatie
  • Škoda Enyaq en Superb dienen als mobiel commandocentrum voor Tourdirecteur Christian Prudhomme. 
  • Škoda partner van Team Visma | Lease a Bike

Škoda is voor het 21e achtereenvolgende jaar de officiële hoofdsponsor van de Tour de France. De 111e editie van ‘s werelds bekendste wielerwedstrijd gaat op zaterdag 29 juni van start met de Grand Départ in het Italiaanse Florence. Voor het eerst finisht de Tour dit jaar niet in Parijs, omdat de Olympische Spelen een paar dagen later in de Franse hoofdstad beginnen. Op de meeste etappes dient de volledig elektrische Škoda Enyaq als mobiel commandocentrum voor Tourdirecteur Christian Prudhomme, die het peloton de gehele wedstrijd leidt. De route brengt de 176 renners en 205 Škoda’s over 21 etappes en een afstand van bijna 3.500 kilometer naar Nice, waar op 21 juli de finish ligt. Afgelopen februari onderstreepte Škoda zijn betrokkenheid bij het wielrennen door zijn samenwerking met de organisator van het wielerevenement, A.S.O., te verlengen tot 2028. De Tsjechische autofabrikant ondersteunt ook voor het derde achtereenvolgende jaar de Tour de France Femmes avec Zwift en vanuit Nederland verschijnt Škoda samen met Team Visma | Lease a Bike aan de start.

Martin Jahn, bestuurslid van Škoda voor Sales en Marketing: “Al meer dan twintig jaar is Škoda nauw verbonden met professioneel wielrennen. Door onze overeenkomst met de Tour te verlengen tot 2028, tonen we onze sterke betrokkenheid bij A.S.O. en de wereldwijde wielergemeenschap. De komende weken ligt onze focus op de Tour de France en de indrukwekkende prestaties van de atleten. We zullen fans betrekken bij de actie via ons WeLoveCycling-platform onder het motto ‘What’s your Tour?’ met inzichten achter de schermen, wedstrijden, live-impressies van het parcours en interviews met fans onder leiding van voormalig Brits profwielrenner Cameron Jeffers op onze officiële social media-kanalen.” 

Omvangrijke vloot auto’s voor de race-organisatoren 

Wedstrijdleider Christiane Prudhomme leidt het peloton als vanouds vanuit zijn ‘Red Car’, die is uitgerust met speciale voorzieningen, waaronder een panoramisch schuifdak en ultramoderne communicatietechnologie. Dit jaar doen de volledig elektrische Enyaq en het topmodel van het merk, de Škoda Superb, dienst als zijn mobiele commandocentrum. Het officiële wagenpark van de Tour bestaat uit 205 Škoda’s, die het peloton van 176 wielrenners in 22 teams begeleiden over de volledige afstand van 3.492 kilometer door vier landen: Italië, San Marino, Monaco en Frankrijk. De 21 etappes omvatten acht vlakke stukken, vier heuvelachtige etappes, zeven bergetappes en twee tijdritten door de Italiaanse Apennijnen, de Italiaanse en Franse Alpen, het Centraal Massief en de Pyreneeën. 

Škoda en de Tour de France – een partnerschap dat al 21 jaar standhoudt 

Sinds 2004 heeft Škoda Auto continu het grootste wielerevenement ter wereld ondersteund als officiële hoofd- en autosponsor. Daarnaast is het Škoda Design Team voor de 14e keer verantwoordelijk voor het ontwerpen van de kristallen trofeeën voor de eindwinnaar en de leiders in het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement. Al tien jaar sponsort de Tsjechische autofabrikant ook de groene trui voor de leider in het puntenklassement.

Škoda en Team Visma | Lease a Bike: samen één 

Sinds 2021 is Škoda vanuit Nederland partner van Team Visma | Lease a Bike. Hiervoor stelt het merk een omvangrijk wagenpark beschikbaar aan de wielerploeg, dat bestaat uit tientallen Škoda’s. Team Visma | Lease a Bike heeft vele successen geboekt en won de Tour de afgelopen twee jaar met Jonas Vingegaard.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe