Jump to content

Dit was je vast nog niet opgevallen aan de nieuwe Superb


Recommended Posts

rssImage-5cce23b40f5d3a5a3f065390dd9e782f.jpeg

Als er iemand is die jou alles kan vertellen over het design van de nieuwe Škoda Superb, dan is het hoofdontwerper Oliver Stefani wel. In deze korte video word je helemaal bijgepraat.  

Oliver begint aan de voorkant van de Superb en wijst op de typische inkeping in het midden van de motorkap. Die begint aan de bovenkant van de grille. “Zoals je ziet zijn we afgestapt van glimmend chroom en hebben we gekozen voor een donkere chroomachtige kleur. Dat ziet er moderner en duurzamer uit.”  

Enorme binnenruimte  

Het design van de nieuwe Superb accentueert de enorme hoeveelheid binnenruimte die zowel de Superb Hatchback als de Superb Combi biedt. Oliver: “In het interieur benadrukken de lijnen vooral de breedte van de auto, terwijl aan de buitenkant de lengte visueel wordt versterkt door de carrosserielijn die van de koplampen via de deurhendels naar de achterlichten loopt.”  

Fraai en functioneel  

Met de achterlichten van de Škoda Superb is ook iets bijzonders aan de hand. “De zijkant hiervan, het gedeelte dat zich als het ware om de carrosserie heen vouwt, doet denken aan de vingers van een hand. Een design-aardigheidje, maar de lichten zijn ook functioneel. De randen sluiten zo nauw op de carrosserie aan dat ze helpen om de aerodynamica te verbeteren”, legt Oliver uit. “En door hun horizontale vorm accentueren ze de breedte van de auto.” 

De achterlichten zijn het enige designelement aan de achterkant dat de Hatchback en de Combi gemeen hebben. “Verder is de achterzijde op maat gemaakt, passend bij het karakter van de auto”, besluit Oliver.  

Lees ook: Nieuwe Superb Combi plug-in hybride, tot maar liefst 133 km aan elektrische range

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe