Jump to content

Zo slim is de nieuwe Škoda Kodiaq


Recommended Posts

rssImage-44cdb265ea8ff8ef8e7f1929856ea3c5.jpeg

De nieuwe Škoda Kodiaq is het absolute topmodel binnen het SUV-aanbod van Škoda. Maar dat wil niet zeggen dat hij zich te goed voelt voor de befaamde Simply Clever-functies. Sterker nog: de Kodiaq heeft slimmigheidjes die je niet eerder gezien hebt.  

1: QR-code op een gekke plek  

Een QR-code vind je in magazines, maar in de bagageruimte van een auto? Wie de code in de bagageruimte van de Kodiaq met zijn smartphone scant, wordt doorgeleid naar een instructievideo. Hierin wordt helder uitgelegd hoe je alle ruimte zo efficiënt mogelijk benut. Niet dat het ooit passen en meten wordt, want achter de tweede zitrij past 910 liter. En wie de leuning neerklapt, kan 2105 liter kwijt.  

2: Balkje om de boel schoon te houden 

Geef toe: ook jij stoort je mateloos aan de vingerafdrukken op het centrale touchscreen van een auto. Vooral als de zon erop staat, lijkt het wel alsof talloze nieuwsgierige kindertjes met hun snufferd tegen het display hebben gestaan. De oplossing is even simpel als doeltreffend: een balkje met een zacht omhulsel waarmee je het scherm gemakkelijk en snel schoonmaakt. Je vindt deze displayreiniger in een hiervoor bestemd vakje in de middenconsole van de Kodiaq.  

3: Twee smartphones tegelijk opladen 

De keuzehendel van de automaat is van de middenconsole verhuisd naar de stuurkolom. Op die manier ontstond er ruimte om twee smartphones tegelijkertijd draadloos op te laden. Achterin vind je twee USB-C-aansluitingen zodat ook de achterpassagiers nooit met een lege telefoon onderweg zijn. Als ze hun ogen even rust willen geven, bergen ze de telefoon simpelweg op in een speciaal hiervoor bestemd vak in de leuning van de voorstoelen.  

4: Simply Clever voor het hele gezin  

Voor een geringe meerprijs rust Škoda de Kodiaq uit met een zogeheten Simply Clever Familie Pakket. Je krijgt een tablethouder, een opbergvak in de middenconsole en een flexibel opbergvak in de bagageruimte, voor bijvoorbeeld een paar sneakers. Wie zich een beetje als een filmster wil voelen, maakt gebruik van de zonwering voor de zijruiten achter. Dan zit je lekker beschut tegen de zon én nieuwsgierige ogen. Ook inbegrepen: deurbescherming voor alle portieren.  

5: Nog meer slimmigheidjes  

Andere Simply Clever-oplossingen zijn de in lengterichting verschuifbare armsteun op de achterbank en een uitneembaar bakje voor je zonnebril of muntgeld in het dashboardkastje. En wat denk je van de handige Smart Dials waarmee je meerdere functies van de auto kunt bedienen? 

Lees ook: waarom Škoda geen afscheid neemt van echte bedieningsknoppen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe