Jump to content

Kun je een elektrische auto wassen met een hogedrukreiniger?


Recommended Posts

rssImage-279d598c9966627d2123325d767dc856.jpeg

Nu de winter voorbij is, was je waarschijnlijk wat vaker de auto. Dat kan in een wasstraat, maar ook in een wasbox met een hogedrukreiniger. Maar waarop moet je dan letten? En kan het ook met een elektrische auto? 

Dat mensen gebruikmaken van een hogedrukreiniger om hun auto schoon te maken, is begrijpelijk. De straal van een hogedrukreiniger is heel krachtig. Hiermee haal je al het vuil van je auto, hoe hardnekkig dit ook is. Maar voordat je begint, is er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. 

  • Parkeer de auto op een plek waar je alle ruimte hebt en waar het water gemakkelijk wegloopt. Een wasbox is ideaal, want die is hiervoor gemaakt. Bovendien sta je dan uit de felle zon. Als het water te snel opdroogt, kan dit namelijk vlekken veroorzaken. 

 

  • Kies niet meteen voor de krachtigste straal, maar begin met een zwakkere straal. Vaak verwijder je hiermee al veel vuil. Gebruik de hoogste stand alleen voor het echt hardnekkige vuil en alleen daar waar het geen kwaad kan. Vermijd kwetsbare plekken zoals ruitenwissers, sierstrips en ruitrubbers.  

 

  • Begin met het dak van de auto en werk dan naar beneden toe. Op die manier loopt het vuil als vanzelf naar beneden. Hierna ga je de auto daadwerkelijk wassen. Als je hiervoor de borstel van de wasbox gebruikt, let dan goed op dat deze geen vuil bevat van eerder schoongemaakte auto’s. Dompel hem desnoods een paar keer goed onder in het water. 

 

  • Na het wassen ga je weer met de hogedrukreiniger aan de gang. Werk net als eerst van boven naar beneden zodat al het sop keurig van de auto afloopt. Van voor naar achteren of andersom maakt niet zoveel uit; wat jij prettiger vindt werken.  

 

  • Let vooral goed op de wielkasten van de auto; hier blijft vaak vuil hangen. Maar pas op met de krachtigste straal; het laatste wat je wilt, is dat de binnenbekleding van de wielkast loslaat. En houd ook rekening met lichtmetalen velgen. Zet de straal schuin op het wiel en houd een afstand van minimaal 20 centimeter aan. Anders kan de hoge druk de banden en wielen beschadigen.  

 

  • Wees gerust: ook een elektrische auto zoals de Škoda Enyaq en de Škoda Enyaq Coupé kun je met een hogedrukreiniger schoonmaken. Alle elektrische componenten zijn goed beschermd en afgedekt. Je kunt een elektrische auto immers ook gewoon door de wasstraat halen. Let alleen een beetje op bij de laadpoort en richt de sterkste straal hier niet van dichtbij en recht op.  

 

  • Na het wassen, kun je de auto drogen. In een wasstraat gebeurt dit automatisch, maar sommige mensen geven toch de voorkeur aan hun eigen hand. Gebruik in elk geval een goede zeem of een speciale droogdoek. Door het grote formaat van een droogdoek drapeer je hem gemakkelijk over de carrosserie, waarna je met één slepende beweging de lak droog maakt zonder strepen achter te laten.  

 

Lees ook: Je auto op straat wassen; mag dat?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe