Ga naar inhoud

Škoda Kodiaq in de lakstraat: handjes in de lucht


 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-a8e18b7f67e002af0f22bd327381fb34.jpeg

Altijd al eens een autofabriek willen bezoeken? In een nieuwe videoserie laat Škoda van minuut tot minuut zien hoe de nieuwe Škoda Kodiaq gebouwd wordt. In deze video zie je wat er in de lakstraat gebeurt. Een opmerking vooraf: de robotarmen zien er enger uit dan ze in het echt zijn.

De video’s geven je een goed beeld van hoe de Kodiaq in de Škoda-fabriek in Mladá Boleslav geproduceerd wordt, vanaf het prille begin tot het moment waarop de auto de fabriekshal verlaat. Het eerste wat in de lakstraat gedaan wordt, is het ontvetten van de carrosserie. Als je thuis de keukenkastjes gaat verven, moet je dat immers ook doen.

Škoda Kodiaq in bad

Zodra het ontvetten achter de rug is, gaat de Škoda Kodiaq in bad. Hier krijgt de carrosserie een beschermende laag waardoor roest er geen vat op krijgt. Hierna begint het daadwerkelijke lakken van de auto. Eerst wordt een grondlaag aangebracht, ook wel primer genaamd.

Buitenaardse wezens

Nadat de grondlaag gedroogd en gecontroleerd is, krijgt de Kodiaq zijn uiteindelijke kleur. Dit wordt aangebracht door de robotarmen die je in de video ziet. Ze lijken een beetje op buitenaardse wezens die jou van top tot teen inspecteren wanneer je hun domein binnenkomt, maar ze zijn juist alleraardigst en spuiten de Kodiaq in de door jou gewenste kleur.

De Kodiaq in de video krijgt de metallickleur Bronx Gold. Dit is de kleur waarmee Škoda zijn nieuwste SUV introduceert. Je kunt ook kiezen voor Velvet Red of Race Blue. Als je wat minder wilt opvallen, zijn de carrosseriekleuren Black Magic en Graphite Grey een uitstekende keuze. Wist je trouwens dat Black Magic de populairste kleur uit het Škoda-palet is?

Škoda Kodiaq: 9 carrosseriekleuren, 4 interieurstijlen

Het maakt de robotarmen in de lakstraat niet uit welke kleur je kiest; ze lakken de carrosserie in elk van de 9 carrosseriekleuren waarin de Škoda Kodiaq leverbaar is. Op skoda.nl bekijk je de Kodiaq in alle kleuren en bepaal je na het nodige wikken en wegen welke kleur jouw favoriet is. Hier kun je ook de 4 interieurstijlen ervaren: Suite Cognac, Suite Black, Lounge en Loft.

Lees ook: Nieuwe videoserie, zo wordt de Škoda Kodiaq gebouwd

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe