Jump to content

Eerste schetsen onthullen design vernieuwde Škoda Octavia


Recommended Posts

rssImage-22bd715d884120fb670f2b76a2393bfc.jpeg

  • Digitale wereldpremière op woensdag 14 februari
  • Vernieuwde bestseller wederom beschikbaar als Combi en hatchback 
  • Uitgebreide Octavia line-up inclusief Sportline-uitvoering

Škoda heeft de eerste schetsen vrijgegeven die hinten naar het exterieurdesign van de vernieuwde Octavia. Met deze aangescherpte versie van de huidige vierde-generatie Octavia voegt Škoda een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal dat inmiddels zeven miljoen exemplaren telt, sinds de lancering van de actuele Octavia-serie in 1996. Uiterlijk is de vernieuwde Octavia onder meer te herkennen aan de nieuwe koplampen, gerestylde bumpers en een update van de bekende Škoda-grille. De digitale wereldpremière van het model vindt plaats op 14 februari.

Vier jaar na de introductie van de huidige, vierde-generatie Octavia heeft Škoda het succesmodel op tal van fronten opgefrist. Naast de vernieuwde bumpers en grille krijgt de Octavia scherper gelijnde koplampen, die hem een meer herkenbare en sportieve uitstraling verlenen. Ook op andere gebieden is het uiterlijk opgefrist en voorzien van nieuwe features. Eyecatchers zijn de moderne, tweede-generatie LED Matrix-koplampen. Naast een nieuwe lichtsignatuur zijn deze geavanceerde lichtunits nu voorzien van Crystallinium, een uniek kristal-element dat het binnenste van de koplampen een opvallende blauwe gloed geeft.

Als vanouds wordt de vernieuwde Octavia leverbaar als Combi en hatchback, waarbij ook een Sportline-versie deel uitmaakt van de line-up.

Succesverhaal

De vernieuwde Octavia gaat een passend vervolg geven aan het succes van de modelserie. Sinds de introductie van de huidige, actuele Octavia-lijn in 1996 heeft Škoda meer dan zeven miljoen exemplaren van het model verkocht. Sinds dat moment is de Octavia Combi ook de populairste stationwagon van Europa. In die periode heeft de Octavia vele awards en onderscheidingen van internationale automedia mogen ontvangen. Bovendien werd de huidige generatie in 2020 bekroond met de felbegeerde Red Dot Award voor productdesign. Daarmee was het de derde keer dat de Octavia deze prijs kreeg toegekend.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe