Jump to content

Nieuwe videoserie: zo wordt de nieuwe Kodiaq gebouwd


Recommended Posts

rssImage-7ac720b21a2d3f812e8658e5a739d84b.jpeg

Altijd al eens een autofabriek willen bezoeken? In een nieuwe videoserie laat Škoda van minuut tot minuut zien hoe de nieuwe Škoda Kodiaq gebouwd wordt. Hiermee krijg je een goed beeld van wat er allemaal in een autofabriek gebeurt. In de eerste video zie je hoe de carrosserie gemaakt wordt.

De video van 1:16 minuut is geschoten in de laswerkplaats van de Škoda-fabriek in Kvasiny, Tsjechië. Hier is onlangs gestart met de productie van de nieuwste generatie Škoda Kodiaq. Hiermee was een investering gemoeid van maar liefst 49 miljoen euro. Een deel van dat geld is naar de laswerkplaats gegaan.

In de laswerkplaats worden de afzonderlijke carrosseriedelen (zoals het dak en de vloer) eerst met elkaar verlijmd. Een aantal industriële robots werkt nauw samen, brengt uiterst secuur een lijmlaag aan en last de delen vervolgens aan elkaar. Het resultaat is een carrosserie waarvan de afzonderlijke delen perfect op elkaar aansluiten en de constructie heel sterk is.

De nauwkeurigheid waarmee de carrosseriedelen aan elkaar gelast zijn, wordt kritisch gecontroleerd door geautomatiseerde meetstations die deel uitmaken van de productielijn.  

Razendsnel

Zoals je ziet, werken de robots met uiterste precisie. En doordat ze razendsnel zijn, is het mogelijk om 410 Kodiaq-modellen per dag te maken. Maar deze robots hebben dan ook de nodige ervaring: eerder werkten ze aan de Škoda Superb. De productie hiervan is verplaatst naar de fabriek in Bratislava (Slowakije).

Zo hebben ze alle tijd voor de Kodiaq. Dat is hard nodig, want de nieuwe 7-persoons auto verschijnt al in mei bij de Nederlandse Škoda-dealers. En vanaf maart kun je hem hier al bestellen.  

Lees ook: Nieuwe Kodiaq, groot(s) in ruimte, gebruiksgemak en efficiency

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe