Ga naar inhoud

Škoda RS-liefhebbers opgelet: deze video wil je zien


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-462d546afcc73605ac994b7a83eadc9f.png

Hoe vaak zie je nou een Škoda Enyaq Coupé RS rijden? Niet zo vaak en dat is best jammer. Want juist de 340 pk sterke RS-uitvoering van Škoda’s elektrische SUV wil je graag in actie zien. Met de volgende video kan dat. Een must-see voor iedere Škoda RS-liefhebber, maar ook voor iedereen die van mooie vergezichten houdt.

Met zijn lage zwaartepunt en ultrastijve carrosserie is de Škoda Enyaq ideaal voor een sportief ritje over een van de vele bergpassen die je in de Alpenlanden vindt. Zijn elektromotor blijft in tegenstelling tot een verbrandingsmotor ook op grote hoogte optimaal presteren en verliest geen vermogen. Bovendien komt hierbij geen schadelijke uitstoot vrij, zodat de mooie omgeving onaangeroerd blijft.

James Bondfilm

Voor de onderstaande video is gekozen voor de bijna 2500 meter hoge Zwitserse Furkapas. Die is beroemd vanwege de James Bondfilm ‘Goldfinger’ uit 1964. Op de pas wordt de Britse geheim agent in zijn Aston Martin DB5 nagezeten door zijn tegenstanders. Zat hij maar achter het stuur van de Enyaq Coupé RS, want de elektrische SUV kun je snaarstrak door de bochten sturen.

Rallytalenten

In de Škoda-video zit niet James Bond, maar de Tsjechische rallyrijder Erik Cais achter het stuur. Hij wordt bijgestaan door een dame, de Zweedse navigator Julia Thulin. Aan hen kun je het hoge vermogen en de geweldige rijeigenschappen van de Enyaq Coupé RS wel toevertrouwen. Julia won vorig jaar als navigator de Acropolisrally, onderdeel van het junior wereldkampioenschap rally. Erik is een waar rallytalent en is vaak achter het stuur te vinden van een Škoda Fabia RS Rally2.

 

Met subsidie

Nieuwsgierig geworden naar de Škoda Enyaq Coupé, maar is de sportieve RS-versie je iets te veel van het goede? Weet dan dat de elektrische SUV met minder vermogen (nog altijd een waardige 180 pk) al leverbaar is voor nog geen 45.000 euro. Hiermee komt de Enyaq Coupé in aanmerking voor een overheidssubsidie van bijna 3000 euro. En met de actieradius van 400 kilometer (WLTP) kun je zonder te hoeven laden keer op keer van de Furkapas genieten. Of van de A2, wat jij wilt.

Ontdek de Škoda Enyaq Coupé

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe