Ga naar inhoud

Wat hebben de nieuwe Kodiaq en een oude metrotunnel met elkaar gemeen?


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-7c5ad45c8148a95058707ad8067e0f28.jpeg

Het werelddebuut van de nieuwe Škoda Kodiaq was op een bijzondere locatie: direct ónder Potsdamer Platz, misschien wel het bekendste plein van Berlijn. Vier exemplaren van Škoda’s nieuwste en grootste SUV reden hier door een voormalige metrotunnel. Om ze daar te krijgen, was nog een hele klus.

Slechts enkele meters onder de plek waar dagelijks duizenden toeristen en inwoners van Berlijn lopen, bevinden zich enorme ondergrondse ruimtes. Die werden in de jaren 90 als metrostation gebouwd, maar zijn nooit als zodanig benut. Ze worden nu slechts heel af en toe gebruikt voor speciale gelegenheden, zoals de wereldpremière van de nieuwste generatie Škoda Kodiaq.

Via een trap naar beneden

De metrotunnel is aan beide zijden afgesloten. Dus hoe heeft Škoda de Kodiaq-modellen (zes in totaal) binnen gekregen? “Dat kon maar op één manier, via een van de ingangen van het huidige metrostation Potsdamer Platz”, vertelt Petr Kavrentzis, verantwoordelijk voor het transport van de auto’s. “Maar dat is een trap die vanaf het plein naar beneden gaat, niet geschikt voor een auto. We moesten over de gehele trap rijplaten plaatsen om vervolgens de auto’s met een lier voorzichtig en uiterst nauwkeurig naar beneden te laten rollen.”

Midden in de nacht

De nieuwe Kodiaq moest nog geheim blijven en was daarom afgedekt met een zeil. En om er zeker van te zijn dat zo min mogelijk mensen de auto voor de première zagen, werd de klus midden in de nacht geklaard. “Het laten zakken van de auto’s was niet de enige uitdaging”, vervolgt Petr. “Om de exacte locatie te bereiken, moesten we de auto’s door smalle ruimtes manoeuvreren. Als je bedenkt dat de nieuwe Kodiaq groter is dan zijn voorganger, kun je begrijpen dat dit uiterste concentratie vroeg van de mannen en vrouwen achter het stuur.”

Ook de bestuurders van de Škoda’s Kodiaq die voor de genodigden als onthulling door de voormalige metrotunnel reden, moesten hun koppie erbij houden. Petr: “Om het nog spectaculairder te maken, gebeurde dit in het donker, met een fraaie lichtshow. Dat zag er geweldig uit voor het publiek, maar was niet ideaal voor het zicht van de bestuurders.”

Geweldig teamwork

De logistiek speelde een sleutelrol bij het werelddebuut van de Kodiaq, beaamt Vítězslav Kodym, hoofd productcommunicatie van Škoda die de locatie uitgekozen had. “Duitsland is een van de belangrijkste markten voor Škoda in het algemeen en de Kodiaq in het bijzonder. Het vinden van zo’n unieke, vrijwel onbekende locatie in het centrum van Berlijn voor een event met 350 genodigden was een uitdaging. Desondanks hebben we het kunnen verwezenlijken door ons geweldige teamwork.”

“De meterslange oude metrotunnel stelde ons in staat om onze nieuwste SUV niet alleen statisch maar ook rijdend te onthullen. Dat maakte het extra aantrekkelijk om naar te kijken, voor zowel de aanwezigen als de mensen die naar de livestream keken. Een ander pluspunt was dat de locatie zo groot was dat we met gemak zes exemplaren van de Kodiaq tegelijk konden laten zien. Dat gaf iedereen voldoende gelegenheid om de auto’s uitgebreid te bekijken, video’s te maken en Škoda-experts te interviewen.”

Lees ook: Nieuwe Kodiaq, groot(s) in ruimte, gebruiksgemak en efficiency

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe