Ga naar inhoud

5 tips voor wie in de herfst de weg opgaat


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-3c6a75fffb1c2c63bb0437c4b625ceba.jpeg

In de herfst rijd je vaker in de regen en in het donker. In dit jaargetijde gebeuren dan ook meer ongelukken dan bijvoorbeeld in de zomer. Extra opletten dus als je met de auto onderweg bent. De volgende 5 tips helpen je hierbij.

1: Koop een eenvoudige zonnebril

Je herkent het vast wel: onderweg naar je werk kijk je tegen de opkomende zon aan. En als je weer naar huis rijdt, heb je te maken met een ondergaande zon die je zicht belemmert. Een zonnebril helpt, maar die ben je in de haast om naar je werk te gaan vergeten. Zucht. Tip: koop voor weinig geld een eenvoudige zonnebril en laat deze altijd in de auto liggen. Nu zie je geen stoplicht, verkeersbord of fietser meer over het hoofd.

2. Maak de autoruiten schoon

Klinkt logisch, maar hoe vaak wordt dit niet vergeten of uitgesteld? Autoruiten worden in de herfst sneller vies en dat belemmert je zicht. De laagstaande zon maakt het alleen maar erger. Maak daarom regelmatig de voorruit en achterruit schoon. En vul het ruitenvloeistofreservoir op tijd bij.

Wie bijvoorbeeld in een Škoda Scala of Škoda Fabia rijdt, weet dat bijvullen een feestje kan zijn. Het reservoir in hun auto heeft een slimme dop die een trechtervorm aanneemt zodra je hem openklapt. Zo verspil je geen ruitensproeiervloeistof meer.

3. Check de profieldiepte van de banden

Geef toe: ook jij denkt er weleens aan om bij een drukke bushalte door een diepe plas te rijden. Dat doe je natuurlijk niet, maar alleen de gedachte hieraan is al lollig. Minder grappig is het wanneer de banden van je auto bij hogere snelheden het water niet snel genoeg afvoeren en zo hun grip verliezen. Dit kun je voorkomen door je snelheid aan te passen.

Controleer voor de zekerheid ook regelmatig de profieldiepte van je banden: 2 millimeter is te weinig, 3 millimeter kan nog nèt. Dit doet je natuurlijk met de ijskrabber in de tankvulklep van je Škoda, want die doet ook dienst als profieldieptemeter.

4. Poets de verlichtingunits

De dagen worden korter. Geen wonder dat je vaker dan met de verlichting aan rijdt. Hierbij is ‘zien’ net zo belangrijk als ‘gezien worden’. Maar niet elke bestuurder denkt hieraan. Check daarom regelmatig de werking van de verlichting van je Škoda.

En als je dan toch bezig bent, maak de lampunits dan zo nodig ook even schoon. Dat scheelt enorm voor de zichtbaarheid. Bovendien staat je Škoda er net wat netter bij. Het oog wil immers ook wat.

5. Bewaar je rust

Het is druk op de weg. Maar in de herfst lijkt het wel of het opeens nog drukker is. Veel weggebruikers vinden de combinatie van duisternis en regen een beetje griezelig en zitten gespannen achter het stuur. Ze rijden langzamer dan normaal, remmen eerder (en krachtiger) en durven niet door te pakken. Je groen en geel ergeren helpt niet. Er zit niets anders op dan je rijstijl aan te passen en afstand te houden tot je twijfelende voorligger.

Lees ook: Hoe kun je het beste autobanden opslaan?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe