Jump to content

Nieuwste generatie Kodiaq en Superb na zware tests klaar voor werelddebuut


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Share

Recommended Posts

rssImage-7bc21bfbc8d2a100681dd32280f70192.jpeg

  • Wereldpremières compleet nieuwe Kodiaq en Superb deze herfst
  • Van -30°C tot bijna 50°C: breed scala aan tests onder extreme omstandigheden simuleren 40 jaar autogebruik op de weg
  • Tests beginnen ongeveer vier jaar voordat een nieuw model bij de dealers arriveert.

De nieuwe-generatie Škoda Superb en Škoda Kodiaq hebben met succes een intensief testprogramma doorstaan. Beide modellen zijn in aanloop naar hun naderende wereldpremière grondig getest. Gedurende twee jaar legden ze meer dan een miljoen kilometers af. De testritten brachten de auto‘s naar temperaturen van -30°C ten noorden van de poolcirkel, maar ook naar bijna 50°C in de woestijn van Arizona. 

Ook liet Škoda de beide nieuwe modellen aanhangers trekken op de Grossglockner Hochalpstrasse en is er diverse oplaadinfrastructuur getest voor de varianten met plug-in-hybride aandrijving. De talloze beproevingen simuleren 40 jaar gebruik, zodat de Superb en Kodiaq voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen wanneer ze gelanceerd worden. Johannes Neft, Bestuurslid voor Technische Ontwikkeling bij Škoda Auto: “We leven volgens de woorden die onze oprichters Laurin en Klement in 1895 uitspraken: ‘alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten’. Daarom stellen we onze auto’s op de proef, waarbij we alles simuleren en testen dat onze klanten tijdens hun reizen kunnen tegenkomen. Onze auto’s legden binnen een paar maanden tijd ruim een miljoen kilometer af in stadsverkeer, op landwegen en snelwegen - een afstand die een gemiddelde klant 40 jaar zou kosten.”

Florian Weymar, Hoofd Kwaliteitscontrole bij Škoda Auto, voegt toe: "Vóór de productie van start gaat, beoordelen we alle 7.000 individuele onderdelen die in de auto’s zitten. Onze rigoureuze testprogramma’s leveren nauwkeurige gegevens op over de veerkracht, duurzaamheid en algehele kwaliteit van elk onderdeel. Uit deze extreme tests halen we inzichten in factoren als thermische weerstand en zelfs de duurzaamheid van lakken en afwerkingen. Dat stelt ons in staat om eventueel benodigde aanpassingen te identificeren en door te voeren.”

Presteren onder alle omstandigheden

De eerste (virtuele) tests voor een nieuw model beginnen ongeveer vier jaar vóór zijn lancering. De praktijktests starten ongeveer twee jaar later. Deze sessies beoordelen de algehele kwaliteit en duurzaamheid van de auto zo grondig mogelijk - van het chassis en de carrosserie tot de aandrijflijn en elektrische systemen. Zo worden de prestaties zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden gewaarborgd. Daarnaast worden veel individuele componenten en systemen, zoals het nieuwe DCC Pro-systeem en de nieuwe LED matrix-koplampen, getest op speciale testbanken en in het laboratorium.

Extreme confrontaties: van bittere kou tot woestijnzon

Vóór hun aanstaande wereldpremière hebben de nieuwe-generatie Superb en Kodiaq zware tests ondergaan, onder de meest extreme weersomstandigheden. De auto’s werden blootgesteld aan temperaturen zo laag als -30°C ten noorden van de poolcirkel, evenals tests in de verzengende hitte van Spanje, Afrika en de woestijn van Arizona bij temperaturen tot 50°C. De beoordelingen onthulden ook details over het thermische gedrag van de nieuwe plug-in-hybride aandrijflijn. Op de Grossglockner Hochalpstrasse in de Oostenrijkse Alpen hebben de nieuwe Superb en Kodiaq hun waarde als trekvoertuigen bewezen. Deze bergwegtests, waarbij de auto’s met maximaal aanhangergewicht hellingen tot 13% hebben bestegen, leverden waardevolle inzichten op over rem-efficiëntie en thermoregulatie. Omdat de nieuwe Superb en Kodiaq tevens verkrijgbaar zullen zijn als plug-in hybride (met een elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer), heeft Škoda het initiatief genomen om gedurende de tests een variatie aan oplaadmogelijkheden en infrastructuur te beoordelen.

Na het succesvol afronden van het intensieve testprogramma zijn beide modellen nu klaar voor hun wereldpremières, die de komende weken plaatsvinden. De nieuwe Superb en Kodiaq vormen een perfecte aanvulling op het uitgebreide modellengamma van Škoda.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe