Jump to content

Vierde generatie Škoda Superb opnieuw ook als hatchback verkrijgbaar


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Share

Recommended Posts

rssImage-fb7201b8c312a801f99cee772b60ff3c.jpeg

  • Nieuwe Superb hatchback biedt nog meer ruimte en betere aerodynamica
  • Primeur voor mild-hybridetechnologie
  • Nieuw interieurconcept met vrijstaand infotainmentscherm en Škoda Smart Dials

Škoda staat op het punt om de vierde generatie van de Superb uit te brengen. Naast de veelzijdige Combi komt er opnieuw ook een elegante hatchback beschikbaar. Deze Škoda Superb hatchback is in alle richtingen gegroeid en tegelijkertijd nog aerodynamischer geworden. Het design is volledig nieuw, waarbij het exterieur is voorzien van een vernieuwende achthoekige Škoda-grille. Binnenin zijn onder andere het grotere 13 inch infotainmentdisplay en de op de stuurkolom geplaatste versnellingspook nieuw. Ook het aanbod aan aandrijflijnen voor de Superb is uitgebreid, met onder andere een mild-hybrideversie.

Meer ruimte en minder luchtweerstand

Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Superb hatchback met 43 millimeter in lengte gegroeid tot 4.912 millimeter en in hoogte met twaalf millimeter tot 1.481 millimeter. Dit zorgt voor meer hoofdruimte voorin en achterin. Ook is de bagageruimte toegenomen tot 645 liter, waarmee de vierde generatie Superb net zo praktisch inzetbaar is als dat hij mooi is. De breedte en wielbasis bleven onveranderd. Aan de buitenkant is de nieuwste Škoda herkenbaar aan de nieuwe designtaal van Škoda. Deze draagt niet alleen bij aan een robuust uiterlijk, maar ook aan een lage luchtweerstand met een Cw-waarde van 0,24. Dankzij nauwkeurig werk aan de daklijn en de buitenspiegels en door het toevoegen van luchtinlaten is dit de meest aerodynamische Superb ooit.

Nieuw interieur met Škoda Smart Dials

Het volledig nieuw ontworpen interieur van de Superb beschikt nu over een vrijstaand centraal display met een schermformaat van 13 inch. Het scherm wordt aangevuld met een head-up display (een primeur voor Škoda’s grootste model) en de nieuwe Škoda Smart Dials. Dit zijn drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm, elk voorzien van een klein digitaal display. De Smart Dials bieden snel en gemakkelijk toegang tot de meest gebruikte functies, zoals de stoelverwarming en het volume. De middenconsole is nu ruimer en cleaner van opzet, omdat de versnellingspook zich nu direct op de stuurkolom bevindt. De traditionele uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style zijn vervangen door nieuwe opties: Essence en Selection, aangevuld met de versies Sportline en Laurin & Klement. Elk van deze uitvoeringen beschikt over een eigen interieurontwerp. 

Nu ook met mild-hybridetechnologie

De nieuwe Superb hatchback is voor het eerst verkrijgbaar met mild-hybridetechnologie. In het 1.5 TSI-instapmodel met 110 kW/150 pk wordt de viercilinder benzinemotor aangevuld met een 48V startgenerator en een 48V lithium-ion accu. Hierdoor wordt energierecuperatie tijdens het remmen mogelijk. De teruggewonnen energie wordt opgeslagen in de accu en kan worden gebruikt om de verbrandingsmotor te ondersteunen met een elektrische vermogensboost, of om de auto te laten uitrollen terwijl de motor volledig is uitgeschakeld. Voor het eerst bij Škoda is een 7-traps DSG-automaat standaard. Motorisch voldoet de nieuwe Superb hatchback aan de Euro 6d-emissienorm.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe