Jump to content

Deze 4 fietsendragers koop je tijdelijk extra voordelig


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Share

Recommended Posts

rssImage-11616ff4becc07d15e2910534c883c20.png

Nu een einde gekomen is aan de lange zomervakantie, is de tijd aangebroken voor heerlijke weekendjes weg. De Škoda Enyaq is hier ideaal voor. Voor wie zijn (elektrische) fiets wil meenemen, kan tijdelijk in de Škoda-webshop extra voordelig een fietsendrager aanschaffen.

De bagageruimte van de Škoda Enyaq is zo groot (585-1710 liter) dat je eenvoudig een complete kampeeruitrusting kunt meenemen. En met een actieradius van 537 kilometer rijd je uitstootvrij naar de Ardennen én weer terug. Wie daar op zijn eigen fiets wil stappen, vindt in de Škoda-webshop fietsendragers voor twee of drie fietsen.

Fietsendragers met voordeel

Een voorbeeld is deze fietsendrager van Thule. Compact en licht, toch passen er met gemak drie fietsen op, of dat nou e-bikes, mountainbikes of racefietsen zijn. Dankzij de slimme kantelfunctie kun je altijd bij je bagage. Tijdelijk is de fietsendrager een stuk voordeliger. Voor 559 euro heb je hem in huis. De oude prijs bedroeg 695 euro.

Fiets je meestal met z’n tweetjes? Dan is deze Oris Tracc fietsendrager voor twee fietsen – beoordeeld met de maximale score van vijf sterren - wellicht iets voor jou. Ook deze fietsendrager kun je tijdelijk extra voordelig aanschaffen, van 449 euro voor 399 euro.

Deze 100 procent originele Škoda-fietsendrager is eveneens geschikt voor drie fietsen. Normaal kost hij 819 euro maar tijdelijk betaal je slechts 699 euro, een voordeel van 120 euro. De fietsendrager is op voorraad zodat je hem snel thuis hebt.

De vierde en laatste fietsendrager die tijdelijk extra voordelig in aanschaf is, is dit exemplaar van Oris Tracc voor twee fietsen. Hij is speciaal ontworpen voor een zogeheten fix4bike-trekhaak. De drager heeft twee extra bevestigingspunten waarmee hij vastzit aan speciale uitsteeksels van de trekhaak. Voordeel is dat je hem met slechts één handeling gemonteerd hebt.

Minimale impact op actieradius

Een fietsendrager heeft maar een minimale impact op de actieradius van de Enyaq. Dat komt omdat-ie achter de auto gemonteerd is. Hier heeft een fietsendrager nauwelijks invloed op de aerodynamica. Dat wordt anders wanneer je de fietsen op het dak vervoert. Let wel op het gewicht van de fiets. Een elektrische fiets met een motor en accu heeft nu eenmaal een grotere impact op de actieradius dan een superlichte racefiets met een frame van carbon.

Hoe kom ik aan een witte kentekenplaat?

Ook iets om rekening mee te houden: het kenteken van je Škoda Enyaq dient te allen tijde duidelijk zichtbaar te zijn. De fietsendrager moet daarom voorzien zijn van een speciale witte kentekenplaat, uiteraard met dezelfde letter- en cijfercombinatie als de gele platen op de auto.

Als je naar het buitenland gaat, moet de fietsendrager ook een NL-sticker hebben. Die aanduiding ontbreekt namelijk op de witte kentekenplaat. Zo’n witte plaat kun je aanvragen bij een door de RDW erkende leverancier in de buurt.

Let op

Als je nog een langere vakantie tegoed hebt en naar Italië rijdt, weet dan dat de fietsendrager daar voorzien moet zijn van een markeringsbord. Dat geldt ook voor Spanje, maar bijvoorbeeld niet voor Duitsland en Oostenrijk. De verschillende regels per land vind je op de site van de ANWB.

Lees ook: Waarom een vakantie met je elektrische Škoda helemaal geen gek idee is

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe