Ga naar inhoud

Interieurs nieuwe Kodiaq en Superb: boordevol innovatieve highlights


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-f52792ea8061f583ab567abf3ce0d489.jpeg

  • Škoda Smart Dials: aanpasbare draai-drukknoppen met digitale displays 
  • Vrijstaand 12,9 inch infotainmentscherm en DSG-bediening aan de stuurkolom optimaliseren de binnenruimte  
  • Škoda’s innovatieve Design Selections brengen een scala aan duurzame materialen naar de nieuwe Kodiaq en Superb

Voorafgaand aan de wereldpremières van de nieuwe Kodiaq en Superb onthult Škoda het volledig nieuw ontworpen interieur van de twee modellen. Beide krijgen ze een digitale cockpit, een head-up display en een vrijstaand 12,9 inch groot infotainmentdisplay. De bediening van de DSG-transmissie is naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de ruim opgezette middenconsole nu extra opbergruimte biedt. Daarnaast verbeteren de aanpasbare Škoda Smart Dials de vereenvoudigde bediening. Elke draai-drukknop biedt intuïtieve toegang tot verschillende voertuigfuncties. Een digitaal display zorgt op ieder moment voor een snel en uitgebreid overzicht. Daarnaast gebruikt Škoda nu bekleding van 100% gerecycled polyester voor zowel de nieuwe Kodiaq als de Superb.

“Škoda-interieurs staan ​​voor intuïtiviteit, eenvoud, klantgerichtheid en slimme oplossingen,” aldus Peter Olah, hoofd Interior Design bij Škoda. “Met de Škoda Smart Dials - onze nieuwste innovatie - breiden we de intuïtieve opties voor het bedienen van de autofuncties verder uit. Daarbij combineren we het beste van twee werelden: draai-drukknoppen die op slimme wijze haptische en digitale componenten integreren voor een meer intuïtieve ervaring en digitale displays. Het interieur van de Kodiaq en Superb is nu voorzien van een groot, vrijstaand scherm, DSG-bediening aan de stuurkolom en een overzichtelijke middenconsole. Deze verbeteringen hebben de weg vrijgemaakt voor een ruimer en behaaglijker interieur dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook functionaliteit en toegevoegde waarde biedt voor de inzittenden.”

Slimme nieuwe functies voor nog meer comfort

Škoda heeft het interieur van beide nieuwe modellen vanaf de basis opnieuw ontworpen, inclusief verbeteringen aan het stuur, het instrumentenpaneel, het dashboard en de decoratieve afwerkingsdetails. Andere primeurs zijn onder meer een head-up display als aanvulling op de 10,25 inch Virtual Cockpit, en een vrijstaand centraal infotainmentdisplay dat met 12,9 inch groter is dan ooit. 

Škoda Smart Dials: draai-drukknoppen met digitale displays

Met de introductie van Škoda Smart Dials tilt de Tsjechische autofabrikant de beproefde combinatie van haptische en digitale bedieningselementen in zijn auto’s naar een nog hoger niveau. Deze geheel nieuwe systematiek bestaat uit drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm, elk met een digitaal display. Ze bieden afhankelijk van het uitrustingsniveau snelle toegang tot talrijke voertuigfuncties. De twee buitenste Smart Dials voor de bestuurder en voorpassagier regelen de interieurtemperatuur, stoelverwarming en stoelventilatie en geven de functie die op dat moment actief is weer. De middelste Smart Dial bestuurt tot vier verschillende functies, zoals het infotainmentvolume, de ventilatorstand, de uitstroom van de lucht, slimme airconditioning, rijmodi en kaartzoom. 

Uitgebreid assortiment Simply Clever-functies

Het verder verhoogde comfortniveau komt ook tot uiting in de uitbreiding van de opties, waaronder de Phone Box met snelle draadloze oplaadmogelijkheden tot 15 W voor smartphones – in de Kodiaq tot twee telefoons. Bovendien profiteren inzittenden van maximaal vier USB-C-poorten met een uitgangsvermogen van 45 W, naast een handige 15 W USB-C-poort op de achteruitkijkspiegel. De nieuwe Kodiaq is verkrijgbaar met ergonomische stoelen inclusief massagefunctie. Voor de passagiers is er een nieuw opbergvak in de middentunnel. In de Superb worden een nieuw ontworpen stuur, instrumentenpaneel en decoratieve afwerkingsdetails verder aangevuld door verbeterde optionele massagestoelen. Deze omvatten nu tien massagekussens en een uitgebreide keuze aan programma's, met een lendensteun die in vier richtingen is te verstellen. 

Duurzame materialen voor de bekleding en twee populaire Simply Clever-functies

Verder gebruikt Škoda verantwoorde materialen in de bekleding van het interieur. Uiteraard komen bij de nieuwe modellen twee iconische Simply Clever-kenmerken terug: de paraplu in het bestuurdersportier en de ijskrabber. In navolging van andere Škoda-modellen zijn de traditionele uitrustingslijnen vervangen door het Design Selections-concept: in de Kodiaq kunnen klanten kiezen voor Loft, Lounge of ecoSuite in zwart of cognac, met textiel vervaardigd uit 100% gerecycled polyester. Škoda hanteert bij het leer in de ecoSuite Design Selection een milieuvriendelijk looiproces waarbij gebruik wordt gemaakt van residuen van koffiebonen die bij de verwerking zijn overgebleven. Met keuzes voor het Selection uitrustingsniveau, waaronder Loft en Lounge, evenals de Design Selection Suite in zwart en cognac. Het Laurin & Klement topmodel is uit te breiden met de Design Selection L&K Suite in zwart en cognac, met leer dat duurzaam is gelooid met gebruikmaking van afvalwater van de olijvenverwerking.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe