Ga naar inhoud

Waarom het niet (wel) erg is dat de Škoda Karoq verdwijnt


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-b02d5e48d8444e16b990e9f910e71290.jpeg

Eigenlijk verdwijnt de Škoda Karoq helemaal niet. De suv in de compacte middenklasse krijgt een opvolger die ongeveer net zo groot, praktisch en ruim is. Die suv heet geen Karoq maar Elroq. In feite neemt Škoda dus afscheid van de naam Karoq en niet zozeer van het model zelf. De Elroq belooft een heel aantrekkelijke suv te worden en wel om de volgende drie redenen:

1: rijdt elektrisch

Je leest het goed: de Škoda Elroq rijdt elektrisch. Vandaar de eerste twee letters in de modelnaam. Wat de actieradius is, wordt nog bekendgemaakt. Het blijft niet bij de Elroq, want hij krijgt gezelschap van drie andere nieuwe elektrische Škoda-modellen: de ‘Small’ in 2025, de ‘Combi’ in 2026 en daarna de ‘Space’, een elektrische zevenzitter.

2: ruim en praktisch

Met een lengte van ongeveer 4,50 meter is de Škoda Elroq iets langer dan zijn voorganger met bijna dezelfde naam (de Karoq is 4,38 meter lang). Reken dus op een ruim en praktisch interieur. En omdat ook de Elroq een suv is, profiteer je van een hoge zit en een uitstekend zicht op het overige verkeer.

3: nieuwste Škoda-design

De Škoda Elroq krijgt het nieuwste Škoda-design. Dat wil zeggen: de opvallende Modern Solid-designtaal waardoor toekomstige Škoda-modellen er robuust en functioneel uit komen te zien met een heel eigen look. Op skoda.nl zie je 3D-modellen van de Elroq waarmee je een goed beeld krijgt van de nieuwe suv.

 

Nog deze herfst onthuld

De nieuwe Škoda Elroq komt in 2024 op de markt. En nog in de herfst van dit jaar wordt hij in al zijn glorie onthuld. Toch zal de Karoq gemist worden en wel om de volgende drie redenen:

1: flexibele ruimte

De Karoq is de enige Škoda die leverbaar is met het VarioFlex-systeem: de achterbank is verschuifbaar én in drie delen (40/20/40) neerklapbaar. De achterste zitplaatsen kun je verwijderen. Hiermee tover je de Karoq in een handomdraai om in een suv met een bagageruimte waarop een bestelauto jaloers is, namelijk tot 1.810 liter groot. Dat is honderd liter meer dan wat er maximaal in de grotere Škoda Enyaq iV past!

2: standaard compleet uitgerust

Het ontbreekt je in de Škoda Karoq aan niets. Je krijgt altijd cruise control en airconditioning. En omdat het oog ook wat wil, is de Karoq altijd uitgerust met lichtmetalen velgen, LED-koplampen en LED-achterlichten met dynamische knipperlichten die je meestal op veel duurdere auto’s aantreft. Verder kun je je smartphone met het scherm van de auto verbinden.

3: zuinige benzinemotoren

De toekomst van de auto in Nederland is elektrisch. Maar het is heel begrijpelijk als je hier nog niet aan toe bent. Weet dan dat de benzinemotoren van de Škoda Karoq tot de meest efficiënte benzinemotoren op de markt behoren. Je kunt kiezen uit een 1.0 TSI- en een 1.5 TSI-benzinemotor met 110 respectievelijk 150 pk. Desondanks kun je ruim 1 op 17 rijden!

Ontdek de Škoda Karoq

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe